Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ: ΜΑΖΙ ΔΕΝ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ, ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΑΜΕ...

Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ

Στους εξοπλισμούς είναι δεδομένο ότι “μαζί δεν τα φάγαμε”. Ούτε “μαζί τα αγοράσαμε”. Εμείς απλώς τα πληρώνουμε και τα πληρώνουμε πανάκριβα τα όπλα που ειδικά την περίοδο 1996 - 2004 παραγγέλνονταν λες και ήταν στραγάλια.

Όμως θα πρέπει να πουμε ότι όλοι ξέραμε ότι κάτι δεν πάει καλά μ΄ αυτή τη φρενίτιδα αγορών. Κι αν οι πολίτες δεν είχαν τον τρόπο να αντιδράσουν όσοι ασκούσαν εξουσία ή είχαν την δύναμη να την ελέγξουν και να της κάνουν δύσκολη τη ζωή δεν το έπραξαν. 

Ποιος από τους πολιτικούς αλλά κι εμάς τους δημοσιογράφους δεν γνώριζε ότι γίνεται πάρτυ; Ας σηκώσει το χέρι. Μπορεί να μην υπήρχε συναίσθηση του μεγέθους που αποκαλύπτεται τώρα με αριθμούς, σύμφωνοι. Αλλά ποιος δεν σκέφτηκε - αν δεν το είχε σκεφτεί από πολύ πριν- ότι γίνονται ...όργια στο χώρο των εξοπλισμών όταν ανακοινώθηκε ότι ο Άκης Τσοχατζόπουλος επέστρεψε από ταξίδι στη Τσεχία, έχοντας αγοράσει πυροβόλα ονόματι...Suzana! Το πρόβλημα δεν ήταν το όνομα αλλά ότι κανείς δεν τα είχε ζητήσει ! Και δεν τα χρειαζόμαστε! Ο τότε Α/ΓΕΣ ,Κώστας Παναγιωτάκης τον οποίο κάποιοι προσπάθησαν να σπιλώσουν, είχε πει ένα ηχηρότατο όχι στον Άκη και τα πυροβόλα πήγαν Κύπρο. Ούτε εκεί χρειάζονταν βεβαίως.

Ο κ.Τραγάκης παλαιός βουλευτής της ΝΔ και αντιπρόεδρος της Βουλής παρακαλώπαραδέχτηκε κυνικά ότι γνώριζε ο ίδιος και οι συνάδελφοί του ότι υπήρχαν μίζες από το 2005! Το γιατί δεν έκαναν τίποτα για να το αποδείξουν και να προχωρήσουν τις προβλεπόμενες διαδικασίες δεν το εξήγησε επαρκώς.

Και οι υπουργοί που συμμετείχαν στο ΚΥΣΕΑ βεβαίως και καταλάβαιναν ότι κάτι δεν πήγαινε καθόλου καλά. Αλλά υπέγραφαν πάντα το φάκελλο που είχαν μπροστά τους για να μην πέσουν στη δυσμένεια του πρωθυπουργού τους αλλά και του παρολίγον πρωθυπουργού και υπουργού Εθνικής Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλου. Υπέγραψαν και για τα σκάφη ταχείας μεταφοράς από Ρωσία και Ουκρανία κι ας ήξεραν -κάπου θα το είχαν διαβάσει- ότι στο Αιγαίο με πάνω από 4-5 μποφόρ δεν μπορούσαν να αποδώσουν. 

Οι στρατιωτικοί και ειδικά οι ανώτατοι; Βεβαίως κι έχουν ευθύνες γιατί κανείς δεν μίλησε ή δεν παραιτήθηκε. Αλλά η "αφωνία" στα υψηλά κλιμάκια της ιεραρχίας είναι διαχρονική.

Για να περάσουμε σ΄ εμάς τα ΜΜΕ και τους δημοσιογράφους. Πολλά ακούγονται διαρκώς για “πονηριές” που έγιναν στον χώρο μας. Ποιος μπορεί να το αμφισβητήσει; Όμως η πλειοψηφία των δημοσιογράφων έλεγε αυτά που έβλεπε και μάθαινε. Ποιος τους άκουγε; Κανείς! Όσοι επέμειναν δεν είχαν καλή τύχη. Αρκετοί βρέθηκαν ...κατηγορούμενοι στα δικαστήρια ως συκοφάντες! Άλλοι παρουσιάστηκαν απλώς ....ως γραφικοί που ήθελαν να “πληξουν τον κ.υπουργό για να δείξουν ότι κάποιοι είναι”. Και κάποιοι λίγοι που ήταν ...αμετανότητα επίμονοι αναγκάστηκαν είτε να αλλάξουν δουλειά ,είτε να μείνουν χωρίς δουλειά! Κανένας δεν έπρεπε να διαταράξει την πορεία της χώρας προς την “μεγάλη Ιδέα” της ΟΝΕ, η οποία απαιτούσε και αγορές όπλων που ξεπέρασαν κατά πολύ τα 10 δις! Το μεγαλύτερο μέρος αυτών των αγορών από Γερμανία και Γαλλία . 

Αυτή είναι η αλήθεια για τα σκάνδαλα των εξοπλισμών τα οποία όλοι τώρα θυμηθήκαμε .
 Μόνο που τώρα τα χρόνια έχουν περάσει. Οι παραγραφές πολλών αδικημάτων έχουν εξασφαλιστεί εδώ και πολύ καιρό για πολλούς. Η αναζήτηση στοιχείων και αποδείξεων έχει γίνει δυσκολότερη και όλα δείχνουν ότι μόνο κάποια ομάδα δικαστών παλεύει ακόμη με πείσμα για να φθάσει μέχρι τέλους η κάθαρση. Θα τα καταφέρουν; 
onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου