Τρίτη 5 Αυγούστου 2014

Η ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΔΑΣΟΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ ΣΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΣΠΑΤΑ!

ΔΑ.ΠΑ.ΧΟ. ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Νέα επιφυλακή της ΔΑ.ΠΑ.ΧΟ. λόγω της φωτιάς στα Σπάτα.
Χθες 4/8/2014 περί της 14:05 ξέσπασε πυρκαγιά στην Αγία Κυριακή κοντά στα Σπάτα η οποία βοηθούμενη από τους ΒΑ ανέμους πήρε γρήγορα διαστάσεις κινουμένη προς το αεροδρόμιο και κατοικημένες περιοχές. Στο σημείο έσπευσαν μεγάλες πυροσβεστικές δυνάμεις υποστηριζόμενες από εναέρια μέσα. Στις 15:00 ξεκίνησε άμεση κινητοποίηση των εθελοντών της ομάδας μας. Στις 15:30 το 4-30 όχημα του Π.Σ. που καλύπτει τον τομεα μας αναχώρησε για τα Σπάτα, και ο Διοικητής του 4ου Π.Σ ζήτησε την κάλυψη του τομεα από την ΔΑ.ΠΑ.ΧΟ. Στο σημείο μετέβη αμέσως το ΔΑ.ΠΑ.ΧΟ 1 με το πλήρωμα επιφυλακής. Στις 16:00 το ΔΑ.ΠΑ.ΧΟ 1 αντικατασταθηκε από το ΔΑ.ΠΑ.ΧΟ 2 ( BREMACH). Το ΔΑ.ΠΑ.ΧΟ. επέστρεψε στο πυροφυλακιο , οπού αφού αντικαταστάθηκε το πλήρωμα το , έλαβε την εντολή να κινηθεί προς τον Αγ. Ιωαννη τον Κυνηγό και να παραμείνει εκεί προληπτικά λόγω των ισχυρών βορείων ανέμων που έπνεαν στο σημείο , για να καλύψει την θέση του 12-30 που αναχώρησε και αυτό για την φωτιά στα Σπάτα. Στις 19:30 το ΔΑ.ΠΑ.ΧΟ 1 πηρέ εντολή να επιστρέψει στο πυροφυλάκιο της ΔΑ.ΠΑ.ΧΟ. Το πλήρωμα και ο οδηγός του ΔΑ.ΠΑ.ΧΟ 2 αντικαταστάθηκαν από ξεκούραστο πλήρωμα στις 19:00. Το ΔΑ.ΠΑ.ΧΟ 2 παρέμεινε στην θέση του 4-30 έως την επιστροφή του οχήματος της ΠΥ από τα Σπάτα. Εθελοντές παρατηρητές της ΔΑ.ΠΑ.ΧΟ. κάλυψαν από τις 16:00 τον τομέα μας. Συνολικά κινητοποιήθηκαν 18 εθελοντές για τις ανάγκες της επιφυλακής.


ΤΟ ΝΕΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΤΗΣ ΔΑ.ΠΑ.ΧΟ.

Στις 04/8/2014 παραλήφθηκαν από την ΔΑ.ΠΑ.ΧΟ. 3000 αντίτυπα του νέου καλαίσθητου δισέλιδου ενημερωτικού φυλλαδίου της ΔΑ.ΠΑ.ΧΟ. Η επιμέλεια και εκτύπωση είναι προσφορά εθελοντή της ομάδας. Στην 1η όψη περιέχει πληροφορίες για τον Υμηττό και την σημασία του , ενώ στην 2η όψη έχει οδηγίες για το στάδιο 4 ( που επιβάλλονται περιορισμοί στην κυκλοφορία ) και προτροπή προς τους αναγνώστες για την ανάγκη συμμετοχής στις δραστηριότητες των εθελοντικών ομάδων. Στόχοι του φυλλαδίου που θα μοιρασθεί από τους εθελοντές στους σταθμούς του ΜΕΤΡΟ και στο σημείο αποκλεισμού στο βουνό είναι:

 Α. Η κατανόηση από τους συμπολίτες μας , ότι οι περιορισμοί της κυκλοφορίας όταν ισχύουν επιβάλλονται κυρίως για την δική τους ασφάλεια.
 Β. Η ευαισθητοποίηση των συμπολιτών μας προκειμένου να συμμετάσχουν στην εθελοντική μας ομάδα.
 Γ. Η ενημέρωση των επισκεπτών του βουνού για την πλούσια ιστορία , τα γεωλογικά χαρακτηριστικά και την βιοποικιλότητα του οικοσυστήματος , που προσδιορίζουν την μοναδικότητα και πολυτιμότητα του Υμηττού .

                                                                                                   Για την ΔΑ.ΠΑ.ΧΟ


                                                                                          Βαγγέλης Στογιάννης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου