Σάββατο 12 Απριλίου 2014

ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΒΑΖΕΙ ΛΟΥΚΕΤΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΤΟΠΙΚΟ ΤΥΠΟ: ΠΡΟΣΘΕΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ 20% ΕΠΙ ΤΩΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΩΝ!!!

Μετά την παύση που έβαλε η τρόικα στη δημοσιίευση των ισολογισμών στον Τύπο, μετά την φραγή στα μειωμένα ταχυδρομικά τέλη προς τις εφημερίδες (για απεριόριστο αριθμό φύλλων) έρχεται και ο φόρος 20% επί των διαφημίσεων που βάζει η κυβέρνηση στον Τύπο. 
Κάνει να εισπράξεις 300 € τιμολόγιο; Το κράτος θα σου αρπάζει επί τόπου τα 60 ευρώ!!! Με αυτό τον τρόπο οδηγούν σε λουκέτο τις τοπικές εφημερίδες (ειδικά αυτές) οι οποίες πλέον δεν θα μπορούν να έχουν ούτε καν διαφημίσεις των 300 ευρώ γιατί θα τους τα παίρνει νταβατζηλίκι το κράτος!!! Ξέχωρα ο φόρος 23% ΦΠΑ που θα πληρώνει επί του τιμολογίου. 
Όπως αναφέρει η ΕΔΙΠΤ (Ένωση Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Τύπου) "Βάσει του πολυνομοσχεδίου που ψηφίστηκε την Κυριακή 30 Μαρτίου 2014 «προβλέπεται παρακράτηση φόρου 20% για αμοιβές για συμβουλευτικές ή παρόμοιες υπηρεσίες που υπερβαίνουν τα 300,00 € με αναδρομική ισχύ από 01.01.2014»!!! Aν και δεν έχει διευκρινιστεί 100% αν μέσα σε αυτές τις αμοιβές λογίζεται και η διαφήμιση είναι σχεδόν βέβαιο ότι αυτό αποφάσισε η τρόικα και ψήφισαν οι δωσίλογοι της κυβέρνησης Σαμαρά. Γι’ αυτό τον λόγο διαμαρτυρήθηκε εντόνως το Δ.Σ. της ΕΔΙΠΤ  και ζήτησε από το ΥΠΟΙΚ να τις δοθούν αναλυτικές διευκρινήσεις, αποστέλλοντας γραπτό  υπόμνημα προς τον Υπουργό Οικονομικών".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου