Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

ΟΜΠΑΜΑ-ΚΑΜΕΡΟΝ ΕΞΙΣΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα και ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον εμφανίζονται με κοινή γραμμή απέναντι στη Ρωσία σχετικά με τη κρίση στην Ουκρανία, αλλά και απέναντι στην αντιμετώπιση των τζιχανιστών
μετά και τις δύο εκτελέσεις αμερικανών δημοσιογράφων on camera, σε άρθρο τους που δημοσιεύεται την Πέμπτη στην εφημερίδα «The Times».
Ειδικότερα, για τα όσα συμβαίνουν στην ανατολική Ουκρανία, οι δυο ηγέτες γράφουν: «Η Ρωσία έχει παραβιάσει τους διεθνείς κανόνες με την παράνομη προσάρτηση της Κριμαίας και την αποστολή στρατευμάτων στο έδαφος της Ουκρανίας που απειλεί και υπονομεύει τα θεμέλια ενός κυρίαρχου κράτους».
«Με τη Ρωσία, να προσπαθεί να εξαναγκάσει ένα κυρίαρχο κράτος να εγκαταλείψει το δικαίωμά του για τη δημοκρατία και να καθορίζει το μέλλον του με την κάνη ενός όπλου, εμείς πρέπει να υποστηρίξουμε το δικαίωμα της Ουκρανίας να καθορίσει το δικό της δημοκρατικό μέλλον και να συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας να αυξήσουμε την ικανότητα της Ουκρανίας να αμυνθεί» συνεχίζουν.
Το άρθρο των δυο ηγετών,που τιτλοφορείται:«Δεν θα δειλιάσουμε μπροστά στους βάρβαρους δολοφόνους» και δημοσιεύθηκε λίγο πριν από την έναρξη της Συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ, αναφέρει ότι η συμμαχία θα πρέπει να θεσπίσει μια «μόνιμη» παρουσία στην Ανατολική Ευρώπη, η οποία να υποστηρίζεται από μια δύναμη ταχείας αντίδρασης που θα περιλαμβάνει επίγειες, εναέριες και θαλάσσιες δυνάμεις, ικανές «να αναπτυχθούν οπουδήποτε στον κόσμο πολύ γρήγορα».
Οι Μπαράκ Ομπάμα και Ντέιβιντ Κάμερον καλούν επίσης τα μέλη του ΝΑΤΟ να εκπληρώσουν το στόχο του 2% του ΑΕΠ σε στρατιωτικές δαπάνες, προκειμένου να αποδείξουν ότι «η συλλογική μας αποφασιστικότητα είναι τόσο ισχυρή όσο ποτέ».
Οι Ομπάμα και Κάμερον αναφέρουν επίσης ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Βρετανία μπορούν να ηγηθούν των προσπαθειών για τη διασφάλιση της παγκόσμιας ειρήνης. «Αν οι τρομοκράτες πιστεύουν ότι θα μας αποδυναμώσουν οι απειλές τους δεν θα μπορούσαν να είναι πιο λάθος. Χώρες όπως η Βρετανία και η Αμερική δεν θα πτοηθούν από τους βάρβαρους δολοφόνους», αναφέρουν οι δυο ηγέτες σχετικά με τη δράση των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και το Ιράκ.


iefimerida.gr

2 σχόλια:

 1. Χάριν των εργοδοτών του εγκλήματος

  Το διαβάσαμε κι αυτό :

  «Η Ρωσία έχει παραβιάσει τους διεθνείς κανόνες με την παράνομη προσάρτηση της Κριμαίας και την αποστολή στρατευμάτων στο έδαφος της Ουκρανίας που απειλεί και υπονομεύει τα θεμέλια ενός κυρίαρχου κράτους»

  κχ
  Απατεώνες, ψεύτες, υποκριτές όπως πάντα. Η Τουρκία στην Κύπρο εδώ και σαράντα χρόνια τι κάνει ; Δεν έχει προσαρτήσει βέβαια την Κύπρο, επειδή η παρτίδα για να πέσει η Ρωσία δεν έχει ακόμη τελειώσει. Πολλά πιόνια : Ρουμανία, Μολδαβία, Βουλγαρία, Σερβία, πρέπει να φαγωθούν ακόμη. Το ΝΑΤΟ πρέπει να μας προστατέψει από τους εξωγήινους.

  Η Τουρκία κάνει αυτό που θέλουν να κάνει και η Πολωνία. Η Ουκρανία είναι κάτι σαν την Κύπρο, το πιόνι που θα θυσιαστεί. Κάθισε φρόνιμα Τουρκία γιατί θα δώσω την Κύπρο στην Ελλάδα. Έχεις και τους Κούρδους. Κάθισε φρόνιμα Ελλάδα - έχεις και τα δανεικά - γιατί θα δώσω όλη την Κύπρο, και όχι μόνο, στους Τούρκους και ... . Πολωνία φρόνιμα, θα δώσω την Ουκρανία στην αρκούδα. Ξέρεις τι σημαίνει αυτό, έτσι ; Μαζί μου θα έχεις δανεικά, λεφτά, ανάπτυξη. Συμφωνεί και η Ουκρανία, έτσι δεν είναι κ. Γιάτσενιουκ ; Μετά θα είναι όλα δικά σου - δικά μου, αλλά αυτό δεν το λένε στους πειναλέους Πολωνούς και Ουκρανούς..

  Ας έρθουν λοιπόν εδώ οι της Πολωνίας και της Ουκρανίας. Κάτι ξέρουμε, ξήλωσαν τη Χούντα, που αυτοί έφτιαξαν, μας έβαλαν μια άλλη, για να ρίχνουμε την ελεύθερη και δημοκρατική ψήφο μας στην παγκόσμια Χούντα αμερικανοβρετανικής έμπνευσης που ετοιμάζουν. Μας μπούκωσαν με δανεικά, που τώρα τα παίρνουν πίσω με τόκους, πανοτόκια, αντιρατσιστικούς νόμους και άλλα διάφορα - της ανεργίας - κόλπα. Οι άνεργοι πάντα θα ψηφίζουν, ή θα κάνουν επαναστάσεις επ΄ αμοιβή χάριν των εργοδοτών της παγκοσμιοποίησης. Για να είμαστε ακριβείς, χάριν των εργοδοτών της ψευτιάς, της απάτης, της υποκρισίας. Με μια λέξη : Του εγκλήματος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Συζητώντας κάποτε με έναν Πολωνό, μου είχε πει αυτό, που είμαι βέβαιος ουδείς γνωρίζει : Όπως εσείς έχετε τους Τούρκους, έτσι έχουμε κι εμείς τους Ρώσους !

  ΑπάντησηΔιαγραφή