Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΦΕΡΝΟΥΝ ΤΟΝ ΙΟ ΕΜΠΟΛΑ! ΑΝΗΣΥΧΟΙ ΟΙ ΣΥΝΟΡΙΟΦΥΛΑΚΕΣ ΖΗΤΟΥΝ ΓΑΝΤΙΑ ΚΑΙ ΜΑΣΚΕΣ!

Καταγγέλλουν ότι τις περισσότερες περιπτώσεις οι έλεγχοι γίνονται χωρίς καμία προστασία

Υπόμνημα με το οποίο εκφράζουν την ανησυχία τους από λόγω της εξάπλωσης του ιου Έμπολα έστειλαν στον αρχηγό της ΕΛΑΣ οι συνοριοφύλαλκες.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία με την επιστολή της ζητά από τον αρχηγό να μεριμνήσει για την προμήθειά τους με γάντια και μάσκες μιας χρήσης «σε κάθε σημείο και κέντρο ελέγχου, στα σύνορα αλλά και στην ενδοχώρα, προκειμένου απαραίτητα να γίνεται χρήση τους κατά τη διάρκεια επαφής του αστυνομικού προσωπικού με τους ελεγχόμενους».

Υποστηρίζουν, δε, ότι στις περισσότερες των περιπτώσεων «η επαφή των αστυνομικών με τους μετανάστες δεν πραγματοποιείται με μέτρα προστασίας» καθώς δεν έχει ληφθεί καμία πρόληψη.

Ολόκληρη η επιστολή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριοφυλάκων έχει ως εξής:

ΠΡΟΣ:
-  κ. Αρχηγό ΕΛ.ΑΣ.
ΚΟΙΝ.:
- κ. Επιθεωρητή Κλάδου Αλλοδαπών

Θέμα : « Λήψη προληπτικών μέτρων στο  προσωπικό  που έρχεται σε επαφή με
μετανάστες  προερχόμενους από την Δ. Αφρική λόγω του ιού Έμπολα »

Κύριε Αρχηγέ,

Το τελευταίο διάστημα υπάρχει έντονη ανησυχία λόγω της εμφάνισης της μεταδοτικής νόσου του ιού «Έμπολα» στις χώρες της Δυτικής Αφρικής (Σιέρα Λεόνε, Γουινέα, Λιβερία) αλλά και στις χώρες που δέχονται κυρίως  πολίτες από τις παραπάνω.

Δεδομένου ότι η χώρα μας αποτελεί κύρια πύλη εισόδου παράνομων μεταναστών προερχομένων και από την Αφρική, έχει διαπιστωθεί πως παράνομοι μετανάστες εισέρχονται και από τις παραπάνω χώρες τόσο από τα χερσαία σύνορά μας όσο και από τα θαλάσσια.

Θεωρούμε δεδομένη την υποχρέωση της αρμόδιας υπηρεσίας του Σώματος να ενημερώσει αναλυτικά και εμπεριστατωμένα το προσωπικό της  για τους τρόπους μετάδοσης του ιού   και να προβεί σε κάθε μέτρο που θα διαφυλάξει την υγεία των αστυνομικών κατά την διάρκεια ελέγχων και επαφής τους με τους μετανάστες. Στη βάση αυτή, εκτιμούμε πως κρίνεται απαραίτητη η καθολική ενίσχυση και χορήγηση σε κάθε σημείο και κέντρο ελέγχου, στα σύνορα αλλά και στην ενδοχώρα,  με  γάντια και μάσκες μιας χρήσης προκειμένου απαραίτητα να γίνεται χρήση τους κατά τη διάρκεια επαφής του αστυνομικού προσωπικού με τους ελεγχόμενους.

Επειδή λαμβάνουμε  ενημέρωση, πως καμία πρόληψη δεν έχει πραγματοποιηθεί ή δεν έχει φτάσει στο προσωπικό και η επαφή των αστυνομικών με τους μετανάστες στις περισσότερες των περιπτώσεων δεν πραγματοποιείται με μέτρα προστασίας αλλά και  σε συνδυασμό με τις προβλέψεις για τη νόσο τόσο του Π.Ο.Υ. όσο και άλλων  επίσημων φορέων,  παρακαλούμε όπως προβείτε ΑΜΕΣΑ σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την αποφυγή κάθε ενδεχόμενου.

eglimatikotita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου