Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

"ΕΣΚΑΣΕ" ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ Η ΜΥΤΙΛΗΝΗ! ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΪΚ: "ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ..."

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ. ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗΝ ΦΩΝΗ ΟΡΓΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΛΕΣΒΟΥ»

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟ ΘΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙ ΤΟ ΝΗΣΙ ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ

«Δεν πάει άλλο η κατάσταση στα νησιά με τους λαθρομετανάστες. Η οργισμένη επιστολή του Δημάρχου Λέσβου Σπύρου Γαληνού σε τρεις συναρμόδιους υπουργούς, δείχνει το μέγεθος του τεράστιου προβλήματος που δεν λύνεται με στρατόπεδα και με αποδοχή (από μέρους της συγκυβέρνησης - αφασίας ΝΔ - ΠΑΣΟΚ) εκατομμυρίων ευρώ για να μετατραπεί η Ελλάδα σε αποθήκη ψυχών, επειδή έτσι το θέλει και το επιβάλλει το γερμανικό Διευθυντήριο της Ε.Ε.

Σάββατο πρωί, επιστρέφοντας από Κομοτηνή όπου βρίσκομαι σήμερα Παρασκευή, θα φύγω αμέσως για την Μυτιλήνη για να συναντηθώ με τον κ. Γαληνό και να εξετάσω από κοντά μία κατάσταση, για την οποία προειδοποιούσαμε συνεχώς οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ και που χρειάζεται ΑΜΕΣΕΣ ριζικές λύσεις».

Αυτή την δήλωση έκανε ο Εκπρόσωπος και Τομεάρχης Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βουλευτής Επικρατείας Τέρενς Κουίκ, καταθέτοντας την εξής Επείγουσα Ερώτηση:

ΤΕΡΕΝΣ - ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΙΚ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:
ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΒΑΣΙΛΗ ΚΙΚΙΛΙΑ
ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΑΡΓΥΡΗ ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟ
ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ ΜΙΛΤΙΑΔΗ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ

ΘΕΜΑ: Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΤΗΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ

κ. κ. Υπουργοί,

Χωρίς περαιτέρω εισαγωγή σας κοινοποιώ επιστολή οργής που κοινοποιήθηκε στα Γραφεία σας από τον Δήμαρχο Λέσβου Σπύρου Γαληνού και η οποία έχει ως εξής:

«Μυτιλήνη 26 Σεπτεμβρίου 2014
Αρ. Πρωτ: 7382

Προς: 1.κ. Βασίλη Κικίλια Υπουργό Δημοσίας Τάξης
2. κ. Αργύρη Ντινόπουλο Υπουργό Εσωτερικώ
3. κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη Υπουργό Ναυτιλίας & Αιγαίου

Αξιότιμοι κ. Υπουργοί,

Με την παρούσα επιστολή σας εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για την απουσία της επίσημης Πολιτείας, αναφορικά με το μείζον θέμα της υποδοχής και φιλοξενίας των μεταναστών, το οποίο βρίσκεται στην  αποκλειστική ευθύνη και αρμοδιότητα της.

Με τη μέχρι τώρα στάση της, δείχνει να μην αντιλαμβάνεται το μέγεθος του προβλήματος. Και αυτό γιατί τη στιγμή που αυξάνεται καθημερινά το μεταναστευτικό ρεύμα προς το νησί μας, το σύγχρονο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής Μεταναστών και Προσφύγων, που δημιουργήθηκε πρόσφατα στην περιοχή της Μόριας και το οποίο έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει πάνω από 700 άτομα, παραμένει ουσιαστικά ανενεργό, αφού οι εν λόγω εγκαταστάσεις δεν έχουν συνδεθεί με το δίκτυο της Δ.Ε.Η. και δεν διαθέτουν κρεβάτια για τη φιλοξενία των μεταναστών.

Αντ’ αυτού, οι εκατοντάδες μετανάστες στεγάζονται – στοιβάζονται στο χώρο του ΠΙΚΠΑ, που ανήκει στο Δήμο Λέσβου, όπου έχουν προκληθεί μεγάλες φθορές, αλλά και στο λιμάνι της Μυτιλήνης, σε απαράδεκτες συνθήκες, όπου πραγματικά δοκιμάζονται τα ψυχικά και σωματικά τους όρια, εκτεθειμένοι στα καιρικά φαινόμενα, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των εθελοντών.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, η κατάσταση αυτή δεν πάει άλλο! Έχει ξεπεράσει τα όρια προ πολλού. Καλούμε την Κυβέρνηση και τα αρμόδια Υπουργεία να αναλάβουν άμεσα τις ευθύνες τους, προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα και δυσμενέστερα.

Με την αδράνειά τη η Πολιτεία, δημιουργεί ένα μεγάλο πρόβλημα που δεν έπρεπε να υπάρχει και εκθέτει το νησί μας και τη χώρα μας. Απαιτούμε από τη Κυβέρνηση – ως οφείλει - να αποδείξει έμπρακτα την βούλησή της για επίλυση του προβλήματος και ανθρωπιστική αντιμετώπιση του θέματος, με μια απλή εντολή από Υπουργό ή υπηρεσιακό παράγοντα, για την ηλεκτροδότηση του κέντρου υποδοχής μεταναστών και την προμήθεια κρεβατιών.

Καθιστούμε σαφές προς κάθε κατεύθυνση, ότι η  Δημοτική Αρχή δεν πρόκειται να ανεχτεί άλλο τη συνέχιση της αδιέξοδης τακτικής της μεταφοράς μεταναστών στο ΠΙΚΠΑ, και ότι η προθεσμία που έχει δοθεί για εκκένωση του εν λόγω χώρου μέχρι τέλος του τρέχοντος μηνός, θα τηρηθεί απαρέγκλιτα.

Τέλος σας κάνουμε γνωστό ότι ο Δήμος Λέσβου θα απαιτήσει από την Κυβέρνηση και τα αρμόδια Υπουργεία αποζημίωση για την αποκατάσταση του χώρου, ενώ θα προσφύγει και στα αρμόδια Ευρωπαϊκά όργανα. 
                                                                                                                        Με τιμή,

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΕΣΒΟΥ

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΓΑΛΗΝΟΣ»


Κατόπιν αυτού, σας ερωτώ κ. κ. Υπουργοί:

1.     Μέχρι πότε θα κάνετε τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, ατελείωτες αποθήκες ψυχών;
2.     Πότε θα αντιληφθείτε ότι με τα «τριάκοντα αργύρια» που σας δίνει η Ε.Ε. για να «φιλοξενούμε και να θρέφουμε» τις χιλιάδες των λαθραίων μεταναστών σε Κέντρα «πρώτης υποδοχής» δεν λύνεται το πρόβλημα;
3.     Έχετε εικόνα της απίστευτης κατάστασης στη Λέσβο, στο ΠΙΚΠΑ, δίπλα ακριβώς στο αεροδρόμιο, με εκατοντάδες «συλληφθέντες» παράνομους μετανάστες να κυκλοφορούν... ελεύθεροι;
4.     Τί θα απαντήσετε εγγράφως στην δικαιολογημένη επιστολή διαμαρτυρίας του Δημάρχου Λέσβου Γαληνού, πρώην Βουλευτή;
5.     Σκοπεύετε να καταβάλετε τις αποζημιώσεις για την αποκατάσταση του χώρου του ΠΙΚΠΑ, καθώς αυτό είναι παρεπόμενο της δίκης σας ολιγωρίας ή αδυναμίας να πράξετε τα δέοντα;
6.     Ως πότε οι κάτοικοι της Λέσβου, αλλά και των λοιπών νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, θα υφίστανται αυτή τη δοκιμασία με τους λαθραίως εισερχόμενους μετανάστες;
7.     Αντιλαμβάνεσθε ότι στη συλλογιστική πολλών πολιτών, μπαίνει και το ζήτημα ΠΟΙΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΜΟΥ;

Ο ερωτών Βουλευτής

Τέρενς - Νικόλαος Κουίκ




1 σχόλιο:

  1. Πες τα πάλι Τέρενς γιατί σ' αυτή την κυβέρνηση των γαλαζοπράσινων ζόμπι δεν καταλαβαίνουν! Και θα πω πάλι το ίδιο για τον Τέρενς Κουίκ: Είναι ο Έλληνας Βουλευτής που φορά και τιμά με το παραπάνω την μπλε φανέλα με το γνήσιο εθνόσημο με την ελληνική σημαία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή