Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014

ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ! ΥΠΕΡ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΩΣ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Ε.Ε

ΣΥΝΕΠΩΣ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΜΑΜΑΝΕ ΜΕ ΕΜΠΑΡΓΚΟ

Οι πρεσβευτές της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν κατ' αρχήν να επιβάλουν νέες αυστηρότερες οικονομικές κυρώσεις εις βάρος της Ρωσίας για την εμπλοκή της στην κρίση στην Ουκρανία, μέτρα τα οποία αναμένεται να εγκριθούν οριστικά τη Δευτέρα, δήλωσαν διπλωμάτες.

Οι νέες κυρώσεις περιλαμβάνουν έναν διευρυμένο κατάλογο περίπου 20 ακόμη αξιωματούχων της Ρωσίας και της ανατολικής Ουκρανίας στους οποίους επιβάλλεται απαγόρευση εισόδου στην ΕΕ και πάγωμα των περιουσιακών τους στοιχείων, επεσήμαναν οι διπλωμάτες.

Παράλληλα τα μέτρα αυτά περιορίζουν την πρόσβαση ρωσικών εταιρειών ενέργειας και άμυνας στις ευρωπαϊκές αγορές, εμποδίζουν την πρόσβαση της Μόσχας στις υπηρεσίες ευρωπαϊκών ενεργειακών εταιρειών και περιορίζουν περαιτέρω τις εξαγωγές από την ΕΕ προς τη Ρωσία προϊόντων διπλής χρήσης, στρατιωτικής και πολιτικής.
Στο μεταξύ ένας διπλωμάτης σημείωσε ότι η απαγόρευση άντλησης κεφαλαίων από την ΕΕ θα αφορά την τράπεζα Gazprombank και την πετρελαϊκή εταιρεία Gazprom Neft.
Παρόλα αυτά οι κυρώσεις θα μπορούσαν να ανασταλούν, αν τηρηθεί η εκεχειρία, την οποία συμφώνησαν νωρίτερα σήμερα το Κίεβο και οι αυτονομιστές αντάρτες στην ανατολική Ουκρανία, και αν η Μόσχα απομακρύνει τα στρατεύματά της από το ουκρανικό έδαφος, πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές.
IN.GR, ΠΡΕΖΑ TV

1 σχόλιο:

  1. Καλά κάνει η Ρωσία που πηδάει αγρίως Ελλάδα και ΕΕ. Συνέχισε Ρωσία να τους πηδάς όπως γουστάρεις! Τα θέλει ο κώλος τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή