Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

"ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΠΟΥ ΤΥΧΟΝ ΠΡΟΚΛΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ"! ΔΕΙΤΕ ΧΑΛΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ!

Είπαμε, η εφημερίδα μας διαβάζεται σε όλη την Ελλάδα, αλλά και σε όλο τον κόσμο. 
Αναγνώστης μας, μάς έστειλε τις φωτογραφίες που βλέπετε, στις οποίες μάλιστα υπάρχει και ο λεγόμενος "σιωπηλός μάρτυρας", η εφημερίδα...

δηλαδή που πιστοποιεί ότι οι φωτογραφίες είναι...φρέσκιες! Τραβήχτηκαν στο τέλος του Οκτωβρίου. 
Δείτε λοιπόν τι γίνεται με ευθύνη του Δήμου στην περιοχή Αγία Κυριακή (είναι στα όρια Ραφήνας- Αγίας Αρτέμιδας). Πεταμένα ξερά χόρτα τα οποία έχουν σχηματίσει ένα τεράστιο βουνό! Προσέξτε και την ταμπέλα που έχει μπει από τον Δήμο:
"ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ Η ΡΙΨΗ ΜΠΑΖΩΝ. ΟΙ ΠΑΡΑΒΑΤΕΣ ΤΙΜΩΡΟΥΝΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ (άρθρο 28Ν 1650/86)! 
Κανείς δεν έχει δικαίωμα να πετάξει μπάζα, εκτός από τον Δήμο οποίος γέμισε ένα οικόπεδο με ξερά χόρτα ίσα με το ύψος μιας μονοκατοικίας! 
Βρε αθεόφοβοι, αν περάσει ένας τρελός και πετάξει ένα αναμμένο σπίρτο τα έκανε όλα ρημαδιό. Θα πιάσει τέτοια φωτιά που θα περάσει στο δάσος και θα γίνει χαμός! 
Το πράγμα όμως δεν σταματά εκεί. Δημότες και κάτοικοι επικοινώνησαν με την Πυροσβεστική υπηρεσία ζητώντας να λάβει μέτρα πρόληψης, ώστε να μην πιάσει φωτιά το σημείο. Έλα όμως που η Πυροσβεστική τους κούφανε: "Η Πυροσβεστική δεν λαμβάνει προληπτικά μέτρα, αλλά καλούμαστε όταν έχει πιάσει φωτιά"! 
Και θα αφήσετε το σημείο να πιάσει φωτιά; την ρώτησαν, αλλά η απάντηση ήταν η ίδια! 
Ρωτάμε εμείς την Πυροσβεστική: Επειδή λέτε ότι δεν λαμβάνετε μέτρα πρόληψης, όταν πάτε και ελέγχεται τα μαγαζιά αν διαθέτουν πυροσβεστήρα, προκειμένου να τους δοθεί άδεια λειτουργίας, τότε δεν λαμβάνετε μέτρα πρόληψης φωτιάς; Τώρα ρε καρντάσια, γιατί δεν κάνετε τίποτε; Θα αφήσετε δηλαδή το σημείο αυτό στην Αγία Κυριακή να πιάσει φωτιά, και όταν γίνει χαμός, τότε θα επέμβετε; Τι λογική είναι αυτή;



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου