Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

"ΥΠΟΥΛΟ, ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ ΧΟΛΑΡΓΟΥ! ΚΡΕΜΑΣΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ"!!!

Ο καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Γιώργος Βάμβουκας, με άρθρο του στην KONTRA NEWS (27/8/14) προέβη στην παρακάτω καταγγελία-χαστούκι για τους αρμόδιους της Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού, οι οποίοι, όπως λέει, σημαιοστόλησαν τον  περίγυρο χώρο της εκκλησίας και τις παράπλευρους οδούς, με ελληνικές σημαίες από τις οποίες έλειπε ο Σταυρός! Στο άρθρο του ο καθηγητής κάνει λόγο για ύπουλο, ανθελληνικό γεγονός! 
Αναδημοσιεύουμε το άρθρο του κ. Βάμβουκα:   
ΣΤΙΣ 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ εκάστου έτους εορτάζεται η Παναγία Φα­νερωμένης. Σύμφωνα με την εκ­κλησιαστική παράδοση, ένας θεοσε­βούμενος χριστιανός ονόματι Λάμπρος Καννέλος, είδε στον ύπνο του τρεις φο­ρές την οπτασία της Παναγίας. Η Πα­ναγία τον παρότρυνε να πάει στην Σα­λαμίνα στα ερείπια ενός ημιερειπωμένου χριστιανικού ναού. Ο Καννέλος πήγε στο σημείο που τον πρόσταξε η Θεοτόκος και στις 7 Μαΐου του 1640 σκάβοντας με τη βοήθεια κατοίκων της περιοχής, βρήκε την εικόνα της Παναγιάς Φανε­ρωμένης. Ο Καννέλος, που είχε μετο­νομαστεί σε Λαυρέντιος, το έτος 1682 αναστήλωσε τον ετοιμόρροπο ναό και ίδρυσε μοναστήρι, την Ιερά Μονή Φανερωμένης Σαλαμίνας.
Στο δήμο Χολαργού υπάρχει η εκκλησία της Παναγιάς Φα­νερωμένης, όπου κάθε χρόνο με λατρευτικές εκδηλώσεις, με εμποροπανήγυρη και λιτάνευση της Θείας Εικόνας, εορτάζεται από τους Χολαργιώτες και πολίτες όμορων δήμων, η Θεοτόκος, η κυρά Φανερωμένη, η Παναγιά Φανερωμένης. Ωστόσο, ο λαμπροστολισμένος περίγυρος της εκκλησίας της Παναγιάς Φανερωμένης, έκρυβε για πολλούς πιστούς ένα ύποπτο, ύπουλο και ανθελληνικό γεγονός. Στον περίγυρο χώρο της εκκλησίας και σε παράπλευρους οδούς, υπήρχαν κρεμασμένες και τοποθετημένες ελληνικές σημαίες χωρίς σταυρό, απεικονιζόμενες με σκέτες οριζόντιες ή κάθετες γαλαζόασπρες γραμμές. Τα ερωτήματα που ανα­κύπτουν πολλά και απαιτούν άμεσης απάντησης: Ποιοι έδωσαν εντολή να παραχθούν αυτές οι προσβλητικές σημαίες; Ποιος σώφρων έλληνας πολίτης ή ποιας χώρας πολίτες, πήραν την πρωτοβουλία να φτιάξουν ελληνικές σημαίες άνευ σταυρού και να τις τοποθετήσουν σε δημόσιους χώρους; Οι κύριοι Σαμαράς, Τσίπρας και οι υπόλοιποι αρχηγοί των ελληνικών κομμάτων, απορρίπτουν ή αποδέ­χονται την κατάργηση του σταυρού από την ελληνική σημαία; Η κυβέρνηση και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, οφείλουν να πάρουν εγγράφως θέση ως προς αυτό το εξαι­ρετικής εθνικής σημασίας γεγονός. Για το εθνικό σύμβολο της ελληνικής σημαίας, η Βικιπαίδεια αναφέρει: «Η εθνική σημαία της Ελλάδας περιέχει εννέα ισοπαχείς οριζόντιες και εναλλασσόμενες λευκές και κυανές παράλληλες λωρίδες. Μέσα σε ένα κυανό τετράγωνο στο πάνω προσίστιο μέρος, υπάρχει ένας λευκός σταυρός. Οι εννέα λωρίδες αντιστοιχούν σε κάθε γράμμα ξεχωριστά, από τη λέξη "ελευθερία". Επίσης είναι τόσες όσες και οι συλλαβές του "Ελευθερία ή Θάνατος". Ο σταυρός συμβολίζει το επίσημο θρήσκευμα της χώρας, το χριστιανισμό, και κατά άλλους, είναι πανάρχαιο σύμβολο του δυϊσμού και συμβολίζει τα τέσσερα στοιχεία της φύσης». Ως γνωστόν, τα τέσσερα στοιχεία της φύσης είναι η φωτιά, ο αέρας, το νερό και η γη. Τον Ιανουάριο του 1822 στην Α' Εθνοσυνέλευση της Επιδαύρου, καθιερώθηκαν ο τύπος και τα χρώματα της ελληνικής σημαίας.
Σε χαλεπούς καιρούς και ζοφερές εποχές, που πλήττονται ζωτικά συμφέροντα του ελληνικού έθνους, όσοι αμφισβητούν τα εθνικά σύμβολα της πατρίδας, εξυπηρετούν τα συμφέροντα αυτών που θέλουν τον αφανισμό του ελληνισμού. Η χώρα έχει μπει σε επικίνδυνες ατραπούς. Τα εθνικά σύμβολα απεικονίζουν την μακραίωνα ιστορία του ελληνικού έθνους. Από την 4η χιλιετηρίδα π.Χ. στα χρόνια του Κρητο-Μυκηναϊκού Πολιτισμού και μέχρι σήμερα, η Ελλάδα θεωρείται η χώρα με τα ενδοξότερα σύμβολα, που τυγχάνουν οικου­μενικής αποδοχής. Πολυάριθμοι είναι οι λαοί, που έχουν αντιγράψει τα δικά μας πανάρχαια ιστορικά σύμβολα, για να εκφράσουν την δική τους ιστορική πορεία και ύπαρξη. Δυστυχώς, με λύπη διαπιστώνουμε ότι ορισμένοι "σύγχρονοι έλληνες", αμφισβητούν και συχνά ποδοπατούν τα εθνικά μας σύμβολα σαν την ελληνική σημαία. Οι κύριοι Σαμαράς, Τσίπρας, Γλέζος και οι υπόλοιποι πολιτικοί ηγέτες, απο­δέχονται ή απορρίπτουν το μεγαλειώδες σύμβολο της ελ­ληνικής σημαίας, με τον θρυλικό σταυρό στο πάνω προσίστιο μέρος;

5 σχόλια:

  1. ΟΣΟΙ ΠΑΡΑΠΟΙΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΟΤΕΣ, ΘΡΑΣΥΔΕΙΛΟΙ, ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΙ, ΣΚΛΑΒΟΙ ΚΑΙ ΚΑΡΑ-ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΑΡΕΣ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι Ιερεις τι λενε ????Ο Ιερω΄νυμος??????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΣΟΙ ΠΑΡΑΠΟΙΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΜΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΙΚΙΑ ΕΛΛΝΕΣ!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η προπαγάνδα της μεταπολίτευσης επί 40 ολόκληρα χρόνια ήταν αρκετή, για
    να εκφυλισει τις συνειδήσεις ενός σημαντικού μέρος των Ελλήνων.
    Η Παγκοσμιοποίηση καταργεί ηθικές αξίες, εθνική συνείδηση, χριστιανική πίστη,
    ιστορική παράδοση, γλώσσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. AYTOI ΠΟΥ ΑΝΕΒΑΖΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΜΑΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΧΩΡΙΣ ΣΤΑΥΡΟ ΜΕ ΛΩΡΙΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΨΕΚΑΣΜΕΝΟΙ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή