Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ...ΚΑΤΑΛΥΣΗ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ!




των Γιώργου Μπουρδάρα, Εύας Καραμανώλη
«Είναι από πολλών ετών σημαίνοντα στελέχη της οργάνωσης, σκοπός της οποίας ήταν και παραμένει η κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος», αναφέρει το διαβιβαστικό των ανακριτών προς τη Βουλή, το οποίο περιέχει πλήθος στοιχείων για τη στρατιωτική δομή της οργάνωσης και την τυφλή υπακοή των μελών στις εντολές των ανωτέρων.
Την ίδια στιγμή, σε εκβιασμούς επιχειρηματιών, εκφοβισμό στελεχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και βομβιστικές επιθέσεις εμπλέκουν τον «πυρήνα» της Χρυσής Αυγής στην Κόρινθο και τον βουλευτή Στάθη Μπούκουρα κάτοικοι και φορείς της πόλης.
«Ζητούμε την άδεια της Βουλής των Ελλήνων προκειμένου να απαγγείλουμε κατηγορία κατά των βουλευτών του κόμματος Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή, Γ. Γερμενή, Π. Ηλιόπουλου και Στ. Μπούκουρα, ώστε να απολογηθούν ενώπιόν μας για την πράξη της εντάξεως σε εγκληματική οργάνωση και της διευθύνσεως αυτής» αναφέρει το διαβιβαστικό προς τη Βουλή έγγραφο εννέα σελίδων των ανακριτών Σπ. Γεωργουλέα και Χρ. Παπακώστα. Αναφέρουν δε ρητώς ότι από τις καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων «διαλαμβάνεται πλήθος στοιχείων για τον ρόλο και τη δράση των ήδη κατηγορούμενων έξι βουλευτών του κόμματος, ενώ προκύπτουν ενδείξεις τέλεσης φορολογικής φύσεως αδικημάτων (αλλά και του αδικήματος της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα) εκ της αρρήκτως συνδεόμενης με την οργάνωση επιχειρηματικής δράσης του βουλευτή Ηλ. Παναγιώταρου».
Οι ανακριτές ζητούν άρση ασυλίας επικαλούμενοι τα όσα υποστηρίζουν οι προστατευόμενοι μάρτυρες. Για τους Π. Ηλιόπουλο και Γ. Γερμενή αναφέρονται στην κατάθεση του μάρτυρα «Ε»: «Είναι από πολλών ετών σημαίνοντα στελέχη της οργάνωσης, διαδραματίζοντας σημαντικό ρόλο στην οργάνωση και επιχειρησιακή συγκρότηση και στην ιδεολογική κατήχηση νεοσύλλεκτων μελών της οργάνωσης, σκοπός της οποίας ήταν και παραμένει η κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος». Οπως επισημαίνουν νομικοί κύκλοι, το συγκεκριμένο στοιχείο θα μπορούσε να εγείρει δίωξη για κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος.
Ως προς τον Γ. Γερμενή γίνεται επίκληση και του μάρτυρα «Γ», ο οποίος τον αναφέρει ως «επικεφαλής της στρατιωτικής εκπαίδευσης των νεοσύλλεκτων» («φέρων αρχικώς τον βαθμό του λοχαγού και εν συνεχεία του ταγματάρχου», αναφέρεται στο έγγραφο), αλλά και ως οργανωτή «στρατιωτικού τύπου επιχειρήσεων εις βάρος αλλοδαπών». Τέλος, για τον Στ. Μπούκουρα γίνεται επίκληση της κατάθεσης του μάρτυρα «Δ», σύμφωνα με την οποία «διατηρεί, διακινεί και αποθηκεύει οπλισμό και έχει απόλυτο έλεγχο της δράσης των πυρήνων της οργάνωσης στον νομό Κορινθίας, δίνει εντολή, οργανώνει ή εγκρίνει εκ των υστέρων επιθέσεις κατά μεταναστών, περαιτέρω δε εγκρίνει πρακτικές παροχής προστασίας από στελέχη της οργάνωσης σε καταστήματα της Κορίνθου, του Κιάτου, του Ξυλόκαστρου».
Σύμφωνα με το κείμενο, χαρακτηριστικά της οργάνωσης αποτελούν η στρατιωτική δομή, η απόλυτος ιεραρχία, η τυφλή υπακοή στις εντολές των ανωτέρων, η συνωμοτική δράση. Στους κόλπους κάθε τοπικής οργάνωσης λειτουργούν διάφορες ομάδες, με διαφορετική αποστολή εκάστη, όπως η εκτέλεση επιθέσεων, η ιατροφαρμακευτική υποστήριξη των «επιχειρήσεων», η στρατολόγηση ανηλίκων. Για παράδειγμα στην Τ.Ο. Νίκαιας λειτουργούσε «ομάδα Πρώτων Βοηθειών, μηχανοκίνητη ομάδα για επιθέσεις κατά αντιπάλων ομάδων, η «Πράσινη Πτέρυγα», οι «Κένταυροι», με αρμοδιότητα σε ζητήματα καθοδηγήσεως ανηλίκων».
kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου