Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΦΙΑΛΤΗΣ !!! 15.000 ΝΕΑ ΛΟΥΚΕΤΑ ΚΑΙ 42.000 ΝΕΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ !!!

Μέχρι τα τέλη του χρόνου θα κλείσουν άλλες 15.000 επιχειρήσεις και θα χαθούν επιπλέον 42.000 θέσεις εργασίας !!!
Στην «εντατική» βρίσκεται η πραγματική οικονομία με την πτώση της κατανάλωσης και τα λουκέτα σε επιχειρήσεις να συνεχίζονται με αμείωτη ένταση.

Όπως μάλιστα επισημαίνουν παράγοντες της αγοράς παρά την προσπάθεια της κυβέρνησης να πείσει την κοινή γνώμη ότι η ελληνική οικονομία μπαίνει σε τροχιά ανάπτυξης οι αριθμοί αλλά και η πραγματική εικόνα της αγοράς αποδεικνύουν ότι ο δρόμος για την έξοδο της χώρας από την οικονομική κρίση δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα.
Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνεται και από στοιχεία που εμπεριέχονται στην έρευνα που εκπόνησε το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων (ΙΜΕ) της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ).
Σύμφωνα λοιπόν με την έρευνα μέχρι τα τέλη του χρόνου εκτιμάται ότι θα κλείσουν άλλες 15.000 επιχειρήσεις και θα χαθούν επιπλέον 42.000 θέσεις εργασίας. Πιο δραματική είναι η κατάσταση για τις πολύ μικρές επιχειρήσεις καθώς περισσότερες από τις μισές δηλώνουν ότι κινδυνεύουν να κλείσουν στο επόμενο εξάμηνο.
Σημειώνεται ότι από το 2009 μέχρι σήμερα έχουν χαθεί 230.000 επιχειρήσεις ενώ το ίδιο διάστημα η μείωση του τζίρου φτάνει σωρευτικά το 75% με το διαθέσιμο εισόδημα να μειώνεται από τα 174 δισ. ευρώ το 2008 σε περίπου 100 δισ. ευρώ φέτος.
Η έλλειψη ρευστότητας οδηγεί σε οικονομικό αδιέξοδο χιλιάδες επιχειρήσεις, με αποτέλεσμα 4 στις 10 να καθυστερούν να πληρώσουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές στον ΟΑΕΕ ενώ 5 στις 10 τις δανειακές τους υποχρεώσεις.
Επίσης 1 στους 3 επιχειρηματίες εκτιμά ότι δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις φορολογικές και ασφαλιστικές του υποχρεώσεις το 2014.
Επιπροσθέτως, 1 στις 4 επιχειρήσεις έχει καθυστερούμενες οφειλές σε προμηθευτές και ενοίκια.
Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με στοιχεία που έχει στην διάθεσή του το real.gr μόνο στην Αθήνα από τις αρχές του χρόνου μέχρι σήμερα έχουν βάλει λουκέτο 2.805 επιχειρήσεις, δημιουργώντας μια νέα στρατιά ανέργων ενώ από τις αρχές Ιανουαρίου έως τις αρχές Ιουλίου η κατανάλωση στα μεγάλα καταστήματα τροφίμων είναι μειωμένη σε ποσοστό της τάξης του 2% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.
Τέλος, είναι αξιοσημείωτο ότι το 72,5% των επιχειρηματιών δηλώνει ότι κανένα από τα υφιστάμενα πολιτικά κόμματα δεν εκφράζει τα συμφέροντά τους.
Real, planetnews.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου