Τρίτη 22 Απριλίου 2014

ΞΕΦΤΙΛΑ! Ο ΣΥΡΙΖΑ ΑΠΕΚΛΕΙΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΝ ΣΑΜΠΙΧΑ ΓΙΑΤΙ ΔΗΛΩΝΕ "ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΠΟΜΑΚΑ" ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥΡΚΑΛΑ!!!

ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΜΠΗΚΕ Ο ΟΣΜΑΝ ΟΥΜΙΖ ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΕΙ ΤΟΥΡΚΟΣ!!!

Αποκλείστηκε οριστικά από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, η Σουλεϊμάν Σαμπιχά. Η επιλογή της είχε προκάλεσε τη σφοδρή αντίδραση των βουλευτών και της νομαρχιακής οργάνωσης σε  Ξάνθη, κυρίως, και Ροδόπη. Με παρέμβαση της ηγεσίας του κόμματος αφού προηγήθηκαν τηλεφωνικές επικοινωνίες του Γραμματέα και του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με στελέχη στην Ξάνθη για να υπάρξει επαρκής ενημέρωση για το ζήτημα, τελικά, αποφασίστηκε η Σαμπιχά, να μην είναι υποψήφια ευρωβουλευτής για την Κουμουνδούρου . Ως υποψήφιος για την ευρωβουλή από τον χώρο της μειονότητας θα μετέχει ο Μεστάν Οσμάν Ουμίζ.
Με ένα τυπικό λοιπόν δελτίο Τύπου ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε την αντικατάσταση της υποψήφιας από την πλευρά της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης στο ψηφοδέλτιο για την Ευρωβουλή, της ΡομάΣουλεϊμάν Σαμπιχά με τον υποψήφιο τουρκογενή μουσουλμάνο Μεστάν Οσμάν Ουμίζ.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:

«Σε κοινή συνεδρίαση των γραμματέων των Νομαρχιακών Επιτροπών και των βουλευτών της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, παρουσία του γραμματέα της Κ.Ε. Δ. Βίτσα, αποφασίστηκε η μη συμμετοχή ως υποψήφιας στο ψηφοδέλτιο για την ευρωβουλή της Σουλεϊμάν Σαμπιχά. Ως υποψήφιος για την ευρωβουλή από τον χώρο της μειονότητας θα συμμετέχει ο Μεστάν Οσμάν Ουμίζ».

Η Σαμπιχά «κόπηκε» γιατί δήλωνε "Ελληνίδα Πομάκα" ο Μεστάν Οσμάν Ουμίζ, είναι ο υποψήφιος του τούρκικου προξενείου. Ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι έκανε πίσω με την υποψηφιότητα της Ρομά Σουλειμάν Σαμπιχά μετά τις αντιδράσεις των Τούρκων (όπως αυτοαποκαλούνται) της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης.

Η Πομάκα ακτιβίστρια η οποία έχει βραβευθεί για την κοινωνική προσφορά της από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, μπήκε στο στόχαστρο της κριτικής των τοπικών οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και του μουσουλμάνου βουλευτή, Χουσείν Ζεϊμπέκ.
Η Σαμπιχά Σουλεϊμάν ανήκει στην κοινότητα των ρομά της Θράκης και στο παρελθόν έχει καταγγείλει το τουρκικό προξενείο της περιοχής για εξαναγκασμό και εκτουρκισμό της μειονότητας (πομάκων και ρομά). Επίσης, στο παρελθόν έχει συνεργαστεί με ιδρύματα (όπως το Νιάρχος) και την ελληνική κυβέρνηση (επί ΠΑΣΟΚ και επί Ν.Δ) για τη δημιουργία ελληνικών σχολείων στους καταυλισμούς των ρομά, που μέχρι τότε πολλά μπορούσαν να πηγαίνουν μόνο σε τουρκικά ή καθόλου. Δράση που τη μετέτρεψε σε κόκκινο πανί, όχι μόνο για το τουρκικό προξενείο, αλλά και για τα μειονοτικά στελέχη που αυτοαποκαλούνται Τούρκοι (κάποιοι είναι όντως τουρκογενείς και κάποιοι είναι πομάκοι που εκτουρκίστηκαν).
ixnos.blogspot.gr

1 σχόλιο:

  1. ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΒΑΔΙΖΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΤΟΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΔΥΣΑΡΕΣΤΕΣ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή