Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

6,3 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΛΗΤΤΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ!!! ΣΤΟΙΧΕΙΑ-ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΟΥΛΟΥΣ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ!

Χαστούκι για τους προδότες Σαμαρά-Βενιζέλο (σιγά μην ιδρώσουν) είναι τα στοιχεία  από την Έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή, από την οποία προκύπτει  ότι 6,3 εκατομμύρια Έλληνες πλήττονται από τη φτώχεια.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν στην Έκθεση,  2,5 εκατομμύρια άτομα βρίσκονται κάτω από το χρηματικό όριο της φτώχειας, με βάση το εισόδημα του μεσαίου νοικοκυριού. Το 2013 το όριο φτώχειας ήταν 432 ευρώ το μήνα ανά άτομο και 908 ευρώ για μια τετραμελή οικογένεια. Επίσης, 3,8 εκατομμύρια Έλληνες απειλούνται άμεσα από την φτώχεια λόγω υλικών στερήσεων και ανεργίας.
Σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της Έκθεσης η παρατεταμένη οικονομική κρίση έχει οδηγήσει την Ελλάδα στην τέταρτη χειρότερη θέση μεταξύ των 35 χωρών με βάση τους δείκτες ευημερίας και ποιότητας ζωής, χειρότερα ακόμα και από την Τουρκία. «Η Ελλάδα σύμφωνα με την Eurostat βρίσκεται στην χειρότερη θέση στην Ε.Ε. των 28 κρατών μελών όσον αφορά τον κίνδυνο φτώχειας» επισημαίνει η Έκθεση. Είμαστε σε χειρότερη θέση και από την Ισπανία και από τη Ρουμανία και από τη Βουλγαρία!!!Αντίθετα με άλλες Ευρωπαϊκές χώρες οι οποίες εφαρμόζουν προγράμματα αντιμετώπισης των κοινωνικών ανισοτήτων, η Ελλάδα, που αντιμετωπίζει οξύτατα φαινόμενα ακραίας φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού!!! «Το δίχτυ κοινωνικής ασφάλειας χαρακτηρίζεται από αναποτελεσματικότητα ενώ παράλληλα δεν προβλέπεται αναπλήρωση των εισοδηματικών απωλειών από την οικονομική ύφεση στο άμεσο μέλλον».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου