Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

ΙΔΟΥ ΤΟ ΔΟΛΙΟ ΣΧΕΔΙΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ EUROBANK-ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ!



 ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣAΜΑΡΑ ME ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ FUND ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΑΣΤΡΕΜΑ ΤΗΣ EUROBANK!
Λίγες μόνο μέρες μετά τη διαταγή της τρόικας να μην προχωρήσει η συγχώνευση της Eurobank με την Εθνική Τράπεζα, τα κοράκια-τοκογλύφοι εμφανίστηκαν. Σύμφωνα με πληροφορίες του defencenet.gr πρόκειται για αμερικανικό Fund, κατευθείαν από τη Ν.Υόρκη,  που συναντήθηκε με κορυφαίο κυβερνητικό παράγοντα και του εξέφρασε το ενδιαφέρον του για να εξαγοράσει μεγάλο ποσοστό των μετοχών της Eurobank, σε τιμή πινακίου φακής. Προσέφερε όλα κι όλα 4 δις ευρώ.
Εξευτελιστική τιμή, αν μάλιστα υπολογίσει κανείς ότι μόλις πριν από μερικές η τράπεζα ανακεφαλαιοποιήθηκε από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, με το ποσό των 5,3 δις ευρώ!  Το τίμημα που προσέφερε το Fund καταδεικνύει με τον πιο ξεδιάντροπο τρόπο ποια είναι η στόχευση των τοκογλύφων: η αρπαγή της Eurobank με συνοπτικές διαδικασίες και με εξευτελιστικούς όρους. Με τον ίδιο βεβαίως τρόπο θα αλωθεί  και η  Εθνική Τράπεζα η οποία  οσονούπω θα περάσει σε ξένα χέρια!  
Οι δανειστές πόνταραν στη διάλυσης του τραπεζικού συστήματος και επέβαλαν stop στη συγχώνευση Εθνικής και Eurobank. Τώρα πια ο δρόμος είναι ανοιχτός μπροστά τους, αφού οι δωσίλογοι Σαμαράς-Στουρνάρας-Βενιζέλος-Κουβέλης, άνοιξαν την κερκόπορτα για την άλωση και του τελευταίου εναπομείναντος οικονομικού οχυρού της χώρας. Πολλοί οικονομολόγοι ήταν αυτοί που φώναζαν και προειδοποιούσαν για τον τελικό στόχο των δανειστών: η αρπαγή των ελληνικών τραπεζών και το πέρασμά τους σε ξένα χέρια. Φώναζαν ότι μαζί με το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, οι δανειστές θέλουν να αρπάξουν και τις ελληνικές τράπεζες, ώστε πλέον στους Έλληνες να μην ανήκει ούτε το χρηματοπιστωτικό σύστημα. Η απόφαση της τρικομματικής συμφοράς, να αγνοήσει παντελώς τις φωνές συνετών οικονομολόγων και τελικά να υποκύψει δουλοπρεπώς στην αξίωση της τρόικας για τη μη συγχώνευση Εθνικής και Eurobank, θα καταστήσει την ελληνική οικονομία φτερό στον άνεμο. Κυριολεκτικά. Οι τοκογλύφοι έφτασαν στην καρδιά των επιδιώξεών τους με τα πολιτικά σκύβαλα να ανοίγουν προθύμως τις πύλες της κολάσεως για την Πατρίδα μας. Πρόκειται για εθνική προδοσία άνευ προηγουμένου. Οι ίδιοι που υπέγραψαν το PSI με το «κούρεμα» των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων, των ομολόγων του Δημοσίου, οι ίδιοι που υπέγραψαν την υπαγωγή του χρέους στο αγγλικό δίκαιο, οι ίδιοι σήμερα παραδίδουν και το ελληνικό τραπεζικό σύστημα στην ιδιοκτησία των ξένων funds.
Οι δανειστές, έχοντας απέναντί τους πολιτικά υποκείμενα που «κάθονται στα τέσσερα», εφαρμόζουν και επιβάλλουν την πλήρη υποταγή της Ελλάδος. Πρακτικά, παίρνουν τα κλειδιά της χώρας και κάνουν ό,τι γουστάρουν.  Οι απεγνωσμένες προσπάθειες της Εθνικής να συγκεντρώσει το 10% που απαιτείται για να παραμείνει ιδιωτική, μοιάζουν με το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου.
Επισημαίνεται ότι αυτή ήταν η δεύτερη προσφορά που είχε η κυβέρνηση μέσα σε διάστημα μόλις τεσσάρων εβδομάδων, καθώς σε συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με κορυφαίο αξιωματούχο του Fairfax εκδηλώθηκε το ενδιαφέρον για να εξαγοράσει ένα ποσοστό της Eurobank.
Για την ώρα, η κυβέρνηση φέρεται να απάντησε αρνητικά και στις δύο προτάσεις. Δεν πρόκειται για καμιά αντίσταση Σαμαρά. Ο σύγχρονος Εφιάλτης, το δήλωσε μόνος του ότι κάθεται στα τέσσερα απέναντι στους τοκογλύφους-εγκληματίες της Ελλαδος. Το «όχι», είναι πάλι κατόπιν υποδείξεως της τρόικας. Αυτή θα του εντολή πότε και για πόσο θα ξεπουληθεί η  Eurobank μαζί με τα περιουσιακά στοιχεία και το πιστωτικό ίδρυμα διαθέτει
Αυτός είναι ο Σαμαράς, ο ρόλος του ως δωσίλογος και η ταφόπλακα που βάζει στη χώρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου