Σάββατο 25 Μαΐου 2013

ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΑΝ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΡΠΑΞΟΥΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ


PIROSVESTIKA APATIL

Μια φαινομενικά απίστευτη υπόθεση ενός πολιτικού θρίλερ που επιβεβαιώνει για άλλη μία φορά ότι "Κάτι σάπιο υπάρχει στο Βασίλειο της Δανιμαρκίας" φέρνει σήμερα στην δημοσιότητα το defencenet.gr.
Πρόκειται για μια πρωτοφανή στα δημόσια χρονικά πλαστογράφηση (και μάλιστα χονδροειδή) υπουργικού εγγράφου προκειμένου να αλλάξουν οι διαδικασίες επιλογής αναδόχου στον τομέα των εναέριων μέσων δασοπυρόσβεσης!
Και αν αυτή καθ'εαυτή η πράξη είνα απίστευτη, ακόμα πιο απίστευτο είναι ότι βάσει αυτής της "καραμπινάτης" πλαστογραφίας, άλλαξε από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, ολόκληρο το κανονιστικό πλαίσιο επιλογής αναδόχου και φτάσαμε στο σημείο να ανατεθεί αρχικά σε τουρκική εταιρεία η εναέρια πυροσβεση στην χώρα!
Το υπουργικό έγγραφο που πλαστογραφήθηκε φέρει την (επίσης πλαστή) υπογραφή του (τότε) υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου με ημερομηνία 24 Ιανουαρίου 2012.
Στο πλαστό έγγραφο υποτίθεται ότι ο τότε υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος για λογαριασμό του υπουργείου Εθνικής Άμυνας δήλωνε ότι παραιτείται από το δικαίωμα να έχει λόγο στην επιλογή της αναδόχου εταιρείας (που γινόταν πάντα από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης κι Προστασίας του Πολίτης) και ενέκρινε να ανατεθει στην "εν πολλαίς αμαρτίαιες περιπεσούσα" ΝΑΤΟϊκή υπηρεσία NAMSA η διαγωνιστική διαδικασία για την εναέρια πυρόσβεση στην Ελλάδα!
Στο έγγραφο (αυτό που δημοσιεύουμε) οι πλαστογράφοι χρησιμοποίησαν την γραμματοσειρά των επίσημων προσκλήσεων που απευθύνονται σε εκδηλώσεις του υπουργείου Εθνικής Άμυνας (!) και από εκεί πήραν και την υπογραφή του Δ.Αβραμόπουλου και το έστειλαν κατ'αρχήν στην NAMSA ως βασικό υπηρεσιακό έγγραφο μετακύλισης της ευθύνης επιλογής του ιδιωτικού φορέα αεροπυρόσβεσης στην ελληνική επικράτεια στην ΝΑΤΟϊκή υπηρεσία.
Και κατ'αυτόν τον τρόπο το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και κυρίως ο καθ' ύλην αρμόδιος υπουργός Δ.Αβραμόπουλος, (υποτίθεαι ότι...) έδιναν επισήμως το έργο της εναέριας δασοπυρόσβεσης, την πλήρη εκχώρηση της ενδοεπικοινωνίας του υπουργείου σε (άγνωστους!) τρίτους και την παράδοση κάθε στρατιωτικού και λιμενικού μέσου, σε ιδιώτες μη ελεγχόμενους από το ελληνικό κράτος.
Κανονικά η NAMSA το εν λόγω έγγραφο που εκτός των άλλων στερείται ακόμα και αριθμού πρωτοκόλλου, ειδικού κωδικού και υπηρεσίας καταχώρισής του, θα έπρεπε να το επιστρέψει αυθημερόν και να υπάρξει επιβεβαίωση της πρόθεσης του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του τότε υπουργού Δ.Αβραμόπουλου.
Αλλά κάτι τέτοιο δεν συνέβη προφανώς επειδή και η ίδια η NAMSA όζει και το "μαγαζάκι" που έχει στηθεί εκεί μέσα ήταν σε απόλυτη συνεργασία με τους πλαστογράφους.
Το θέμα είναι ότι βάσει της πλαστής εποστολής (η οποία είχε κινηθεί αποκλειστικά μεταξύ NAMSA και υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, επί υπουργείας Χ.Παπουτσή και των υφυπουργών Μ.Όθωνος και Μ.Οικονόμου), η διαδικασία άλλαξε, μια τουρκική εταιρεία ανέλαβε την εναέρια πυρόσβεση και μόνο όταν τέθηκαν από τον Τύπο ερωτηματικά για την εξέλιξη αυτή προκλήθηκαν οι πρώτες αντιδράσεις, από ίδιο του υπουργείο Εθνικής Άμυνας και τον Δ.Αβραμόπουλο, ο οποίος μέχρι τότε αγνούσε το τι συνέβαινε και το γεγονός όταν είχε πλαστογραφηθεί ολόκληρο έγγραφο με την υπογραφή του υπουργού Εθνικής Άμυνας!
Ως αποτέλεσμα ήταν να κινηθεί άμεσα διερεύνηση της υπόθεσης και να ζητηθεί η απόρριψη της επιλογής της τουρκικής εταιρείας.
Λόγω εκλογών άλλαξε τον Απρίλιο η κυβέρνηση και υπηρεσιακός υπουργός Εθνικής Άμυνας ορίστηκε ο στρατηγός και επίτιμος Α/ΓΕΣ Φ.Φράγκος, ο οποίος εν μία νυκτί τελείωσε το ζήτημα, ως προς την τουρκική εταιρεία, αλλά όχι ως προς την αλλαγή του διαδικαστικού πλαισίου, αφού είχε "αποφασίσει" για αυτό ο πρώην υπουργός Δ.Αβραμόπουλος, όπως του απαντήθηκε από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και μάλιστα του τέθηκε υπ'όψιν η πλαστή επιστολή!.
Η κατάληξη μετά την ματαίωση ανάληψης του έργου από την τουρκική εταιρεία και αφού με το πλαστό έγγραφο η NAMSA ανέλαβε την διαδικασία, ήταν να κερδίσει την αεροπυρόσβεση (ή το μεγαλύτερο μέρος του έργου) με τις γνωστές "ταχυδακτυλουργίες" της NAMSA, μια καναδέζικη εαιρεία η Skylink, η οποία στην πορεία ... πτώχευσε! Τα καταστροφικά αποτελέσματα των περσινών πυρκαγιών στην Χίο και αλλού, άλλωστε δείχνουν και το ορθόν της επιλογής...
Σε ερώτηση του defencenet.gr στον υπουργό Εξωτερικών Δ.Αβραμόπουλο για το όλο ζήτημα και την πλαστή επισολή η απάντηση ήταν αφοπλιστική και απόλυτη:
"Ουδέποτε ο Δ.Αβραμόπουλς ως υπουργός Εθνικής Άμυνας συνέταξε και πολύ περισσότερο απέστειλε στη NAMSA τέτοια επιστολή".
Και στενός συνεργάτης του υπουγού Εξωτερικών, μιλώντας εξ ονοματος του ΥΠΕΞ μας τόνισε επί λέξει "Είναι άξιο απορίας πως, παρά το γεγονός ότι αποκαλύφθηκε η πλαστογραφία, το υπουργείο Δημόσιας Τάξης συνέχισε την διαδικασία σα να μην συνέβαινε τίποτα"!
Φαίνεται ότι ήταν τα τελευταία έργα και ημέρες του μηχανισμού του ΠΑΣΟΚ στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Είναι βέβαιο ότι ακόμα και ο νυν υπουργός Ν.Δένδιας αγνοεί την μηχανή που έχει στηθεί και είχε ως αποτέλεσμα την μεν υπερσκοστολόγηση του έργου κατά 4,5 εκατ. ευρώ, αλλά και την παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας σε ότι αφορά το επίπεδο λήψης απόφασης σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα.
Το θέμα είναι ποιος βρίσκεται πίσω απ'όλα αυτά και γιατί μεθοδεύθηκε η αφαίρεση της αρμοδιότητας επιλογής από τα ελληνικά υπουργεία και ειδικά από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, με ένα πλαστό έγγραφο, η δυνατότητα επιλογής ιδιωτικού φορέα εναέριας αεροπυρόσβεσης και ανατέθηκε σε μια υπηρεσία του ΝΑΤΟ για πρώτη φορά στην ιστορία.
Όλες οι ενδείξεις "δείχνουν" προς μια διαπλεκόμενη ελληνική εταιρεία που βρίσκεται πίσω από την καναδέζικη Skylink. Αλλά για το θέμα θα επανέλθουμε...
Το όλο θέμα φυσικά χρήζει άμεσης εισαγγελικής διερεύνησης, η οποία θεωρούμε δεδομένο ότι θα υπάρξει. Εκτός του ότι θα πρέπει να ερευνηθεί και ενδοκυβερνητικά το όλο ζήτημα. Γιατί όσο και αν φαίνεται ... τρελό, η πλαστή επιστολή βρίσκεται αυτή την στιγμή στον φάκελο του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και το περιεχόμενό της είναι σε πλήρη ισχύ.
Και εδώ επανέρχεται το ερώτημα που θέτει ο υπουργός Εξωτερικών "Πώς παρά το γεγονός ότι αποκαλύφθηκε η πλαστογραφία, το υπουργείο Δημόσιας Τάξης συνέχισε την διαδικασία σα να μην συνέβαινε τίποτα";
Aeropirosvesi Doc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου