Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΤΡΑΓΩΔΙΕΣ ΣΤΟ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ ΧΟΛΑΡΓΟΥ!


ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΑΦΟΥΣ


ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ…
Πόσοι από μας έχουν αναρωτηθεί πόσος πόνος και ποια ανθρώπινα δράματα κρύβονται μέσα σε κάθε τάφο; Κάθε τάφος, σε οποιοδήποτε κοιμητήριο, έχει μια δική του ξεχωριστή ιστορία, ένα οικογενειακό δράμα.
Δυστυχώς, οι δημοσιογράφοι προσπερνούν τους τάφους, αν κι  εκεί υπάρχουν τα πιο σημαντικά ρεπορτάζ, οι πιο συγκλονιστικές ανθρώπινες ιστορίες.
Το χειρότερο όμως είναι ότι οι πολλοί μα πάρα πολλοί από τους συγγενείς των νεκρών, δεν προσπερνούν καν από τους τάφους, δεν επισκέπτονται δηλαδή το κοιμητήριο για να αποτίσουν ελάχιστο φόρο τιμής στον δικό τους νεκρό! Μια κυρία που καθημερινά εδώ και πολλά χρόνια επισκέπτεται το νεκροταφείο Χολαργού για να …κάνει παρέα στον σύζυγό της που έφυγε από τη ζωή, μας είπε: 
«Ξέρετε πόσοι έχουν εγκαταλείψει τους νεκρούς τους; Δεν έρχονται ποτέ και οι τάφοι είναι σαν παραπεταμένοι. Έρχομαι καθημερινά και γνωρίζω πάρα πολλούς τέτοιους τάφους παρατημένους. Σας εξομολογούμαι ότι φροντίζω από μόνη μου αρκετά μνήματα ενώ υπάρχουν μερικοί που μ’ έχουν παρακαλέσει να τους φροντίζω γιατί οι ίδιοι δεν …μπορούν να έρχονται! Άκου δεν μπορούν!!!  Ξέρετε ότι πολλές… κυρίες έρχονται με την καυτή μίνι φούστα στις κηδείες που γίνονται εδώ, στο εκκλησάκι;

Δυστυχώς, έτσι είναι πολλοί από τους συνανθρώπους μας: επιφανειακοί, με άδεια και σκληρή ψυχή. Σας μιλώ ειλικρινά, η δική μου ψυχή βρίσκεται πιο κοντά στους νεκρούς παρά στους ζωντανούς ανθρώπους». Τις επόμενες μέρες, θα αρχίσουμε σιγά-σιγά να ξετυλίγουμε μερικές τέτοιες ανθρώπινες ιστορίες-τραγωδίες που μας εξιστορούν οι ίδιοι οι νεκροί. Αυτοί που έφυγαν από κοντά μας,  αλλά που ωστόσο οι ψυχές τους παραμένουν δίπλα μας. Κείτονται στα κοιμητήρια και η ιστορία που έχουν να μας διηγηθούν είναι συγκλονιστική. Οι νεκροί μπορούν να μας κάνουν περισσότερο ανθρώπους.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου