Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ! ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΞΙΑΣ!

Το Κόμμα Εθνική Ελληνική Μειονότητα για το Μέλλον καταγγέλλει:
Αυτές τις ημέρες στα Τίρανα οι αλβανικές εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές διέπραξαν ένα άλλο σοβαρό ολίσθημα εις βάρος του χριστιανικού πολιτισμού: Εικόνες μεγάλης καλλιτεχνικής και θρησκευτικής αξίας που είχαν κατασχεθεί από συλλέκτη και ήταν για μερικά χρόνια πεταμένες....

σε μία γωνία της Εθνικής Πινακοθήκης, μεταφέρθηκαν χωρίς καμία προστασία απάνω σε ένα φορτηγάκι της αστυνομίας προς το Εθνικό Μουσείο. Οι περισσότερες απ’ αυτές υπέστησαν σοβαρές και ανεπανόρθωτες βλάβες. Το γεγονός αυτό κατήγειλλε ο αλβανός δημοσιογράφος Μπλεντιάν Κόκα και αρκετοί διανοούμενοι εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για την ανεύθυνη συμπεριφορά του κράτους κατά των χριστιανικών κειμηλίων που ευτυχώς σώθηκαν από την 50-χρονη αθεϊστική λαίλαπα του κομμουνισμού.
507
Το Κόμμα των Ελλήνων, ΕΕΜΜ-ΜΕΓΑ, που εν γένει αγωνίζεται να προστατεύει και αναπτύξει τις ορθόδοξες χριστιανικές αξίες , καταγγέλλει αυτή την άξεστη συμπεριφορά των κρατικών αρχών έναντι των πολιτιστικών αξιών που παρήγαγε στη χώρα αυτή η ορθόδοξη κοινότητα και θεωρεί ότι τέτοιες πράξεις που επανειλημμένα βεβηλώνουν τα θρησκευτικά , τα εθνικά και πολιτιστικά σύμβολα θα πρέπει να στιγματιστούν ανεπιφύλακτα γιατί ακριβώς αυτές είναι που στη μακρόχρονη ιστορία προδιέγραψαν την καθίδρυση απολυταρχικών καθεστώτων και την απαξίωση των ελευθεριών, αξιών και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.
506
Επί της ευκαιρίας υπενθυμίζουμε ότι στο δικό μας χώρο, όπου οι πολιτιστικές και θρησκευτικές αξίες υπεραφθονούν, διαπράχτηκαν συνεχόμενες τέτοιες πράξεις, όσο με την αρχαιοκαπηλία τόσο και με τη διάρρηξη των ιερών ναών, οι οποίοι έχουν απογυμνωθεί από εικόνες και άλλα κειμήλια μεγάλης αξίας. Το κράτος όμως, σε όλη αυτή την πρωτοφανή έφοδο κατά των δικών μας κεκτημένων αξιών ήταν αδιάφορο και σε ορισμένες περιπτώσεις συνεργό.
Το Κόμμα των Ελλήνων όπως πάντα θα είναι αντιμέτωπο με τέτοιες πράξεις που καταφέρονται όχι μόνο κατά των δικών μας αξιών, αλλά και κατά των πολίτιμων θετικών πολιτιστικών, κοινωνικών, θρησκευτικών και ηθικών αξιών όλης της ανθρωπότητας
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

5 σχόλια:

  1. Τι Αποκαλυπτει Πρωην Υψηλοβαθμος Αλβανος Στρατιωτικος για Ελλαδα-ISIS-UCK! Η Προφητεια του Ενβέρ Χοτζα, λιγο πριν Πεθανει, για την Μετα Κομμουνιστικη Αλβανια!
    Αρθρο  Σπυρος Πριφτης  email: spyros.priftis76@yahoo.gr
    http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2015/11/isis-uck.html#ixzz3reycjrYu

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λες ανοησίες, όπως και το άρθρο στο οποίο μας παραπέμπεις.

      Διαγραφή
  2. Οι θρησκείες και οι πιστοί των διαφορετικών θρησκειών συνυπάρχουν στην Αλβανία ειρηνικά. Σαφώς υπάρχουν προβλήματα, τα περισσότερα όμως είναι πολιτικής φύσεως και όχι θρησκευτικής/θεολογικής.

    Στην Αλβανία τα τελευταία 25 χρόνια αναδιοργανώθηκαν περίπου 460 ορθόδοξες ενορίες, ενώ αναστηλώθηκαν και κατασκευάστηκαν συνολικά περίπου περίπου 450 κτίρια, από τα οποία κάποια είναι ναοί που κτίσθηκαν από την αρχή (περίπου 170), άλλα είναι πολιτιστικά μνημεία που αναστηλώθηκαν, άλλοι 160 ναοί που επισκευάσθηκαν και άλλα 75 διάφορα κτήρια. Πρέπει να γνωρίζετε ότι στο κέντρο των Τιράνων χτίστηκε πριν μερικά χρόνια τεράστια σε μέγεθος ορθόδοξη εκκλησία (όπως επίσης μία μεγάλη ρωμαιοκαθολική εκκλησία και τώρα χτίζεται και μεγαλοπρεπές τζαμί), στο Αργυρόκαστρο επίσης χτίστηκε μεγάλη ορθόδοξη εκκλησία. Το μοναστήρι της Αρντενίτσας ανακαινίσθηκε. Οικοδομήθηκαν 85 νέοι ναοί, ενώ επισκευάστηκαν 141. Ακόμη αναστηλώθηκαν 5 μοναστήρια και 70 ναοί-μνημεία. Επιπλέον υπήρξαν και έργα που υλοποιήθηκαν με σκοπόν την δημιουργία μεγάλων οικοδομημάτων, όπως η Θεολογική Ακαδημία, η μονή του Αγίου Βλασίου, το κτίριο της Αρχιεπισκοπής Τιράνων, οι Μητροπόλεις Αργυροκάστρου, Κορυτσάς, Μπερατίου καθώς και τα εκκλησιαστικά λύκεια, τα οικοτροφεία και τα συγκροτήματα των εργαστηρίων της Αλβανικής Εκκλησίας.

    Έχουν αναστηλωθεί, χτιστεί και ανακαινιστεί πάνω από 150 ορθόδοξες εκκλησίες, νεκροταφεία, μικρά εκκλησάκια, μοναστήρια και θρησκευτικά κτήρια που συνδέονται με την ορθόδοξη θρησκεία (σχολεία, νοσοκομεία) κ.τλ. Μεταξύ των οποίων τις μονές Αγίου Γεωργίου Τσούκας (Çukë), Αγίου Δημητρίου στο Κηπαρό (Qeparo), Γενέθλιο της Θεοτόκου στην Αρδενίτσα (Ardenicë), Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Σβερνέτς (Zvërnec), Αγίου Νικολάου στο Cepo, Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Κακομιά (Kakome), Τίμιου Προδρόμου Μοσχοπόλεως (Voskopojë), Αγ. Ιωάννου Βλαδιμήρου στο Ελμπασάν (Elbasan), Αγ. Κοσμά στο Καλικόντασι (Kolkondas) κ.α. Επίσης ναούς όπως ο Ιερός Ναός Παναγίας Θεοτόκου στο Leusë της Πρεμετής (Përmet), ο Ιερός Ναός Αγ. Νικολαου στην Grabovë (Gramsh), η Αγ. Παρασκευή στην Καβάγια (Kavajë), ο Αγ. Σπυρίδωνας στο Berat, ο Αγ. Γεώργιος στο Libofsë (Fier), ο Ιερός Ναός στο Lekël (Tepelenë), ο Ιερός Ναός Ταξιαρχών στη Βόδριστα (Bodrisht), ο Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου στους Ζερβάτες (Zervati), ο Ιερός Ναός του Αγίου Νικολάου στο Vanaj (Fier) κ.α. Εργασίες αναστήλωσης και αποκατάστασης πραγματοποιούνται αυτή τη στιγμή σε εκκλησίες και μοναστήρια στο Αργυρόκαστρο (Gjirokastër), στην Κορυτσά (Korcë), στους Βουλιαράτες (Bularat), στη Ραχούλα (Rahullë) του Αργυροκάστρου, στο Stegopul, στο Erind, στο Hoshtevë, στη Δούβιανη (Dhuvjan), στη Vrinë των Αγίων Σαράντα (Sarandë), στο Ogdunan της Πρεμετής (Përmet) κ.α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας, το 1994 ίδρυσε στα Τίρανα την πρώτη κλινική «Άγιος Λουκάς» και το 1999 το μεγαλοπρεπές Διαγνωστικό Κέντρο «Ευαγγελισμός», με υπερσύγχρονο εξοπλισμό, όπως τον υπερσύχρονο αξονικό τομογράφο, και παρέχει ιατρικές υπηρεσίες σε 24 ειδικότητες. Το 2000, ο Dr. Charles Linderman, Αμερικανός ιατρός της γενικής χειρουργικής, δημιούργησε χειρουργική μονάδα ημερήσιας νοσηλείας, με αίθουσα χειρουργείου πλήρως εξοπλισμένη και επανδρωμένη με ειδικευμένο προσωπικό. Το 2011 άρχισε να λειτουργεί, σε ιδιόκτητο κτήριο, το Οφθαλμολογικό και Ωτορινολαρυγγολογικό Κέντρο, ενώ ιατρικές κλινικές λειτουργούν στην Καβάγια, τη Λούσνια, την Κορυτσά και τους Γεωργουτσάτες. Την ίδια στιγμή κινητή οδοντιατρική μονάδα προσφέρει υπηρεσίες σε πόλεις και χωριά.

      Στον Άγιο Βλάσιο Δυρραχίου λειτουργεί η Ανώτερη Θεολογική Ακαδημία “Ανάστασις”, και δυο εκκλησιαστικά λύκεια, ένα στο Αργυρόκαστρο και ένα στο Σούκθ Δυρραχίου με την ονομασία «Τίμιος Σταυρός». Επίσης, έχουν ιδρυθεί 22 νηπιαγωγεία στα: Τίρανα, Δυρράχιο, Καβάγια, Κορυτσά, Λούσνια, Ελμπασάν, Αργυρόκαστρο, Άγ.Σαράντα, Δερβιτσάν, Πόγραδετς, Σκόδρα, Αυλώνα, Πρεμετή, Βεράτιο, Τεπελένι, Τσέρρικ. Στο Δυρράχιο λειτουργεί το Σχολείο «Πνοή Αγάπης», και στο Αργυρόκαστρο επίσης το Σχολείο «Πνοή Αγάπης». Επίσης, στο Mesopotam Δελβίνου λειτουργεί το Τεχνικό Λύκειο «Απόστολος Παύλος» και στα Τίρανα το Άλβανοαμερικανικό Λύκειο «Πρωταγωνιστές». Στο Βουλιαράτι Αργυροκάστρου λειτουργεί οικοτροφείο θηλέων για μαθήτριες λυκείου. Στους χώρους της Ιεράς Μονής Αγίου Βλασίου στο Δυρράχιο λειτουργεί το ορφανοτροφείο «Ορθόδοξος Οίκος της Ελπίδας.»

      Διαγραφή
    2. Επίσης, η Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας έχει προσφέρει τεχνική και υλική υποστήριξη σε Δημόσια Σχολεία, έχει επισκευάσει διάφορα κατεστραμμένα πανεπιστημιακά κτίρια, σχολεία και νηπιαγωγεία στα Τίρανα και το Αργυρόκαστρο, έχει ανακαινίσει και τους αθλητικούς χώρους του Ορφανοτροφείου «Ζυμπέρ Χαλούλι» στα Τίρανα, ενώ λειτουργεί σε διάφορες πόλεις κατασκηνώσεις, οικοτροφεία, κέντρα επαγγελματικής κατάρτισης, κ.α.

      Από το 2000 λειτουργεί στα Τίρανα – με παράρτημα στο Αργυρόκαστρο – το Ινστιτούτο Επαγγελματικής Καταρτίσεως «Πνοή Αγάπης» και από το 2010 το ιδιωτικό Πανεπιστήμιο «Logos».

      Επιπλέον η Εκκλησία σχεδίασε και εφάρμοσε προγράμματα αγροτικά, ύδρευσης, υγείας προσφέροντας υπηρεσίες στον ανθρώπινο παράγοντα, ενώ από το 2001 υλοποιεί πρόγραμμα Προστασίας Περιβάλλοντος και κατάρτισης στελεχών και επιστήμονες για την προστασία του οικοσυστήματος.

      Διαγραφή