Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014

Ο ΕΝΦΙΑ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΕ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ! ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΝ ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ!

Ο ΣΑΜΑΡΑΣ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΣΦΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΛΑΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΕΝΕ (ΓΕΛΩΝΤΑΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΜΥΤΗ ΤΟΥΣ) "ΗΡΘΕ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ"!!!

Η Ελλάδα από στιγμή σε στιγμή θα μεταβληθεί σε μια εμπόλεμη ζώνη με τους πολίτες απέναντι στον κυβερνητικό στρατό κατοχής που λεηλατεί την ακίνητη περιουσία τους για να υπερασπισθεί το χυδαίο κομματικό κράτος, τους θαλασσοδανεισμένους μηντιάρχες και τους μιζαδόρους πολιτικούς των οποίων την ασυλία νομοθετεί με κάθε επιμέλεια.


O ENΦΙΑ, το νέο χαράτσι στα ακίνητα-περί αυτού πρόκειται-έχει ξεπεράσει σε χυδαιότητα και βαρβαρότητα ακόμη και το αρχικό χαράτσι του Βενιζέλου. Οι ιδιοκτήτες παραδίδουν απελπισμένοι την περιουσία τους στο τελευταίο κομμουνιστικόκολομβιάνικο καθεστώς της Ευρώπης.

Εμβρόντητοι μένουν οι ιδιοκτήτες οικοπέδων και κενών ακινήτων-γράφει ο Σπύρος Δημητρέλης στο Capital.gr- όταν από το απόγευμα της Παρασκευής άρχισαν να πληροφορούνται το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων.

Πρόκειται για ιδιοκτήτες ακινήτων τα οποία δεν τους αποφέρουν κανένα εισόδημα αλλά όπως προκύπτει πλέον με αριθμούς, με βάση τα εκδοθέντα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ, υπερφορολογούνται.

Ας δούμε και μερικά παραδείγματα που μπορούν να προκαλέσουν ακόμη και θανάτους από εμφράγματα!


Φορολογούμενος έχει στην κατοχή του ένα οικόπεδο επιφάνειας 500 τετραγωνικών μέτρων στον Χολαργό (το οποίο δεν αποφέρει εισόδημα) καθώς και ένα διαμέρισμα 96 τετραγωνικών, ηλικίας 40 ετών, πρώτου ορόφου στην περιοχή της Κυψέλης το οποίο λόγω της υποβάθμισης της περιοχής είναι ξενοίκιαστο. Ο συγκεκριμένος ιδιοκτήτης είδε με έκπληξη ότι το εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ τον χρεώνει με ετήσιο φόρο κατοχής ακινήτου ύψους 1.332 ευρώ, δηλαδή 750 ευρώ για το οικόπεδο, 359 ευρώ για το διαμέρισμα και 223 ευρώ συμπληρωματικό φόρο (επειδή η συνολική αξία των ακινήτων ξεπερνά τα 300.000 ευρώ). Ο ίδιος ιδιοκτήτης για το 2013 πλήρωσε συνολικά φόρους ακινήτων μόλις 488 ευρώ. Πιο συγκεκριμένα το 2013 πλήρωσε μόνο Φόρο Ακίνητης Περιουσίας διότι η συνολική αξία των ακινήτων του ήταν 461.535 ευρώ (το αφορολόγητο όριο του ΦΑΠ ήταν 200.000 ευρώ) και δεν πλήρωσε χαράτσι για το διαμέρισμα καθώς ήταν κενό και μη ηλεκτροδοτούμενο. Η επιβάρυνση του συγκεκριμένου φορολογούμενου από τον ΕΝΦΙΑ είναι της τάξης των 844 ευρώ ή 173%!

Φορολογούμενοι όπως αυτός του παραπάνω παραδείγματος είναι και οι μεγάλοι χαμένοι του ΕΝΦΙΑ διότι καλούνται να πληρώσουν σημαντικά αυξημένους φόρους για ακίνητα τα οποία δεν τους αποφέρουν κάποιο εισόδημα, ενώ και οι αντικειμενικές τους αξίες τους που αποτελούν τη βάση για τον υπολογισμό του φόρου είναι πλέον σημαντικά υψηλότερες σε σχέση με τις πραγματικές τιμές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου