Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

ΞΥΛΟ ΕΠΑΙΞΑΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΗΝ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ! ΒΙΝΤΕΟ

Μέχρι και σε κλωτσιές και γροθιές κατέληξε η κόντρα των τελευταίων εβδομάδων ανάμεσα σε βουλευτές της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης με αφορμή το σκάνδαλο διαφθοράς εξαιτίας του οποίου παραιτήθηκαν υπουργοί της κυβέρνησης Ερντογάν.

Αφορμή για το τελευταίο επεισόδιο που παίχτηκε στην Επιτροπή Δικαιοσύνης της Εθνοσυνέλευσης αποτέλεσε η συζήτηση για την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε αλλαγές στα ανώτατα δικαστικά σώματα.

Αυτό που εξόργισε τους βουλευτές της αντιπολίτευσης ήταν η πρόθεση της κυβέρνησης το Ανώτατο Συμβούλιο Δικαστών και Εισαγγελέων να λογοδοτεί πλέον στον υπουργό Δικαιοσύνης, γεγονός που κατά τους ίδιους αποτελεί παραβίαση του Συντάγματος.

Σύμφωνα με τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου η σύνθεση του Ανωτάτου Συμβουλίου διευρύνεται ενώ η τελευταία λέξη ως προς τους διορισμούς δικαστών σε δικαστικούς θεσμούς, όπως το Συνταγματικό Δικαστήριο, ανήκει στον υπουργό Δικαιοσύνης.


Ξεχωριστό επεισόδιο στη διαμάχη αυτή αποτέλεσε η υπηρεσιακή υποβάθμιση του πανίσχυρου αντεισαγγελέα της Κωνσταντινούπολης, Ζεκεριγιά Οζ, και ο διορισμός του σε μία περιφερειακή εισαγγελία.

Η κυβέρνηση θεωρεί τον Οζ, τον οποίο οι συνάδελφοί του αποχαιρέτησαν με τιμές ήρωα, ως τον άνθρωπο-κλειδί πίσω από τις αποκαλύψεις του σκανδάλου.

Από την πλευρά του ο Τούρκος πρωθυπουργός, από τη Μαλαισία όπου βρίσκεται, επέμεινε στην εκδοχή του συγκεκαλυμμένου πραξικοπήματος «από "φίλους"», υπονοώντας την ισλαμική αδελφότητα του Γκιουλέν, άλλοτε σύμμαχο της κυβέρνησής του στην εξουδετέρωση του πανίσχυρου κεμαλικού και στρατιωτικού κατεστημένου.

Έκανε, μάλιστα, για άλλη μια φορά «άνοιγμα» στο στρατόπεδο των κεμαλιστών που ζητούν την επανεκδίκαση των υποθέσεων «Εργκένεγκον» και «Βαριοπούλα»δηλώνοντας με νόημα πως «υπάρχουν πολλοί αθώοι στη φυλακή»


newsnow.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου