Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ!

Στην τρίτη θέση και με μεγάλη διαφορά από τα δύο κόμματα που εμφανίζονται στην τέταρτη θέση, τους Ανεξάρτητους Έλληνες και το ΠΑΣΟΚ,  φέρει δημοσκόπηση της εταιρείας η εταιρεία Marc για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Alpha. τους απηνώς διωκόμενους εθνικιστές του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή!
 
Στην πρόθεση ψήφου (δηλαδή απόλυτη έκφραση θετικής ψήφου) η ΧΑ κερδίζει το 7,1% των ψήφων.
 
Tον περασμένο Απρίλιο κατέγραφε 9,7% στην απόλυτη πρόθεση ψήφου. Αν περιλάβουμε και όσους φοβούνται, για ευνόητους λόγους, να απαντήσουν ότι ψηφίζουν ΧΑ, ίσως και να μην υπάρχει η παραμικρή μείωση στην ισχύ του κόμματος. Η αμέσως προηγούμενη μέτρηση της Marc τους έφερε στο 9,4%
 
Tον περασμένο Απρίλιο με αναγωγή επί των αναποφάσιστων η εκλογική επιρροή του κόμματος αυξανόταν στο 12%, άρα και τώρα μπορούμε να μιλάμε ότι η εκλογική επιρροή θα νείναι στο 9% περίπου!
 
Είναι πραγματικά απίστευτο, σε σχέσεη με αυτό που συμβαίνει.
 
Οριακό προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου καταγράφει η δημοσκόπηση που πραγματοποίησε. Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 22,7% και ο ΣΥΡΙΖΑ 22,5%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή με 7,1%.
Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 5,3% το ΚΚΕ με 4,9%, η ΔΗΜΑΡ με 4,6%, οι Οικολόγοι Πράσινοι με 1,2%. Αδιευκρίνιστη είναι η ψήφος του 15% των ερωτηθέντων.
Πολιτική σταθερότητα και ομαλότητα έως το τέλος της τετραετίας της κυβέρνησης ζητούν έξι στους 10 πολίτες, ενώ ένα ποσοστό 34,3% επιθυμεί ανατροπή της κυβέρνησης και πρόωρες εκλογές.
Με τις απόψεις του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά συμφωνεί το 24,9% των πολιτών και με τον Αλέξη Τσίπρα συμφωνεί το 22,5% των ερωτηθέντων. Εντυπωσιακό πάντως είναι το ποσοστό 25% των πολιτών που δεν συμφωνούν με τις απόψεις κανενός πολιτικού αρχηγού.
Στην μέτρηση του Απριλίου, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με ποσοστό 22,3% στην πρόθεση ψήφου διατηρεί μεν ελαφρύ προβάδισμα έναντι της ΝΔ, που συγκεντρώνει 22,1%,  η Χρυσή Αυγή με 9,7%, ενώ πτωτικά κινούνται το ΠΑΣΟΚ (5,4%) και η ΔΗΜΑΡ (4,4%) και ανοδικές τάσεις εμφανίζουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες που (με 5,9%) περνούν στην τέταρτη θέση και το ΚΚΕ στην έκτη (με 5,1%).
Όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν υψηλότερα την ΧΑ από τον Ιούλιο του 2012. Με όλο αυτό που συμβαίνει ποιος μπορεί να αρνηθεί ότι είναι "πολύ σκληροί για α πεθάνουν"; Αν και ο δρόμος μέχρι τον Μάϊο θα θυμίζει περισσότερο την "διαβολοβδομάδα" της ΜΥΚ για τα στελέχη του κόμματος.
Τουλάχιστον οι περισσότεροι από αυτούς έχουν ειδική εκπαίδευση...
 defencent.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου