Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

ΑΣΘΕΝΗΣ ΣΕ ΑΦΑΣΙΑ ΑΚΟΥΕΙ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΝΑ ΣΥΖΗΤΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΩΡΕΑ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΤΟΥ!!!

Ο 43χρονος Jimi Fritze, υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Sahlgrenska Hospital στο Gothenburg. Ενώ βρισκόταν παράλυτος –σε αφασία- στο νοσοκομείο, άκουσε με τρόμο τους γιατρούς να λένε στην οικογένειά του ότι δεν θα επιβιώσει και να συζητούν για τη δωρεά των οργάνων του. Ο Fritze άκουγε κάθε λέξη, αλλά δεν είχε κανένα τρόπο να τραβήξει την προσοχή των γιατρών ή της οικογένειάς του.

Ο κ. Fritze υπέστη εγκεφαλική αιμορραγία, ενώ βρισκόταν με την οικογένειά του σε μικρό νησί, στο αρχιπέλαγος του Γκέτεμποργκ πριν από δύο περίπου χρόνια. Το ελικόπτερο ασθενοφόρο δεν μπορούσε να προσγειωθεί στο μικρό νησί, έτσι ο Fritze έπρεπε να περιμένει μια βάρκα για να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο Sahlgrenska, όπου έφτασε μιάμιση ώρα μετά το εγκεφαλικό επεισόδιο.
όταν 14 μέλη της οικογένειάς του τον επισκέφθηκαν για να του πουν το τελευταίο αντίο, οι γιατροί έθεσαν το θέμα της δωρεάς οργάνων, γεγονός, που όπως ο ίδιος υπογράμμισε αργότερα σε επίσημη καταγγελία, οι Σουηδοί γιατροί δεν επιτρέπεται να το κάνουν μέχρι ο ασθενής να διαγνωστεί ως εγκεφαλικά νεκρός.

Τρεις μέρες αργότερα, μια άλλη γιατρός επέστρεψε από διακοπές, είδε τις μαγνητικές του, του χορήγησε κορτιζόνη και έδωσε ελπίδα ότι ο Fritze θα μπορούσε να ανακάμψει.
Στη συνέχεια η κατάστασή του βελτιώθηκε, αλλά χρειάστηκαν άλλες τρεις εβδομάδες πριν καταφέρει να επικοινωνήσει με την οικογένειά του.
Δύο χρόνια αργότερα, παλεύει με την απώλεια της ικανότητάς του για ομιλία.

Ο κ. Fritze έκανε καταγγελία εναντίον των γιατρών, στο διοικητικό συμβούλιο υγείας και πρόνοιας, που επιβλέπει την ποιότητα της υγειονομικής περίθαλψης στη Σουηδία.
Η καταγγελία του έγινε δύο χρόνια μετά το περιστατικό διότι προηγουμένως δεν ήταν σε θέση- λόγω υγείας- να κάνει νομικό αγώνα, αλλά και επειδή ένα δεύτερο παρόμοιο περιστατικό τον παρακίνησε σε αυτή την ενέργεια.
Αφορούσε μια γυναίκα στη Δανία, που της αφαίρεσαν την υποστήριξη της ζωής αλλά έπειτα κατάφερε να επιβιώσει. Κάποιος από τη Swedish National Health and Welfare Board δήλωσε στο TV news ότι, αυτό δεν θα μπορούσε να συμβεί ποτέ στη Σουηδία… είπε ο Fritze στο The Local
  4-4-14 Paralysed stroke victim experiences every patient's worst nightmare as he hears doctors discussing whether to donate his organs but couldn't speak out  

1 σχόλιο:

  1. Καιρός να αναθεωρήσουμε το νέο δόγμα του εγκεφαλικού θανάτου

    Παρ΄ ότι η είδηση δεν είναι επαρκής από άποψη ιατρικών πληροφοριών, η αξία της έγκειται στο, όταν "14 μέλη της οικογένειάς του τον επισκέφθηκαν για να του πουν το τελευταίο αντίο, οι γιατροί έθεσαν το θέμα της δωρεάς οργάνων", όπως αναφέρει η είδηση. Να συμπληρώσω, ο ισχυρισμός του ασθενή, πως άκουγε τους γιατρούς να λένε "ότι δεν θα επιβιώσει και να συζητούν για τη δωρεά των οργάνων του", σε περίπτωση δικαστικής διαμάχης, δεν θα μπορέσει να τεκμηριώσει αντικειμενικά την ενοχή των γιατρών για πρώιμη και πρόωρη διάγνωση, που αποδείχθηκε εντελώς λάθος και παρ΄ ολίγον δολοφονική.

    Ούτως ή άλλως, με την καθιερωμένη ήδη νομοθεσία, οι μεταμοσχεύσεις δεν παύουν να είναι ένας ωραιοποιημένος όλεθρος (φόνος δια δόλου) αφού δεν τηρούνται όλες οι προϋποθέσεις σωστής διάγνωσης. Στην προκειμένη περίπτωση των φερόμενων "εγκεφαλικά νεκρών" ενισχυτικός της διάγνωσης παράγοντας είναι ο χρόνος - βλέπε περίπτωση του Μίκαελ Σουμάχερ. Όπου τώρα, μετά από σχεδόν τέσσερις μήνες, αρχίζει να δείχνει συμπτώματα ότι συνέρχεται από το κώμα, κατά τις δημοσιογραφικές πληροφορίες πάντα.

    Όσοι είχαν την κακή κατάληξη της δωρεάς οργάνων θα μπορούσαν να ζουν, άλλος σε άλλη κατάσταση. Μπορεί να είχαν πεθάνει αρκετοί, όχι όμως από το χειρουργικό νυστέρι. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, οι αγαπητοί ιατροί και συνάδελφοι-θιασώτες της δωρεάς και των μεταμοσχεύσεων, όπου η διάγνωση - άρα και η αφαίρεση των οργάνων - πρέπει να τίθεται επειγόντως, θα ήταν σκόπιμο να αναθεωρήσουν το νέο ιατρικό δόγμα του εγκεφαλικού "θανάτου". Είναι άλλωστε και όρος εξόχως αντιεπιστημονικός. Τα αντικειμενικά facts της ζωής αυτών των ασθενών είναι απαράδεκτο να μην λαμβάνονται υπόψη. Οι ενεργείς βιολογικές τους δραστηριότητες τι είναι ; Ευρήματα ζωής ή facts θανάτου ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή