Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

ΒΑΡΥΣΗΜΑΝΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΙΓΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ ΠΟΥ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΑΠΑΓΟΥ

"Ισχνή και Οριακή Πλειοψηφία
Καθορίζει
την περιουσία των συνδημοτών μας"

του
Υποψηφίου Δημάρχου
Κώστα-Πολυχρόνη Τίγκα
         Συζητήθηκε την Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014 στο Δημοτικό Συμβούλιο, σε μία οκτάωρη κρίσιμη αλλά και δραματική συνεδρίαση, το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο (ΓΠΣ) Παπάγου. Από νωρίς η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν ασφυκτικά γεμάτη από συνδημότες μας που είχαν κάθε λόγο να αγωνιούν για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας που άμεσα επηρεάζει   την περιουσία τους.
Τελικά και μετά από πολλές και έντονες διαλογικές συζητήσεις έγιναν δύο ψηφοφορίες που αφορούσαν:
1η: Το Συντελεστή Δόμησης(ΣΔ) και το Ύψος των κατοικιών. Το ερώτημα ήταν: ΣΔ – 1,0 και ύψος 14μ.,όπως είναι τώρα           ή ΣΔ-0,9 και ύψος 12μ.που ήταν η πρόταση της Δημοτικής Αρχής. Το αποτέλεσμα ήταν 14 ΝΑΙ (1-14) και 16 ΝΑΙ(0,9-12). Δηλαδή αποφασίσθηκε η μείωση του ΣΔ και του ύψους.
         2η: Όλο το υπόλοιπο μέρος του ΓΠΣ.
Τα αποτελέσματα αυτής της δεύτερης ψηφοφορίας ήταν: 20 ΝΑΙ, 5 ΠΑΡΩΝ,4 ΟΧΙ και 2 ΛΕΥΚΑ. Δηλαδή ψηφίσθηκε το ΓΠΣ όπως προτάθηκε από τη Δημοτική Αρχή.
Η παράταξή μας υπήρξε απόλυτα συνεπής και υποστήριξε τις προτάσεις που διαμορφώθηκαν κατά τη διαβούλευση που έγινε στις 7 και 23 Οκτωβρίου 2013 με τη συμμετοχή πάρα πολλών συνδημοτών μας. Δυστυχώς όμως το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό και με ψήφους 16 ΝΑΙ και 14 ΟΧΙ αποφασίσθηκε η μείωση του Συντελεστή Δόμησης σε 0,9 και του Ύψους σε 12μ.  
Πίστευα και πιστεύω ότι στις δύσκολες μέρες που περνά η κοινωνία μας σήμερα και τόσο ο οικογενειακός προϋπολογισμός, όσο και τα περιουσιακά στοιχεία γενικότερα, συρρικνώνονται, η ελπίδα όλων μας είναι να βρεθούμε κάποια στιγμή έχοντας ξεπεράσει την κρίση όσο γίνεται λιγότερο επώδυνα.
 Δυστυχώς όμως το Δημοτικό Συμβούλιο με Ισχνή και Οριακή πλειοψηφία καθόρισε ότι, για όσους έχουν ακόμη δικαίωμα «στο υψούν», η περιουσία τους θα πρέπει να μειωθεί. Μια απόφαση που έλαβε η παρούσα Δημοτική Αρχή που ξεχνά ότι ο πολιτικός της βίος τελειώνει σε δύο μήνες.

 Όμως είμαι βέβαιος ότι η νέα Δημοτική Αρχή που θα προκύψει από τις εκλογές του Μαΐου 2014 θα φέρει εκ νέου το ΓΠΣ Παπάγου στο Δημοτικό Συμβούλιο για συζήτηση και τροποποίηση και σε ότι με αφορά δηλώνω ότι ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΩ.

2 σχόλια:

  1. Καλημέρα Κώστα
    Είναι ένας τύπος που έχει μολύνει όλο το Δήμο Χολαργού-Παπάγου παραβιάζοντας όλες τις διατάξεις του Νόμου - του ΓΟΚ. Και το ύψος και το σ.δ. κλπ. Αυτό το θρασύτατο υποκείμενο που κάνει θελήματα έναντι μισθού θα το ξεσκίσουμε τώρα ή μετά της εκλογές ; Θα το κάνουμε να τρέχει σαν παλιάλογο στον ανήφορο ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή