Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

ΜΕ ΠΑΡΑΤΡΑΓΟΥΔΑ ΠΗΡΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ! ΥΠΟΔΕΧΤΗΚΑΜΕ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ!

Με παρατράγουδα πήρε η Ελλάδα την προεδρία

Με την επίσημη υποδοχή του Προέδρου της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και του Κολεγίου των Επιτρόπων, από τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, άρχισε, στη 1 το μεσημέρι, στο Ζάππειο Μέγαρο η επίσημη τελετή έναρξης της Ελληνικής Προεδρίας της ΕΕ, ωστόσο αυτό που προκάλεσε εντύπωση ήταν οι ηχερές απουσίες από τη… γιορτή του Ζαππείου.
Η απουσία των Αλέξη Τσίπρα και Φώτη Κουβέλη προκάλεσε πληθώρα σχολίων σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκολγου να κάνει λόγο για «συμπλέγματα». Χαρακτηριστικά, τόνισε πως είναι πολύ αρνητικό το γεγονός ότι, ενώ «ο κ. Τσίπρας αυτοπροβάλλεται ως υποψήφιος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αρνείται να παραστεί στην τελετή ανάληψης της ευρωπαϊκής προεδρίας από την πατρίδα του».
Από τη μεριά του ο ΣΥΡΙΖΑ αφήνει να εννοηθεί πως η απουσία του Αλέξη Τσίπρα θέλει να «υπογραμμίσει τη διαφωνία του κόμματος με τις προτεραιότητες και τους προσανατολισμούς της ελληνικής προεδρίας».
«Η στάση αυτή σχετίζεται με την παρέμβαση του πρωθυπουργού να μπλοκάρει την έλευση της αντιπροσωπείας του Ευρωκοινοβουλίου την εβδομάδα αυτή, αντί να αξιοποιήσει πολιτικά τα συμπεράσματα στα οποία θα καταλήξει για το μνημόνιο» επισημαίνεται σε σχετικό άρθρο της «ΑΥΓΗΣ», που επικαλείται πολιτικούς αξιωματούχους.
Σε ανακοίνωσή του ο Φώτης Κουβέλης ξεκαθάρισε πως «η ΔΗΜΑΡ είναι σταθερά προσανατολισμένη στην ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας», ενώ πρόσθεσε πως «χαιρετίζουμε την ελληνική Προεδρία και παρεμβαίνουμε με προτάσεις, συμβάλλοντας στην επιτυχία της».
Τη Δημοκρατική Αριστερά εκπροσωπεί ο Δημήτρης Χατζησωκράτης.
Το υπόλοιπο πρόγραμμα
Θα ακολουθήσει γεύμα των Επιτρόπων με το ελληνικό υπουργικό συμβούλιο και στη συνέχεια κοινή συνάντηση των επισήμων.
Για τις 16:15 είναι προγραμματισμένη η κατ” ιδίαν συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και αμέσως μετά θα γίνει η κοινή συνέντευξη Τύπου.
Στις 16:00, θα αρχίσουν και οι συνεδριάσεις των ομάδων εργασίας: Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων, Εξωτερικών και Γενικών Υποθέσεων και Ενέργειας, Μεταφορών, Υποδομών και Περιβάλλοντος.
Τα μέτρα ασφαλείας είναι αυστηρά, ενώ στο Ζάππειο Μεγαρο έχει διαμορφωθεί ειδική αίθουσα Τύπου για να καλύψει τις ανάγκες των ελληνικών ΜΜΕ, αλλά και των περίπου 65 ξένων ανταποκριτών με ειδίκευση στα ευρωπαΪκά θέματα.
image (2)
image (1)
e-reportaz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου