Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ Ο ΓΚΛΕΤΣΟΣ ΑΠΟ ΦΙΛΟΖΩΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΕΥΘΑΝΑΤΩΣΕ ΑΔΕΣΠΟΤΟ! ΒΙΝΤΕΟ

Στη δικαιοσύνη αναμένεται να προσφύγει ο Φιλοζωικός Σύλλογος Φθιώτιδας κατά του δημάρχου Στυλίδας, Απόστολου Γκλέτσου, ύστερα από την απόφαση του για τη θανάτωση ενός αδέσποτου σκύλου στην περιοχή. Τι λέει ο ίδιος (Vids)
O Φιλοζωικός Σύλλογος Φθιώτιδας καταγγέλλει το Δήμαρχο Στυλίδας κ.Γκλέτσο γιατί χαρακτήρισε μόνος του ως επιθετικό, αδέσποτο σκύλο της περιοχής του και στη συνέχεια έδωσε εντολή σε ιδιώτη κτηνίατρο να του κάνει ευθανασία.
Επίσης καταγγέλλει τον ιδιώτη κτηνίατρο γιατί διενήργησε την ευθανασία, χωρίς να έχει ζητήσει απόφαση της 5/μελούς Επιτροπής του Δήμου που να γνωματεύει ότι το αδέσποτο ζώο είναι επιθετικό (π.χ.αν έχει προκαλέσει τραύματα σε ανθρώπους με αποδείξεις νοσοκομείου) ή χωρίς να του κάνει ιατρικές εξετάσεις που να αποδεικνύουν ότι έχει κάποια πάθηση επικίνδυνη για ανθρώπους ή ζώα.
"Θα περίμενε κανείς ο κ.Δήμαρχος να έχει επιδείξει έστω κάποια δραστηριότητα προστασίας των αδέσποτων τους Δήμου του, αφού σύμφωνα με το νόμο είναι αρμόδιος, πόσο μάλλον που πολλές φορές του έχουν προταθεί λύσεις εφαρμόσιμες και για τις οποίες δεν ενδιαφέρθηκε καν να διερευνήσει και όχι να αυτοαναγορεύεται μπόγιας, κτηνίατρος , ειδικός στην επιθετικότητα των σκύλων και στο τέλος δήμιός τους.
Η συνέχεια επί του θέματος θα δοθεί στα δικαστήρια.
Κανένας δεν είναι υπεράνω του νόμου, είτε είναι δήμαρχος είτε απλός πολίτης", αναφέρει ο Φιλοζωικός Σύλλογος Φθιώτιδας.
"Ο σκύλος απειλούσε ανθρώπινες ζωές" είπε στο STAR Κεντρικής Ελλάδας ο Απόστολος Γκλέτσος που προσέθεσε πως είναι έτοιμος να πάει στο δικαστήριο.
"Έχουμε μεγάλο πρόβλημα με τα αδέσποτα στη Στυλίδα. Έπρεπε να πράξω άμεσα για τη δημόσια ασφάλεια", ανέφερε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας:
"Πριν από κάποιες ημέρες δέχθηκα τηλεφώνημα από κάτοικο της Στυλίδας ότι αδέσποτος σκύλος έξω από σούπερ μάρκετ επιτέθηκε στον ίδιο και σε άλλα δύο άτομα και τον δάγκωσε. Απευθύνθηκα στην Αστυνομία Στυλίδας όπου μου είπαν πως δεν έχουν καμία αρμοδιότητα και μόνος αρμόδιος για τα αδέσποτα είναι ο Δήμος.
Είπα στους συνεργάτες μου να καλέσουν το Φιλοζωικό Σύλλογο Φθιώτιδας αλλά το τηλέφωνό τους δεν απαντούσε . Έξω από το σούπερ μάρκετ επικρατούσε χαμός γιατί ο συγκεκριμένος σκύλος φόβιζε όσους πήγαιναν να μπουν μέσα. Όλοι ξέρουμε ότι έχουμε μεγάλο πρόβλημα με τα αδέσποτα στη Στυλίδα. Έπρεπε να πράξω άμεσα για τη δημόσια ασφάλεια. Με μεγάλο κόπο κατάφερα να ακινητοποιήσω το σκύλο και στη συνέχεια τον μετέφερα σε κτηνίατρο όπου του έγινε ευθανασία. Κατόπιν πήρα ο ίδιος το θανατωμένο ζώο και το έθαψα".
πηγή: lamiastar.grstilida.com, news247.gr

1 σχόλιο:

  1. Οσο θα υπάρχουν οι φιλοζωικοί σύλλογοι, θα έχει ελπίδες σωτηρίας η πατρίς. Διότι ουδείς θα τολμά να αγγίξει το Σαμαρά, το χοντρό και το Στουρνάρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή