Σάββατο 9 Αυγούστου 2014

Ο ΟΗΕ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΣ ΤΟY ΑΤΤΙΛΑ : "ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ"

Σχόλιο Α.Π.: Ακούσατε σε κανένα κανάλι την είδηση; Όχι, ούτε πρόκειται! Από την άλλη, ο φασισμός του ΟΗΕ και των ΗΠΑ κυριαρχούν παγκοσμίως. Όπως αρνούνται να αναγνωρίσουν ως εγκλήματα πολέμου τις σφαγές των Παλαιστινίων από τους Ισραηλινούς, έτσι, σιγά-σιγά την κατοχή της Κύπρου από τους Τούρκους την νομιμοποίησαν και σήμερα αναγνωρίζουν ως κράτος την κατεχόμενη Κύπρο!  

Αύγουστος 9, 2014. 
Η κυπριακή κυβέρνηση αντέδρασε οργισμένα σε έγγραφο του ΟΗΕ που περιέγραψε τα κατεχόμενα εδάφη της Κύπρου από τον τουρκικό στρατό ως «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου», μια ανύπαρκτη ‘δημοκρατία’ που δεν αναγνωρίζεται από κανένα κράτος παγκοσμίως- εκτός της Τουρκίας.
Η αναφορά έγινε σε μυστικό έγγραφο επτά σελίδων- εσωτερικής αλληλογραφίας- με ημερομηνία 31 Ιουλίου 2014 και είχε τον τίτλο: “UNPOL- Sector One – Operational Order – Pilgrimage to Kokkina Area”, εστάλη «ατυχώς» με email στην κυπριακή εφημερίδα ‘Χαραυγή’.
Το έγγραφο αναφερόταν στις επισκέψεις από τους Τουρκοκυπρίους στην περιοχή Erenkoy- Κόκκινα. 
Σύμφωνα με την εφημερίδα της Αμμοχώστου- γράφει το τούρκικο δημοσίευμα- ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης στο ΚΥΠΕ ότι το υπουργείο Εξωτερικών έκανε «έντονο διάβημα προς την ΟΥΝΦΙΚΥΠ», και συγκεκριμένα στον επικεφαλής Lynn Hastings, χαρακτηρίζοντας την αναφορά ως ‘απαράδεκτη’. 
Ο Hastings με τη σειρά του, ζήτησε συγνώμη για το ατυχές λάθος. 
«Η περιοχή Κόκκινα (παραθαλάσσιο χωριό στη βορειοανατολική Κύπρο) είχε μείνει στην ιστορία ως ένα σημαντικό σημείο της αντίστασης των Τουρκοκυπρίων. Στις 6 Αυγούστου 1964, οι μονάδες της ελληνοκυπριακής φρουράς και του ελληνικού στρατού με επικεφαλής τον στρατηγό Γεώργιο Γρίβα επιτέθηκαν στο τουρκοκυπριακό χωριό, αναγκάζοντας τους κατοίκους να καταφύγουν στην παραλία», σημειώνει το τούρκικο δημοσίευμα και συνεχίζει:  
"Οι Τουρκοκύπριοι με την υποστήριξη της Τουρκικής Οργάνωσης Αντίστασης, κατάφεραν να διατηρήσουν τις θέσεις τους μέχρι τις 8 Αυγούστου, όταν η Τουρκία αποφάσισε να στείλει μαχητικά αεροπλάνα για να αναγκάσει τον Γρίβα και τους άνδρες του να υποχωρήσουν μέχρι την κατάπαυση του πυρός που κηρύχθηκε μια μέρα αργότερα και ο έλεγχος της περιοχής παραδόθηκε στις ειρηνευτικές δυνάμεις του ΟΗΕ". 

 
 Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος Ἐχέδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου