Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΣΕ ΠΟΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΑΝΗΚΕΙ ΤΟ ΤΑΦΙΚΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ! ΒΙΝΤΕΟ!

Το National Geographic και ο Βαγγέλης Μπεξής αποκαλύπτουν μια νέα θεωρία για το ένοικο της Αμφίπολης!

Μια καινούργια θεωρία για τον "ένοικο" του τάφου της Αμφίπολης εμφανίζεται στο National Geographic και ανήκει στον Άντριου Τσαγκ, συγγραφέα του βιβλίου "Η αναζήτηση του τάφου του Μ. Αλέξανδρου".
Σύμφωνα με τον Τσαγκ, οι Καρυάτιδες που βρέθηκαν στον τύμβο είναι εξαιρετικά πιθανό να αναπαριστούν ιέρειες που έπαιρναν μέρος σε διονυσιακά και ορφικά όργια και τρόμαζαν τους άνδρες με στεφάνια που έφεραν πλεγμένα φίδια για να τους αποτρέψουν να τις πλησιάσουν.
Τεχνικά, αναφέρει ο συγγραφέας, η ονομασία που δίνουμε σε αυτά τα αγάλματα είναι Καρυάτιδες, κάτι πολύ κοινό στην αρχιτεκτονική των Αρχαίων Ελλήνων και των Ρωμαίων. Ο Τσαγκ, όμως, λέει πως "πρόκειται για Κλώδωνες, δηλαδή για ιέρειες του Διονύσου (ήταν ο μακεδονική ονομασία των Μαινάδων), με τις οποίες η Ολυμπιάδα είχε σχέσεις. Γι' αυτό τα στεφάνια που φέρουν στο κεφάλι είναι αφιερωμένα στον Διόνυσο".

Υπό αυτό το πρίσμα ο Τσαγκ αναφέρει πως μέσα στον τάφο πρέπει να βρίσκεται η Ολυμπιάδα, μητέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου! Ο συγγραφέας αναφέρει στο διάσημο και έγκυρο περιοδικό πως ο Πλούταρχος στη "Βίος του Αλέξανδρου" αναφέρεται λεπτομερώς για το πώς η Ολυμπιάδα συμμετείχε στα διονυσιακά και ορφικά όργια με τις Κλώδωνες. Αναφέρει πως οι Κλώδωνες έφεραν στο κεφάλι τα φίδια της Ολυμπιάδας για να τρομοκρατούν τους άνδρες.
"Στο Ερμιτάζ και στο Metropolitan υπάρχουν αντίστοιχα αγάλματα του 4ου αιώνα π.Χ. που αποδίδονται σε ιέρειες του Διονύσου και μοιάζουν με τις Καρυάτιδες της Αμφίπολης. Μάλιστα, φορούν ακόμα και τις ίδιες πλατφόρμες".

Η εξήγηση που δίνει ο Τσαγκ είναι ότι οι Καρυάτιδες είχαν σκοπό να προστατεύσουν την Ολυμπιάδα ακόμα και μέσα στον τάφο, γι΄ αυτό η αρχαιολογική σκαπάνη τις βρήκε σε μια στάση των χεριών που προσπαθούν να απωθήσουν τους πιθανούς εισβολείς.

sportdog.gr, βίντεο (ζούγκλα)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου