Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

ΕΠΙ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΒΕΒΗΛΩΜΕΝΗ Η ΠΡΟΤΟΜΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ! ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΜΑΣ ΑΞΙΖΟΥΝ ΟΣΑ ΠΑΘΑΙΝΟΥΜΕ;




Όταν ένα έθνος περιφρονεί και φτύνει την ιστορία του, όταν οι τοπικές αρχές στέκουν απαθείς μπροστά στο οικτρό θέαμα που παρουσιάζει επί χρόνια η βεβηλωμένη προτομή του Ελευθέριου Βενιζέλου, ε, τότε ίσως μας αξίζουν όσα παθαίνουμε.  

Ο Ελευθέριος Βενιζέλος είναι ο ηγέτης που μεγάλωσε τα σύνορα της Πατρίδος μας, σε σημείο που να λέμε «Η Ελλάδα των δύο ηπείρων και πέντε θαλασσών».
Σήμερα, η …τιμή που επιφυλάσσομαι σε αυτή την ιστορική φυσιογνωμία, είναι αυτή που φαίνεται στις εικόνες σας. Η προτομή του Ελευθέριου Βενιζέλου στην κεντρική πλατεία του Χολαργού, στην πλατεία Δημοκρατίας, παραμένει σε άθλια κατάσταση από την προηγούμενη δημοτική αρχή. Εδώ και τρία ίσως και  περισσότερα χρόνια, άγνωστοι αλητήριοι, προφανώς Έλληνες, χαράσσουν και βάφουν την προτομή από πάνω μέχρι κάτω, λες και είναι γκράφιτι!
Δεν συγκινείται κανείς Ελληναράς; Θεωρούμε δεδομένο ότι η προτομή του Ελευθέριου Βενιζέλου πρέπει να είναι σε αυτή την κατάσταση;
Δεν ντροπιάζει κανέναν το θέαμα; 


Κύριε Δήμαρχε, κύριε Ξύδη, προέρχεστε από τον στρατό, δεν έτυχε να περάσετε από το σημείο, δεν σας το είπε κανείς δημοτικός υπάλληλος πώς έχουν καταντήσει τον Ελευθέριο Βενιζέλο;
Εμείς νιώθουμε ντροπή και σας καλούμε να αποκαταστήσετε την προτομή, όπως της αξίζει. Και εν ανάγκη να περιπολούν καθημερινά οι δημοτικοί αστυνόμοι από το σημείο έτσι ώστε να εντοπιστούν τα κωλόπαιδα που είναι στυγνοί βάρβαροι. 

Αύριο θα έρθει η Μέρκελ και βλέποντας αυτή την προτομή, θα πει: «Καλά σας κάνουμε και λίγα σας έχουμε κάνει μέχρι τώρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου