Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

ΠΡΟΣΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

Τουλάχιστον οκτώ καταγγελίες για εράνους που κάνουν επιτήδειοι, χρησιμοποιώντας το όνομα των Γιατρών του Κόσμου, έχει δεχτεί το Γραφείο Θεσσαλονίκης της Οργάνωσης τον τελευταίο χρόνο. “Οι Γιατροί του Κόσμου δεν πραγματοποιούν εράνους πηγαίνοντας στα σπίτια πόρτα-πόρτα, ούτε και πωλήσεις περιοδικών στο δρόμο. Κάνουν μόνο μπαζάρ κάθε Χριστούγεννα και Πάσχα σε ειδικά σταντ σε συγκεκριμένους χώρους. Δυστυχώς τον τελευταίο καιρό δεχόμαστε συνεχείς αναφορές για επιτήδειους που έχουν κατεβάσει το λογότυπο των Γιατρών του Κόσμου από το Ίντερνετ και κάνουν εράνους ή πωλήσεις δίνοντας μάλιστα και απόδειξη.  Χτες δεχτήκαμε μια καταγγελία από τη Λάρισα αλλά πρόσφατα υπήρξαν και αναφορές από τη Χαλκιδική και τη Θεσσαλονίκη” επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η υπεύθυνη του Γραφείου Θεσσαλονίκης των Γιατρών του Κόσμου, Σοφία Γκαρανέ.
Να σημειωθεί ότι μόνο φέτος οι Γιατροί του Κόσμου έχουν εκδώσει τρεις ανακοινώσεις τύπου όπου εφιστούν την προσοχή του κοινού και καλούν τους πολίτες να μη δίνουν χρήματα σε εράνους που δήθεν διεξάγονται για λογαριασμό της Οργάνωσης, αλλά, εφόσον επιθυμούν να βοηθήσουν να παραδίνουν τις όποιες δωρεές τους (χρήματα, φάρμακα ή τρόφιμα) στα γραφεία της Οργάνωσης ή να καταθέτουν χρήματα στους τραπεζικούς λογαριασμούς των Γιατρών του Κόσμου.
“Απευθύνουμε θερμή παράκληση σε όλους τους πολίτες που τυχόν θα δεχτούν επίσκεψη κατ’ οίκον από ανθρώπους που ισχυρίζονται ότι εκπροσωπούν τους Γιατρούς του Κόσμου, να μη δίνουν οποιαδήποτε βοήθεια, αλλά να ειδοποιούν την Άμεση Δράση ή να καλούν άμεσα στα γραφεία μας. Όλοι εμείς, εθελοντές, φίλοι, το προσωπικό και το Διοικητικό Συμβούλιο της οργάνωσης δεσμευόμαστε να διαφυλάξουμε με κάθε θεμιτό τρόπο το όνομα των Γιατρών του Κόσμου, αλλά δεσμευόμεθα να διαφυλάξουμε και κάθε πολίτη που κινδυνεύει να πέσει θύμα λόγω ευαισθησίας στους τόσο δύσκολους καιρούς που περνάει η χώρα μας”, πρόσθεσε η κ.Γκαρανέ.
gegonota.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου