Δευτέρα 21 Απριλίου 2014

ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ: "ΠΡΟΣΕΥΧΗΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΜΟΥ". ΧΑΡΟΠΑΛΕΥΕΙ Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΔΑ ΠΟΥ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΟ ΒΕΓΓΑΛΙΚΟ! ΒΙΝΤΕΟ

Ώρες αγωνίας για την τουρίστρια που νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Βενιζέλειου Νοσοκομείου στο Ηράκλειο, μετά τον τραυματιμό της από αυτοσχέδιο βαρελότο που πέταξε ασυνείδητος μέσα στον κόσμο λίγο μετά το «Χριστός Ανέστη» στην πιο κεντρική εκκλησία της Οίας.

Η Αμερικανίδα, που είναι πιο σοβαρά τραυματισμένη από τους υπόλοιπους, χειρουργήθηκε στην κοιλιακή χώρα και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ του νοσοκομείου. Οι άλλοι τρεις τραυματίες νοσηλεύονται στο Βενιζέλειο, οι δυό με εγκαύματα κυρίως στα πόδια, ενώ ένας 50χρονος Έλληνας κινδυνεύει να χάσει το μάτι του.

Ο σύζυγος της άτυχης γυναίκας που τραυματίστηκε πιο ελαφρά, μίλησε στο δελτίο του Alpha για τα οσα έγιναν: ''Μόλις είχαμε κάνει δύο βήματα όταν έγινε μια δυνατή έκρηξη πίσω μας. Μόλις γύρισα εξερράγη άλλο ένα βαρελότο. Δεν το είδα αλλά πρέπει να έσκασε στα πόδια μας. Είχαν πετάξει τα βαρελότα στον κόσμο και πολλοί είχαν πέσει κάτω τραυματισμένοι''.


Το ζευγάρι των τραυματιών έχει δύο παιδιά που προσεύχονται για τη ζωή της μητέρας τους. Η μεγαλύτερη κόρη της οικογένειας έγραψε στο facebook: ''Είναι σουρεαλιστικό να διαβάζεις άρθρα με τίτλο, τρεις αμερικανοί τουρίστες τραυματίστηκαν και να πρόκειται για τους γονείς σου''.
Η σελίδα που διατηρεί η κόρη της Αμερικανίδας στο facebookΗ σελίδα που διατηρεί η κόρη της Αμερικανίδας στο facebook

Όλα αυτά την ώρα που στο youtube ανεβαίνουν βίντεο από εκκλησίες της Σαντορίνης, με τα όσα συνέβησαν λίγο μετά το Χριστός Ανέστη. Έξω από Ιερό Ναό στο Εμπορείο, τα βεγγαλικά αυτοσχέδια και μη κάνουν τη νύχτα μέρα και προκαλούν πανικό. Εκεί οι πιστοί πρόλαβαν να απομακρυνθούν...



Το θέμα κάνει το γύρο του κόσμου μέσω των διεθνών ειδησεογραφικών πρακτορείων, που φιλοξενούν μαρτυρίες και τονίζουν πως κάθε χρόνο καταγράφονται τραυματισμοί λίγο μετά την Ανάσταση.

Τα υπολείμματα του αυτοσχέδιου βαρελότου θα μεταφερθούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια, προκειμένου να διαπιστωθεί ποια εκρηκτική ύλη χρησιμοποιήθηκε, και σε ποια ποσότητα.

Ο 34χρονος κι ο 23χρονος που συνελήφθησαν αρνούνται πως ήταν αυτοί που πέταξαν το συγκεκριμένο βαρελότο, αν και παραδέχονται πως πετούσαν κροτίδες στην περιοχή. 

newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου