Τρίτη 22 Απριλίου 2014

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ ΠΟΛΥΚΑΛΑ (ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΗΜΟΤΩΝ)

Εκλογικό Κέντρο: Σαρανταπόρου 22 & Βουτσινά γωνία
ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΠΟΛΥΚΑΛΑ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ
Η κρίση είναι εδώ. Όλοι βιώνουμε τις τραγικές συνθήκες και τις δυσκολίες. Ας μην επιτρέψουμε όμως να διαλυθεί ο κοινωνικός μας ιστός. Ακόμα και τώρα μπορούμε να παλέψουμε για έναν καλύτερο και πιο ενεργό  Δήμο.
Ας ενωθούμε σε αυτή την προσπάθεια όλοι εμείς που πιστεύουμε στις καινούργιες ιδέες, στο ανοικτό μυαλό, στη δύναμη της συζήτησης, πράγματα δυστυχώς δυσεύρετα στις ταραγμένες  μέρες μας. Ας μην αφήσουμε τα κομματικά εκβιαστικά διλήμματα να μπουν ανάμεσά μας. Ας μην αφήσουμε γενικότερες πολιτικές διαφορές να εμποδίσουν το διάλογο. Είμαστε γείτονες. Ας μιλήσουμε για το Δήμο μας!
Καλέσαμε πρώτοι σε εκλογική συνεργασία άλλες ομάδες και παρατάξεις. Δεν το πετύχαμε. Συναντήσαμε αλλού διαφορετικές αντιλήψεις και αλλού αμετροέπεια και αλαζονεία. Αποδείχθηκε ότι οι συνεργασίες απαιτούν χρόνο, προετοιμάζονται και δοκιμάζονται μέσα και έξω από τα δημοτικά συμβούλια. Η δική μας προσπάθεια για ενότητα δεν τελειώνει με αυτές τις εκλογές.
Τιμώντας τους ψηφοφόρους μας, η παρουσία μας στο Δημοτικό Συμβούλιο υπήρξε συνεχής ως προς την συμμετοχή, συνεπής ως προς το πρόγραμμά μας, δημιουργική και μαχητική αλλά ποτέ στείρα αντιπο-λιτευτική. Μόνο εμείς υποστηρίξαμε το όραμα για ΕΝΙΑΙΑ ΠΟΛΗ, με πολεοδομικές παρεμβάσεις συνοχής και κοινές χρήσεις για τις δυο Δημοτικές Κοινότητες. Με συγκεκριμένες προτάσεις και θέσεις, που προέκυψαν από τις συλλογικές μας διαδικασίες. Που στηρίχθηκαν σε επιστήμονες με εμπειρία και γνώση.
Ας μη ξεχνάμε όμως ότι κανένα δημοτικό πρόγραμμα, όσο επεξεργασμένο κι’ αν είναι, κανένας δήμαρχος όσο ικανός, τίμιος, αφοσιωμένος στο έργο του κι αν είναι, καμία δημοτική παράταξη, όσο καλά και αν εφαρμόζει το πρόγραμμά της, δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη συμμετοχή των δημοτών στα κοινά.
Η κρίση είναι εδώ. Δε θα περάσει γρήγορα. Και ακριβώς γι’ αυτό πρέπει να ξανασκεφτούμε τις ανάγκες, να αξιολογήσουμε τους στόχους και να ιεραρχήσουμε τις προτεραιότητες.

Ζητάμε την ψήφο σας, προκειμένου να επιδιώξουμε για τη νέα πενταετή θητεία:
Άντληση πόρων από το νέο ΕΣΠΑ
Καθίσταται θεμελιώδης προϋπόθεση, για την υλοποίηση και επιτυχία οποιουδήποτε έργου ή δράσης, λόγω της σημαντικής μείωσης της χρηματοδότησης των Δήμων, από τον κρατικό προϋπολογισμό
Ενίσχυση της Κοινωνικής Πρόνοιας
Στις σημερινές συνθήκες ιεραρχείται ως ιδιαίτερα σημαντική δράση: Ίδρυση νέων και βελτίωση λειτουργίας παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών. Ενίσχυση του προγράμματος «βοήθεια στο σπίτι». Αντιμετώπιση προβλημάτων των ανέργων και ανασφάλιστων συμπολιτών μας. Ίδρυση κοινωνικού φαρμακείου.
Ριζική αναδιοργάνωση των ανταποδοτικών υπηρεσιών (καθαριότητας και φωτισμού):
Διαχωρισμός των απορριμμάτων στην πηγή,  ανακύκλωση, κομποστοποίηση προϊόντων κλαδέματος και αξιοποίηση τους στα πάρκα του Δήμου, αποκεντρωμένη διαχείριση. Το κέρδος θα είναι η προστασία του περιβάλλοντος, η μείωση του κόστους διαχείρισης και αποκομιδής άρα και η μείωση των δημοτικών τελών.
Ανάπτυξη κοινωνικού, πολιτιστικού και πολεοδομικού οράματος για τον ΕΝΙΑΙΟ Δήμο:
Πρέπει να συζητήσουμε και να συναποφασίσουμε το πώς θέλουμε να είναι ο ΕΝΙΑΙΟΣ Δήμος μας, μετά από 10 ή 20 χρόνια και αυτό το όραμα να μας οδηγεί. Να δημιουργήσουμε κοινωνικές και πολιτιστικές υπηρεσίες επανεξετάζοντας τις προτεραιότητες και αναδιαμορφώνοντας τον προϋπολογισμό, για να χρηματοδοτήσου-με νέες δράσεις και προγράμματα, ώστε να βελτιώσουμε τις υποδομές στα σχολεία και στον αθλητισμό, και  να οργανώσουμε την αλληλεγγύη και τον εθελοντισμό.
Ανοιχτές συμμετοχικές διαδικασίες παντού:
Ηλεκτρονική διαβούλευση, για τα θέματα της ημερήσιας διάταξης του Δημοτικού Συμβουλίου. Έρευνες για την ικανοποίηση των δημοτών από τις παρεχόμενες δημοτικές υπηρεσίες και τη διαπίστωση αναγκών και προτεραιοτήτων. Σταδιακή εφαρμογή διαδικασιών «συμμετοχικού προϋπολογισμού».
Εφαρμογή συγχρόνων και ηλεκτρονικά υποστηριζόμενων συστημάτων διοίκησης:
Προγραμματισμός Επιχειρησιακών Πόρων (ERP) και Συστήματος Γεωγραφικών Πληροφοριών (GIS). Διοίκηση του Δήμου βάσει του Επιχειρησιακού Προγράμματος. Εφαρμογή προτύπου ISO 9000 διαχείρισης ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών. Διοίκηση επί τη βάσει στόχων, δεικτών μέτρησης της απόδοσης των υπηρεσιών και αξιολόγησης του προσωπικού.
Διαφάνεια σε κάθε έργο και προμήθεια:
Για έργα προϋπολογισμού πέραν  π.χ. των 50.000€, εκπόνηση μελέτης σκοπιμότητας, που θα περνάει από το Δημοτικό Συμβούλιο. Προκήρυξη, προσφορές, αξιολόγηση, συμβόλαιο ανάθεσης, εκτέλεση, παραλαβή, τιμολόγηση και πληρωμή κάθε έργου και προμήθειας θα αναρτώνται στο δικτυακό τόπο του Δήμου.
Δημιουργία δικτυακού τόπου-εργαλείου παροχής υπηρεσιών και αμφίδρομης επικοινωνίας:
Θα φιλοξενεί απόψεις: Κατοίκων, Επιχειρήσεων, Δημοτικών Παρατάξεων, Δημοτικών Συμβούλων και Εργαζομένων του Δήμου (ατομικές, συλλογικές).
Συμμετοχή των δημοτών και  Δημοκρατία στο Δήμο:
Η συμμετοχή όλων μας υποχρεώνει τους διοικούντες να μην ξεχνούν τα προγράμματα που παρουσίασαν,    τις υποσχέσεις που έδωσαν. Ελέγχει την αξιοπιστία και την ακεραιότητά τους. Μόνο η φυσική παρουσία     και η πνευματική εγρήγορση μετατρέπει την άποψη των πολλών σε βούληση, τη γνώμη τους σε         απαίτηση,  τις επιλογές τους σε δράση. Μόνο έτσι η Δημοκρατία αποκτά σάρκα και οστά.                                                     Μόνον ΟΛΟΙ μαζί μπορούμε να αγωνιστούμε αποτελεσματικά γι’ αυτά.
Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΗΜΟΤΩΝ Παπάγου – Χολαργού ζητά τη συμμετοχή και τη στήριξή σας, για να δώσει στο Δήμο το χαρακτήρα που του αξίζει, για το Δήμο που μας αξίζει.
Σας περιμένουμε στην παρουσίαση των προγραμματικών μας θέσεων  στο αμφιθέατρο Μίκης Θεοδωράκης, στο Δημαρχείο (Περικλέους 55, Χολαργός), τη  Δευτέρα  28 Απριλίου, στις 19:30.
Επικοινωνία:  α) Χριστίνα Πολυκαλά  6945 415523, chpolykala@gmail.com,β) Γιάννης Μπασιάκος 6974 192133, ybassiak@econ.uoa.gr γ) Ιωάννα Σπηλιωτοπούλου  6977220268, ispilioto@gmail.com δ) Κώστας Λουκέρης: 6936619877, kloukeris@gmail.com, ε) Βάντα Λαλιώτου: 6945 026718, blaliotou@hotmail.com στ) Αλέξανδρος Μελισσάρης: 6989 852458, alexmelis2002@hotmail.com ζ) Νίκος Καζάκος 6972337716 kazakos2011@gmail.com και η) Παναγιώτης Βλέτσας 6974198735, e-mail: pvletsas@gmail.com
Δικτυακός τόπος: http://koinoniadimoton.wordpress.com  https://el-gr.facebook.com/koinoniadimoton

1 σχόλιο:

  1. Σταυρό στο Γκοβώτσο !!!!
    Α ρε βρεγμένη σανίδα που χρειάζονται κάτι χοντροί κώλοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή