Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

ΑΠΑΤΗ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟ "ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ! ΖΙΝ: "ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΑΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ"

Παραπλάνηση της κοινής γνώμης αποτελούν οι δηλώσεις τρόικας και Κομισιόν, περί πρωτογενούς πλεονάσματος της Ελλάδας, σύμφωνα με τον επικεφαλής του Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών (Ifo) του Μονάχου, Χανς-Βέρνερ Ζιν.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, ο Ζιν αναφέρει ότι «Στην πραγματικότητα, δεν μπορεί να μιλήσει κανείς για τέτοια πλεονάσματα προϋπολογισμού», προσθέτοντας ότι αυτό που έβαλε η τρόικα να ανακοινώσει ένας εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες ήταν ένας αριθμός, ο οποίος απλώς εξαιρούσε οποιαδήποτε στοιχεία δαπανών τα οποία έχουν χαρακτηριστεί ως μη επαναλαμβανόμενα, κυρίως το κόστος διάσωσης των τραπεζών, αν και δεν μπορεί κανείς να προβλέψει ότι στα επόμενα χρόνια δεν θα απαιτηθούν περαιτέρω κεφάλαια για τη διάσωση των τραπεζών.
Σύμφωνα με τον ίδιο, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, «τα δημοσιονομικά υπόλοιπα είναι πάντα θετικά, εάν αφήσεις απέξω αρκετά στοιχεία δαπανών. Γι' αυτό είναι σημαντικό να τηρεί κανείς τους κανόνες της Eurostat για τον υπολογισμό του πρωτογενούς ελλείμματος και όχι να κάμπτει αυτούς τους κανόνες κατά βούληση όπως είναι κάθε φορά βολικό».
«Η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει πλεόνασμα στον προϋπολογισμό της»
Ακόμη όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, σύμφωνα με τους κανόνες του Μάαστριχτ και όπως ανακοίνωσε η Eurostat, το έλλειμμα της Ελλάδας για το 2013 έφτασε τα 23 δισεκατομμύρια ευρώ, το οποίο αντιστοιχεί σε 12,7% του ελληνικού ΑΕΠ.
Το πρωτογενές έλλειμμα που ανακοινώθηκε από την Eurostat, με άλλα λόγια το έλλειμμα χωρίς το βάρος των επιτοκίων, ήταν σαφώς αρνητικό, στο 8,7% του ΑΕΠ, συνεχίζει ο κ. Ζιν και τονίζει ότι η ελληνική κυβέρνηση σαφώς δεν έχει πλεόνασμα στον προϋπολογισμό της, όπως μεταδόθηκε.
«Η Ελλάδα είναι στο χείλος της χρεοκοπίας»
Η Ελλάδα, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι στο χείλος της χρεοκοπίας και θα είχε αναγκαστεί να κηρύξει πτώχευση προ πολλού, εάν οι ιδιωτικές πιστώσεις δεν είχαν αντικατασταθεί από πιστώσεις με χαμηλό επιτόκιο από τα κράτη-μέλη.
Όλες οι προβλέψεις για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους που έχουν δημοσιοποιηθεί τα τελευταία χρόνια από την τρόικα και την Ε.Ε βασίζονταν σε δραματικά υπερβολικές εκτιμήσεις ανάπτυξης, εκτίμησε και τόνισε ότι ο μόνος λόγος που η Ελλάδα μπορεί να έχει και πάλι πρόσβαση στις χρηματαγορές είναι οι άμεσες και οι υπαινισσόμενες υποσχέσεις διάσωσης από την κοινότητα των κρατών και την ΕΚΤ, οι οποίες σημαίνουν ότι, σε περίπτωση κρίσης, την αποπληρωμή θα αναλάμβαναν οι φορολογούμενοι άλλων χωρών.
 directNEWS.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου