Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΣΟΒΑΡΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ: 99 ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΣΕ ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΗΜΕΡΑ!

Γράφει ο Λ. Λιγουριώτης  

Το ΝΑΤΟ "βάζει μπροστά" τώρα η Τουρκία για να προβάλει ισχυρισμούς της περί δήθεν... παρενόχλησης στρατιωτικών της αεροσκαφών από ελληνικά μαχητικά στο FIR Aθήνας και μάλιστα την ιδια ώρα που τα αεροσκάφη της έκαναν ρεκόρ παραβιάσεων σε μια ημέρα! (99 φορές!)

Να σημειωθεί ότι εκεινη την ημέρα - 22/9- το ΓΕΕΘΑ δεν έκανε ανακοίνωση των παραβιάσεων με Δελτιο Τυπου όπως καθε ημερα αν και αργότερα ανηρτησε τον αριθμό ρεκορ των 99 παραβιάσεων στην ιστοσελίδα, σε ειδική κατηγορία. Πηγες του ΓΕΕΘΑ ανεφεραν ότι για την  μη ανακοινωση δεν υπήρχε πρόθεση (αποκρύψεως) αλλά οφειλεται σε τυχαιο λαθος...

Σε σχετική ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Αρχηγείου του Γενικού Επιτελείου της Τουρκίας , με ημερομηνία 22/9/2014, γράφει ότι αεροσκάφος του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, που πραγματοποιούσε αναγνωριστική πτήση στον, όπως ισχυρίζεται, διεθνή εναέριο χώρο στο Αιγαίο,  με σκοπό να εξασφαλίσει υποστήριξη στην "Επιχείρηση Αποτελεσματικής Προσπάθειας" του ΝΑΤΟ, δήθεν παρενοχλήθηκε από δύο ελληνικά F-16 στις 09:13 και στις 10:11, συνολικά επί 46 δευτερόλεπτα, με εγκλωβισμό ραντάρ. 

Επίσης,ισχυρίζεται ότι αεροσκάφος του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, που πραγματοποιούσε αναγνωριστική πτήση στον, όπως αναφέρει, διεθνή εναέριο χώρο της θάλασσας του Αιγαίου, στο πλαίσιο τακτικής εκπαίδευσης, δήθεν παρενοχλήθηκε από δύο ελληνικά F-16 στις 14:41 και στις 14:45, συνολικά επί 178 δευτερόλεπτα, με εγκλωβισμό ραντάρ. 

Ρεκορ με 99 παραβιάσεις του ΕΕΧ!

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τις καταγραφές του ΓΕΕΘΑ τις τελευταίες ημέρες υπήρξε η εξής παραβατική δραστηριότητα από πλευράς Τουρκιας στο Αιγαίο :



Προφανώς το τουρκικό ΓΕΕΘΑ αναφέρεται στις αναχαιτίσεις αεροσκαφών της που έγιναν την ίδια ημέρα ( 22/9). Την ημέρα αυτή τα τουρκικά αεροσκάφη και ελικόπτερα έκαναν ρεκόρ παραβιάσεων 99 (!)  παραβιάσεις του εθνικού εναέριου στο Κ. και ΝΑ Αιγαίο.Όλα τα αεροσκάφη αναχαιτίστηκαν και αναγνωρίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.
Τις περισσότερες παραβιάσεις (πάνω από 50 ) τις έκαναν τα αεροσκαφη ναυτικής συνεργασίας CN-235.

Πηγή OnAlert

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου