Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

ΧΑΡΗΣ ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΣΕ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΑΡΒΑΝΙΤΗ: Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ

Προς την Αντιδήμαρχο Τεχνικών Εργων και Ποιότητας Ζωής κα Τζίνα Αρβανίτη

Θέμα: Ασφάλεια και Συντήρηση Αθλητικών Εγκαταστάσεων


Κα Αντιδήμαρχε

Αφού σας ευχηθούμε καλή δύναμη και επιτυχία στο έργο σας, θα θέλαμε να σας επισημάνουμε ότι κατόπιν αυτοψίας - επίσκεψης που κάναμε με την ανάληψη των καθηκόντων μας στις αθλητικές εγκαταστάσεις του δήμου μας, διαπιστώσαμε ότι βρίσκονται σε «ακατάλληλη» και επικίνδυνη κατάσταση.

Υπάρχουν οι εγκαταστάσεις αγωνιστικού και προπονητικού χαρακτήρα όπου αγωνίζονται και προπονούνται οι αθλητικές μας ομάδες και οι ακαδημίες τους, όπως υπάρχουν και οι ανοιχτές αθλητικές εγκαταστάσεις όπου ελεύθερα και μη οργανωμένα οι πολίτες μπορούν να ασκούνται.

Οι εγκαταστάσεις όμως αυτές εκτός του ότι παρουσιάζουν μια αποτρεπτική εικόνα και κάθε άλλο παρά παρακινούν τον συνολικό πληθυσμό σε άσκηση, κρύβουν και τεράστιες παγίδες για το ανυποψίαστο κοινό και ειδικά για τα μικρά παιδιά, ενώ πολλές από αυτές αποτελούν και εστίες μόλυνσης που προσβάλουν την δημόσια υγεία.

Στην πρώτη κατηγορία ανήκουν τα κλειστά γυμναστήρια Παπάγου και Χολαργού όπως και τα ανοιχτά ποδοσφαίρου Κύπρου, Φανερωμένης, Τσακού κλπ και στην δεύτερη κατηγορία ανήκουν ο στίβος Παπάγου, το ανοιχτό Βελισαρίου, πλατεία Φλωρίνης, μπάσκετ Κύπρου και πολλές άλλες.

Αυτήν την εποχή μάλιστα η επικινδυνότητα της κατάστασης αυτής αυξάνεται, καθώς τα παιδιά επανέρχονται από τις διακοπές στα σχολεία και ο καιρός παραμένει καλός και ευνοϊκός για υπαίθρια συνάθροιση και άσκηση.

Ομως ο κίνδυνος είναι τεράστιος.

Επίσης η έλλειψη συντήρησης στις αθλητικές εγκαταστάσεις δημιουργεί επιπλέον φθορές και μεγιστοποιεί τα κόστη αποκατάστασης αναλόγως του χρόνου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το ταρτάν του γηπέδου της Φανερωμένης (Μαρκ Μαρσώ) όπου ο στίβος, λόγω της αποκόλλησης του και της διάβρωσης του από τα νερά, πριν τον περασμένο Χειμώνα απαιτούσε 5.000 ευρώ, φέτος απαιτεί 10.000 ευρώ και τον Χειμώνα θα απαιτεί πολλαπλάσια.

Τέλος όπως γνωρίζεται με την ΚΥΑ 46596/22-11-2004 (ΦΕΚ 1793/τ.Β'/6-12-2004), καθορίστηκαν οι λεπτομέρειες εφαρμογής του άρ. 56Α του ν. 2725/1999, περί αδειοδότησης των αθλητικών εγκαταστάσεων και τέθηκε καταληκτική ημερομηνία η 31η-8-2014.
Η αδειοδότηση αλλά κυρίως η εφαρμογή των διατάξεων για τις προδιαγραφές ασφαλείας των αθλητικών εγκαταστάσεων, είναι μείζον θέμα, καθώς σε αυτές αθλούνται χιλιάδες αθλητές - δημότες μας, αλλά και αγωνίζονται οι ομάδες μας.
Η μη συμμόρφωση με τις διατάξεις της παραπάνω ΚΥΑ σημαίνει έκθεση σε κίνδυνο των αθλουμένων, αγωνιστική δυσλειτουργία για τις ομάδες μας, επιπλέον επιβάρυνση κόστους για τα αθλητικά σωματεία και αποδυνάμωση της προσπάθειας συμμετοχής των παιδιών στις ακαδημίες.

Σύμφωνα λοιπόν με την παράγραφο 3 του άρθρου 61 του νόμου 3852/10 θα ήθελα να με πληροφορήσετε άμεσα τα εξής:
1.     Εχουν συμμορφωθεί και αδειοδοτηθεί όλες οι αθλητικές εγκαταστάσεις του δήμου μας σύμφωνα με την ΚΥΑ 46596/22-11-2004;
2.     Υπάρχει έκθεση της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου μας για την κατάσταση των αθλητικών εγκαταστάσεων αγωνιστικών και μη;
3.     Υπάρχει προμελέτη κοστολόγησης για την συντήρησή τους;
4.     Προτίθεστε να αποκαταστήσετε άμεσα ή να σφραγίσετε τις επικίνδυνες εγκαταστάσεις (αγωνιστικές και μη).
5.     Εχετε προγραμματίσει να εντάξετε σε πρόγραμμα χρηματοδότησης την αποκατάσταση και την διαχείριση των αθλητικών εγκαταστάσεων;


Με εκτίμηση

Ο επικεφαλής
της Δημοτικής Παράταξης 8Προτάσεις
Δημοτικός Σύμβουλος
Χάρης Κουγιουμτζόπουλος

1 σχόλιο:

  1. Αααχαχαχα !!! Κλαιωωωω !!! Με τι λεφτα ρε Χαρη ;;;; Ως γνωστον απο παλαιοτατων χρονων με πορδες δεν βαφονται αυγα !!!! Τους νεους αντιδημαρχους θα τους βλεπουμε στις παρελασεις και στις χορωδιες του ΚΑΠΗ. Α νασαι καλα γελασα !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή