Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΟΠΟΥ ΚΑΗΚΕ Ο ΠΑΠΠΟΥΣ, Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΕΓΓΟΝΑΚΙ ΤΟΥΣ! Η ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΗΡΩΑ ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΥ

Δεν χωράει ανθρώπου νους την τραγωδία που συνέβη στο Κορδελιό, όταν παππούς επιχείρησε να αυτοκτονήσει παίρνοντας μαζί του στον θάνατο τη σύζυγο και το εγγονάκι του! Ο 65χρονος Γρηγόρης Καζόγλου αυτοπυρπολήθηκε μέσα στο διαμέρισμα του τέταρτου ορόφου πολυκατοικίας όπου διέμενε η εν διαστάσει σύζυγός του με τον 25χρονο υιοθετημένο γιο τους, ενώ εκείνη την ώρα βρίσκονταν και τα εγγόνια τους εκεί, ηλικίας 8 και 1,5 έτους.
Ηταν 10.30 χθες το πρωί, όταν οι γείτονες έντρομοι είδαν φλόγες να ξεπηδούν από το διαμέρισμα με την κεραμοσκεπή, στην οδό Τραπεζούντος 5. Τα ουρλιαχτά της 60χρονης Βάσως Καζόγλου σήκωσαν στο πόδι την περιοχή και στο σημείο έφτασε πρώτος ο υδραυλικός Θεόδωρος Γκαλτσίδης, ο οποίος εργαζόταν λίγα μέτρα πιο μακριά. Τρέχοντας ανέβηκε τις σκάλες της πολυκατοικίας, κατάφερε να μπει από τον φωταγωγό στο φλεγόμενο σπίτι και να βγάλει τον 25χρονο, που είχε αρπάξει ολόκληρος φωτιά, και τον 8χρονο. Σε λίγα λεπτά στο σημείο έσπευσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία με 20 άνδρες και επτά οχήματα.
Δυστυχώς, μέσα στο σπίτι, εκτός από τον 65χρονο, απανθρακωμένοι εντοπίστηκαν η 60χρονη και ο ενάμισι έτους εγγονός τους Γρηγόρης Συμεωνίδης, τον οποίο πρόσεχε η γιαγιά του διότι η μητέρα του εργαζόταν. Σε πολύ κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται διασωληνωμένος στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου ο 25χρονος Αναστάσης - Ανδρόνικος, έχοντας υποστεί εγκαύματα στο 85% του σώματός του, και ο 8χρονος Μιχάλης Νίνης, γιος της δεύτερης κόρης του ζεύγους και ξάδερφος του άτυχου μωρού.
Ο 65χρονος ζούσε μόνος του στο ισόγειο της τετραώροφης πολυκατοικίας, στον δεύτερο όροφο μία από τις κόρες του με την οποία ήταν σε αντιπαράθεση, στον τρίτο οι γονείς του άτυχου μωρού που βρίσκονταν στη δουλειά, ενώ το δεύτερο παιδί τους, ηλικίας 3,5 ετών, βρισκόταν στον παιδικό σταθμό. Στο διαμέρισμα του τέταρτου ορόφου έμενε η γιαγιά με τον υιοθετημένο γιο τους Αναστάση - Ανδρόνικο.
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία διενεργεί προανάκριση προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια της πυρκαγιάς, αν και μέσα στο διαμέρισμα υπήρχε έντονη μυρωδιά καυσίμου και ένα μπιτόνι με υπολείμματα βενζίνης. Αυτό οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ο παππούς περιλούστηκε με βενζίνη και στη συνέχεια αυτοπυρπολήθηκε. Δεν αποκλείεται να περιέλουσε με βενζίνη τη σύζυγό του και το εγγονάκι τους, γι' αυτό και δεν μπόρεσαν να γλιτώσουν!

Η συγκλονιστική μαρτυρία του ήρωα υδραυλικού
Συγκλονισμένος μίλησε στην «Espresso» ο 52χρονος Θεόδωρος Γκαλτσίδης, πατέρας δύο φοιτητών, ενός 24χρονου και μιας 23χρονης, που έβγαλε από το διαμέρισμα τον 25χρονο και τον 8χρονο: «Εργαζόμουν σε ένα σπίτι λίγα μέτρα μακριά από αυτό της Τραπεζούντος, όπου έκανα κάποιες εργασίες για φυσικό αέριο. Ξαφνικά άκουσα φωνές από γυναίκα και δίχως να σκεφτώ λεπτό έτρεξα να δω τι είχε συμβεί. Ανέβηκα από τις σκάλες της πολυκατοικίας και μετά έφτασα στον φωταγωγό. Εσπασα το σκέπαστρό του και κατόρθωσα να φτάσω στο μπαλκόνι. Κατόπιν, έσπασα την μπαλκονόπορτα και μπήκα στο εσωτερικό του σπιτιού που καιγόταν. Τη γιαγιά δεν μπόρεσα να τη βοηθήσω, γιατί ήταν κλεισμένη στο μπάνιο, ενώ τον παππού δεν τον είδα καθόλου. Υπήρχε πυκνός μαύρος καπνός και με δυσκολία διέκρινα πρόσωπα. Αρπαξα όπως όπως τον νεαρό που καιγόταν ολόκληρος, από τον οποίο  αναγκάστηκα να αφαιρέσω ρούχα, αλλά και τον μικρό, ο οποίος συνήλθε μόλις τον έβγαλα στο μπαλκόνι και πήρε καθαρό αέρα. Εδωσα τα παιδιά σε έναν αστυνομικό που ήρθε, ενώ μετά ανέλαβε η Πυροσβεστική» τόνισε ο 52χρονος υδραυλικός από την Ανω Πόλη Θεσσαλονίκης.
ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ
espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου