Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο ΚΟΛΛΗΤΟΣ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΚΑΡΥΩΤΗΣ: "ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ Ο ΣΩΡΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΑΛΙΟ"


kariotis-labrakis


Ο ιατρός Μανόλης Λαμπράκης κρατώντας την Ελληνική σημαία με τον καθηγητή Θεόδωρο Καρυώτη σε εκδήλωση στη ΝΥ.
ΒΟΣΤΩΝΗ. Ο ομογενής καθηγητής των Οικονομικών στο πανεπιστήμιο «Τάουνσεντ» στη Βαλτιμόρη, Θεόδωρος Καρυώτης, ο οποίος μέχρι πριν λίγες ημέρες ήταν αντιπρόεδρος της Οργάνωσης «Αποπληρωμή του Εθνικού Χρέους» που ηγείται ο Μανόλης Λαμπράκης, με αποκλειστική συνέντευξή του στον «Ε.Κ.» αποκαλύπτει για την Οργάνωση, τους ανθρώπους της, τις συνεδριάσεις και τα λεχθέντα και πραχθέντα σ' αυτές. Παράλληλα, θεωρεί τον εαυτό του «θύμα» και παραδέχεται ότι άργησε να απαγκιστρωθεί από αυτή, για την οποία αποκαλύπτει ότι «δεν διαθέτει χρήματα», ενώ έκανε λόγο για «απατεωνιά».
Αποκαλύπτει ακόμα ότι ο κ. Λαμπράκης είπε ότι ο Αρτέμης Σώρρας «είναι εξωγήινος».
Ο καθηγητής Καρυώτης είναι γνωστός για τη θεωρία του περί ΑΟΖ (Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη) κι ήταν υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές.
Στην ερώτηση αν είναι αντιπρόεδρος της Οργάνωσης του Μανόλη Λαμπράκη «Αποπληρωμή του Εθνικού Χρέους», είπε: «όχι δεν είμαι, υπήρξα όμως αντιπρόεδρος μέχρι της φετινής χρονιάς το 2012, για κάτι παραπάνω από ένα χρόνο». Τόνισε, πως «κατάλαβα ότι έπρεπε να φύγω, υπήρξα νομίζω θύμα αυτής της Οργάνωσης που με χρησιμοποίησαν λόγω του υποτιθέμενου καλού ονόματος που είχα και στην Ελλάδα και στην Ομογένεια σε σχέση μ' ένα θέμα με το οποίο έχω ασχοληθεί πολύ, της ΑΟΖ, και νομίζω ότι δυστυχώς ο κ. Λαμπράκης τον οποίον θεωρώ ακόμα φίλο μου θεώρησε ότι έπρεπε να είμαι μέλος της Οργάνωσης για να χρησιμοποιήσει το όνομα μου ώστε να έχει κάποια καλύτερη αναγνώριση αυτή η Οργάνωση».
Αν είναι κανονική Οργάνωση, κι αν είναι σημειωμένη στις Αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών, είπε: «δεν έχω ιδέα, ο κ. Λαμπράκης φώναξε μερικούς φίλους του στη Νέα Υόρκη. Εγώ τον γνώρισα το 2011 και απέκτησα κάποια οικειότητα και φιλία μαζί του, δηλαδή θαύμαζε τη δουλειά μου στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη» και συμπλήρωσε πως «ούτε ρώτησα ποτέ, ούτε είδα έγγραφα. Είπε ότι έφτιαξε μία οργάνωση στην Αμερική, μία παρόμοια στην Ελλάδα, κανείς από αυτούς τους ανθρώπους δώδεκα όλοι κι όλοι που μαζεύονταν κάθε τόσο στο Κρητικό Σπίτι και συζητούσαν είχαν κάποια έννοια γι' αυτά τα θέματα. Κανείς δεν ρωτούσε πολλά πράγματα, μονοπωλούσε την κουβέντα ο γιατρός Λαμπράκης».
Στην ερώτηση γιατί στήθηκε αυτή η Οργάνωση, απάντησε: «δεν μπορούσα να καταλάβω από την αρχή τουλάχιστον, τώρα βέβαια καταλαβαίνω. Ξαφνικά εμφανίστηκε ο Αρτέμης Σώρρας, ένας άνθρωπος χωρίς να ξέρει κανείς το παρελθόν του μ' έναν φίλο του από την Πάτρα. Ο κ. Σώρρας είχε μαζί του σαράντα μετοχές μιας τράπεζας που λεγόταν Τράπεζα της Ανατολής. Κι αυτή η τράπεζα στη δεκαετία του 1930 είχε εξαγοραστεί από την Εθνική Τράπεζα. Η Τράπεζα της Ανατολής βέβαια ήταν μία τεράστια τράπεζα τότε και η Εθνική μικρή. Ο κ. Σώρρας πλησίασε τον κ. Λαμπράκη ο οποίος δεν είναι ειδικός σε τέτοια θέματα και του ζήτησε τη βοήθειά του να δει τι ακριβώς συμβαίνει μ' αυτή τη μετοχή. Εγγραφα τα οποία εγώ δεν είδα ποτέ έλεγαν ότι δεν έγινε ποτέ εκκαθάριση αυτής της μετοχής».
Είδατε εσείς τις μετοχές, είπε, «είδα δύο μετοχές που φαινόταν πολύ παλιές γραμμένες στα γαλλικά και είχαν κάποιο ποσό σε χρυσά γαλλικά φράγκα ή λίρες – έχει περάσει τόσος καιρός που ούτε καν θυμάμαι – και βέβαια εκεί νομίζω ήθελε να χρησιμοποιήσει την ιδιότητα μου ως οικονομολόγου για να κάνω μία αποτίμηση αυτής της μετοχής. Υπήρχαν κάποια πράγματα πάνω στη μετοχή που έλεγαν ότι κάθε δέκα χρόνια πρέπει να πληρώνεται ένα 10% στην αξία της μετοχής».
Τόνισε, πως, «εγώ δεν ήξερα ότι είχαν άλλα πράγματα υπ' όψη τους. Νόμιζα ότι ήταν ένας Έλληνας φουκαράς (ο Σώρρας), είπε ο ίδιος ότι βρήκε ένα μπαούλο της γιαγιάς του που ήταν από τη Σμύρνη και ξαφνικά βρέθηκαν αυτά κι άρχισε να ψάχνει και κατάλαβε ότι δεν είχε γίνει η εκκαθάριση και επομένως αυτές οι μετοχές πρέπει να αξίζουν ένα τεράστιο ποσό».
Αναλύσατε εσείς αυτές τις μετοχές, είπε, «ναι, ως οικονομολόγος είπα στον κ. Λαμπράκη ότι βγάζω ένα εξωφρενικό ποσό των 675 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ξαφνικά φαίνεται ότι αυτό το εξωφρενικό ποσό θέλησαν να το χρησιμοποιήσουν. Δύο μέρες αργότερα εμφανίσθηκε μ' ένα κείμενο από αυτά που του είχα πει ότι αξίζει η μετοχή νύχτα σ' ένα φιλικό σπίτι που έμεινα έξω από το Μανχάταν και μου είπε θέλω να υπογράψεις αυτή την αποτίμηση. Το υπέγραψα και από εκεί κι έπειτα ξεκίνησε αυτό το πρόβλημα».
Ο κ. Καρυώτης τόνισε «όπως είπα κι από την αρχή δεν γνωρίζω αν είναι η μετοχή..
Τα είπε αυτά ο κ. Σώρρας ενώπιον σας, είπε, «βεβαίως, βεβαίως και αυτά συζητήθηκαν πολλές φορές κι ο κ. Λαμπράκης έκανε όνειρα όχι μόνο πώς θα σώσει την Ελλάδα, αλλά και την Κύπρο και πολλά άλλα κράτη στον πλανήτη».
Στην ερώτηση πώς εσείς άνθρωπος της διανόησης και της ακαδημαϊκότητας τους πιστέψατε, είπε, «δεν είναι ότι πίστευα τον κ. Σώρρα διότι είχα ακούσει διάφορα πράγματα εις βάρος του που ουδέποτε κάποιος μου τα απέδειξε ότι ήταν ένας μεροκαματιάρης από την Πάτρα, οδηγούσε κάποια εποχή μία νταλίκα, εγώ δεν πίστευα τον κ. Σώρρα, αλλά εκτιμούσα ιδιαίτερα τον κ. Λαμπράκη ο οποίος φαινόταν ότι πίστευε τον κ. Σώρρα, κι εγώ έχοντας απέραντη εκτίμηση και μία ίσως τυφλή εμπιστοσύνη προς τον κ. Λαμπράκη συνέχισα να ακούω τις κουταμάρες τους και ιδιαίτερα σε διάφορες συναντήσεις που γινόταν. Τώρα τελευταία σε μία από τις συζητήσεις που έγιναν ο κ. Λαμπράκης είπε πως θέλω να σας εξηγήσω ότι ο κ. Σώρρας είναι εξωγήινος». Σας είπε από πού ήλθε, ο κ. Καρυώτης είπε «δεν νομίζω, σ' αυτές τις συναντήσεις ήταν μονόλογοι του κ. Λαμπράκη κι εγώ ήμουν ο μόνος που θα μπορούσα να επέμβω και να κάνω κάποιες σοβαρές ερωτήσεις, αλλά δεν είχα καμία όρεξη και καθόταν όλοι κι έκανε ο κ. Λαμπράκης μονολόγους ουσιαστικά επί μία – δύο ώρες. Εγώ ζω μόνιμα στην Ουάσιγκτον και επομένως δεν βρισκόμουν εκεί σε πολλές από τις συναντήσεις, αλλά ήμουν παρών σε αρκετές». Είπε ακόμα πως ο κ. Λαμπράκης «άρχισε να μιλά για την αρχαία Ελλάδα, ότι θα πρέπει να εμφανιστεί πάλι ο καλός ο αρχαίος πολιτισμός στη χώρα μας κ.λ.π.».
Ποιοι άλλοι ήταν σ' αυτή τη συντροφιά, είπε, «ακόμα και τα ονόματα δεν ξέρω. Ήταν τρεις οι οποίοι νομίζω εργάζονται μαζί με τον κ. Λαμπράκη ο οποίος είναι ορθοπεδικός χειρούργος κι έχει ένα δικό του γραφείο στην Αστόρια, ήταν ένας βοηθός του και δύο παιδιά τα οποία ήταν νομίζω φυσιοθεραπευτές.Είχαν εμφανιστεί ένας δικηγόρος κι ένας λογιστής και ο καθηγητής ο Νίκος Γεωργαντζάς από το πανεπιστήμιο του Fordham».
Στην ερώτηση τον αντιμετωπίσατε τον κ. Λαμπράκη, του είπατε τι πράγματα είναι αυτά γιατί έβαλες το όνομα μου, είπε, «όχι, σας είπα φταίω απολύτως. Μετά από αυτό που έγινε με την Τράπεζα της Ανατολής τα πράγματα είχαν ηρεμήσει» και πρόσθεσε πως «χωρίς να έχω καμία απόδειξη άρχισα να αντιλαμβάνομαι ότι μερικοί από αυτούς είναι οπαδοί της Χρυσής Αυγής και αρκετοί Δωδεκαθεϊστές. Είχα μπερδευτεί, δεν ήξερα τι γινόταν, ο Λαμπράκης δεν φαίνεται τέτοιος άνθρωπος κι εκεί κατάλαβα σιγά-σιγά, αλλά πέρασε μεγάλο χρονικό διάστημα ώσπου να αποφασίσω να αποσυρθώ. Δυστυχώς κατάλαβα ότι με χρησιμοποιούσαν διότι σου λέγει αυτός είναι ένας ειδικός επιστήμονας που μιλά για την ΑΟΖ και τον γνωρίζει όλη η Ελλάδα. Επίσης ιδεολογικά είναι ένα στέλεχος του ΠΑΣΟΚ οπότε όλα αυτά θα είναι καλή ευκαιρία για μας να προβάλουμε τον Καρυώτη για να καλύψουμε τα δικά μας προβλήματα».
Στην ερώτηση θεωρείτε τον εαυτό σας θύμα, είπε, «τελικά ναι έτσι όπως φαίνεται σήμερα».
Διερωτηθήκατε εσείς και ρωτήσατε τον κ. Σώρρα πού βρήκε αυτά τα μπαούλα με τις μετοχές, είπε, «ναι πολλές φορές είχαμε συζητήσει κι ο κ. Λαμπράκης είπε αυτά μην τα ρωτάς διότι ο άνθρωπος έχει πάρα πολλές πηγές παγκοσμίως, μιλάει με πρωθυπουργούς, με Προέδρους, με ανθρώπους σε διάφορα μέρη της Κίνας, Ιαπωνίας. Είχε πει μία φορά πως ο κ. Σώρρας είχε επαφές και με τον κ. Πούτιν, με τον Αρχιεπίσκοπο της Ελλάδος Ιερώνυμο και με συμβούλους του κ. Ομπάμα».
Στην ερώτηση εσάς σας φάνηκε ο κ. Σώρρας ότι είναι μία τέτοια προσωπικότητα, είπε, «όχι, ήταν εντελώς το αντίθετο, αλλά σας είπα είχα τυφλή εμπιστοσύνη στον κ. Λαμπράκη. Μερικές φορές έκανα στον εαυτό μου ειρωνικά σχόλια που παρευρέθηκα σε τέτοιες βραδιές».
Στην ερώτηση νομίζετε ότι πρόκειται για μία γραφική ιστορία, είπε, «βεβαίως, έχω την εντύπωση ότι ξεκίνησε όλη αυτή η ιστορία σαν κωμική και γραφική διότι έκανε συγκεντρώσεις ο κ. Λαμπράκης και εξηγούσε ότι το γονίδιο των Ελλήνων είναι 98,8 το ίδιο με των αρχαίων Ελλήνων».
Όταν τον ρωτήσαμε αν διάβασε τη συνέντευξη του κ. Λαμπράκη στον «Ε.Κ.» είπε «τη διάβασα, δεν μπορεί να πείσει κανέναν γι' αυτά που προσπαθεί να κάνει. Μίλησα με κάποιον καθηγητή πανεπιστημίου οικονομολόγο ο οποίος μου είπε ότι αυτά τα ομόλογα που κυκλοφορούν είναι πλαστά, λέγονται IOBE. Ημουν εκεί όταν έγραψαν ένα γράμμα στα αγγλικά στην Κυπριακή κυβέρνηση λέγοντας τους ότι θέλουμε να σας δανείσουμε με μηδέν επιτόκιο έντεκα δισεκατομμύρια δολάρια κι όταν τα πάτε σε τράπεζα και σας δώσουν τα έντεκα δισεκατομμύρια παρακαλούμε να μας δώσετε εμάς..
Ο κ. Καρυώτης αποκάλυψε ότι «κάποια στιγμή ο κ. Λαμπράκης μας είπε πως αν όλα πάνε καλά θα λύσετε και το πρόβλημα της καθημερινότητάς σας και δεν θα έχετε να ασχολείστε πλέον για τα προς το ζην».
Χαρακτήρισε «κουταμάρες» τα περί καταθέσεως 650 δις σε τράπεζα του Καναδά, λέγοντας πως «αν είχαν καταθέσει θα τα είχαν καταθέσει σε αμερικανική Τράπεζα, κι εδώ ξεκινά η μεγάλη απατεωνιά υποθέτω διότι κρύβονται πίσω από αυτά. Το λάθος του Λαμπράκη είναι όταν είπε ότι τα κατέθεσα σε τραπεζικό λογαριασμό και του εξήγησα ότι αυτά δεν είναι μετρητά και μετά το διόρθωσε και είπε, α, είναι κάτι άλλο το δώσαμε εκεί και κρατούν τα ομόλογα κ.λ.π.».
Ο κ. Καρυώτης αποκάλυψε επίσης ότι «ο ίδιος (ο Λαμπράκης) έλεγε ότι ο κ. Σώρρας ανήκει σε κάποιες μυστικές υπηρεσίες χωρίς να λέγει σε ποιες. Το είπε στον πληθυντικό εννοούσε ότι δεν ήταν μόνο Ελληνικές μυστικές υπηρεσίες αλλά ίσως και κάτι άλλες».
Τελευταία φορά που συναντήθηκε με τον κ. Λαμπράκη ήταν αρχές Σεπτεμβρίου. Είπε πως «τον συνάντησα την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου στο «Χίλτον» της Αθήνας: «του είπα ότι ήθελα να σταματήσει αυτή η ιστορία» και πρόσθεσε «θέλοντας να βρω έναν ευγενικό τρόπο να φύγω από αυτή την κατάσταση του είπα εικονικά πως υπάρχει μία πιθανότητα να δουλέψω σαν σύμβουλος για την Ελληνική κυβέρνηση και επομένως πρέπει να παραιτηθώ από την Οργάνωση, εκτός αν η Οργάνωση θέλει να με πληρώνει ώστε να μην με πληρώνει η Ελληνική κυβέρνηση, κι ο Λαμπράκης μου είπε ότι εμείς δεν έχομε (σάλιο) τίποτε, σε λίγο καιρό ίσως έχομε κάποια χρήματα. Είχανε βέβαια εκείνη την ημέρα 600 δισεκατομμύρια για την Ελλάδα και 50 δισεκατομμύρια για την Κύπρο. Έτσι εκείνη την στιγμή υπέβαλα την παραίτησή μου».
Οκτώβριος 05, 2012
ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΚΑΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ
Του Θεόδωρου Καλμούκου
makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου