Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

ΟΡΙΣΤΙΚΟ! ΝΕΚΡΟΣ Ο ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΗΣ-ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΤΗΣ ΣΦΑΓΗΣ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ! ΒΙΝΤΕΟ

Η είδηση του θανάτου του Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ είχε κυκλοφορήσει...

ανεπίσημα από την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Washington Post, ωστόσο δεν είχε επιβεβαιωθεί επίσημα από τις αρμόδιες αρχές.
Πριν από λίγη ώρα η εισαγγελία του Παρισιού ανακοίνωσε ότι ο εγκέφαλος της τρομοκρατικής επίθεσης που έπνιξε με αίμα την πόλη, έπεσε νεκρός κατά τη διάρκεια της χθεσινή πολύωρης επιχείρησης των γαλλικών αρχών στο Σεν-Ντενί.
Υπενθυμίζεται, ότι η γαλλική αστυνομία πραγματοποίησε χθες έφοδο σε κατοικίες της συνοικίας Σεν-Ντενί, στα βόρεια του Παρισιού μετά από μια πληροφορία ότι ο Αμπαούντ βρισκόταν ακόμη στη Γαλλία μετά την πολύνεκρη επίθεση της 13ης Νοεμβρίου, που στοίχισε τη ζωή σε 129 ανθρώπους.
 
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι εξτρεμιστές  τρομοκράτες που βρέθηκαν στο στόχαστρο της επιχείρησης της γαλλικής αστυνομία σε ένα προάστιο του Παρισιού σχεδίαζαν να διαπράξουν επίθεση στην οικονομική και επιχειρηματική συνοικία της γαλλικής πρωτεύουσας, τη Λα Ντεφάνς, επισήμαναν τρεις πηγές μιλώντας αποκλειστικά στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.
Μια πηγή που πρόσκειται στις έρευνες γνωστοποίησε ότι η επίθεση είχε οργανωθεί για σήμερα, Πέμπτη, στη συνοικία όπου εδρεύουν ορισμένες από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις της Γαλλίας, όπως για παράδειγμα ο πετρελαϊκός κολοσσός Total αλλά και η τράπεζα Societe General.
Αρκετές αστυνομικές πηγές ανέφεραν ότι οι στόχοι των τρομοκρατών ήταν το εμπορικό κέντρο Quatre Temps και η κεντρική πλατεία της συνοικίας με τους ουρανοξύστες και τα γραφεία των επιχειρήσεων στο δυτικό τμήμα του Παρισιού.
 
«Οι αστυνομικές δυνάμεις αναζητούσαν τρομοκράτες που προετοίμαζαν άλλη μια επίθεση με βάση πληροφορίες που διέθεταν από τις (τοπικές) αντιτρομοκρατικές υπηρεσίες αλλά και αντιτρομοκρατικές υπηρεσίες του εξωτερικού» σημείωσε η μία πηγή, που είναι πολύ καλά ενημερωμένη για την εξέλιξη των ερευνών.
 Ποιος ήταν ο Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ
Πρόκειται, για έναν 28χρονος Βέλγο τζιχαντιστή, μαροκινής καταγωγής, μεγάλωσε στη λαϊκή συνοικία Μόλενμπεκ των Βρυξελλών, όπου κατοικούν πολλοί άραβες μετανάστες και η οποία χαρακτηρίζεται από τα υψηλά ποσοστά ανεργίας.
Το πραγματικό όνομα του είναι Αμπού Ουμάρ αλ-Μπαλτζίκι και εντάχθηκε στο Ισλαμικό Κράτος στις αρχές του 2013, αλλά δεν είναι σαφές πότε ριζοσπαστικοποιήθηκε. Σύμφωνα με το Associated Press, μάλιστα, φοίτησε σε ένα από τα καλύτερα σχολεία του Βελγίου, το Saint-Pierre d'Uccle.
Οι πληροφορίες τον θέλουν να είναι γιος ενός μαροκινού καταστηματάρχη κι είναι εκείνος που εμφανίζεται σε προπαγανδιστικό βίντεο του ΙΚ, το 2014, να οδηγεί ένα φορτηγάκι σέρνοντας από πίσω του ακρωτηριασμένα πτώματα και οδηγώντας τα σε ομαδικό τάφο.
Παράλληλα, ο Αμπαούντ συμμετείχε στον σχεδιασμό τρομοκρατικών επιθέσεων σε τρένα και εκκλησίες οι οποίες απετράπησαν καθώς και στο σχέδιο δολοφονίας Βέλγων αξιωματούχων της αστυνομίας λίγες μέρες μετά τις επιθέσεις στο Charlie Hebdo τον περασμένο Ιανουάριο, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες το τηλέφωνό του είχε εντοπιστεί τότε στην Ελλάδα. Φέρεται να επέβλεψε και να χρηματοδότησε τις επιθέσεις στο Παρίσι.
news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου