Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

ΟΙ ΜΙΚΡΟΟΜΟΛΟΓΙΟΥΧΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ...ΞΕΧΕΖΟΥΝ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΟΤΙ ΘΑ ΑΠΟΚΑΘΙΣΤΟΥΣΑΝ ΤΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΔΙΚΙΑ! ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΔΗΛΩΝΟΥΝ: "Ο ΛΑΟΣ ΕΠΑΨΕ ΠΙΑ ΝΑ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΟΥΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΣΑΣ..."!


Ψάχνετε τα χρήματα των σεντουκιών και των στρωμάτων των πολιτών ή αφελείς, ηλίθιους και μακάκες;
        Ανοιχτή  επιστολή  μικροομολοχιούχου καρκινοπαθή (Α.Μ.Ε.Α.) προς τον Πρωθυπουργό, το Οικονομικό Επιτελείο και τους αρχηγούς και Βουλευτές όλων των πολιτικών κομμάτων
                                                                 Θεσσαλονίκη  24 – 01 – 2016
      Κυρίες και Κύριοι ,
     Το να πραγματώσει κανείς τους στόχους του , απαιτείται πρώτα και...

κύρια ξεκαθάρισμα και ιεράρχησή τους , άριστος σχεδιασμός , επιμονή , υπομονή, μεθοδικότητα δράσης και ένα άριστο κλίμα εμπιστοσύνης όλων των εμπλεκομένων. Πόσο μάλλον, όταν πρόκειται για την οικονομία και σωτηρία της ίδιας του της Πατρίδας κι όταν αυτό αφορά τον Πρωθυπουργό της Χώρας και το Οικονομικό του Επιτελείο, τους Αρχηγούς και Βουλευτές όλων των κομμάτων, την Πολιτική ηγεσία, γενικότερα .
     Διαβάζουμε , βλέπουμε και ακούμε συχνά τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών  κ.Αλεξιάδη – και όχι μόνο – να δηλώνουν τις προθέσεις και τα σχέδια της Κυβέρνησης για ό,τι αφορά τα χρήματα των πολιτών – καταθετών, τα γνωστά «λεφτά των στρωμάτων και των σεντουκιών» τους, που τα απέσυραν από τις Τράπεζές τους, μπροστά στο φόβο ενδεχόμενης πτώχευσης της Χώρας , κίνδυνος που , ομολογουμένως, δεν έχει εκλείψει ακόμα, όσο κι αν οι κυβερνώντες διατείνονται, υποκριτικά, περί του αντιθέτου.
    Με υποσχέσεις και «διαβεβαιώσεις» για αφορολόγητο 70%  του καταβαλλόμενου ποσού, τους προτρέπουν να εμπιστευτούν την Κυβέρνηση, το Ελληνικό Δημόσιο, επενδύοντας «τα κρυμμένα» χρήματά τους σε ομόλογα , αγοράζοντας Ελληνικά Ομόλογα «με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου» .
     Αλλά δε σταματούν μόνο στις προτροπές, υποσχέσεις, «διαβεβαιώσεις» και «εγγυήσεις». Μπροστά στην απελπισία τους για τη διαφαινόμενη αδιαφορία και ανυπακοή  του λαού, προχωρούν και στο άλλο άκρο: στον εκφοβισμό και στην κατατρομοκράτηση, στις απειλές για κατάσχεση των αδήλωτων χρημάτων, μέχρι και στη φυλάκιση των «παραβατών». Προσπαθούν να εκφοβίσουν, να πανικοβάλλουν τους απλούς πολίτες που έχουν «κάποιο κομπόδεμα στην άκρη» για την αντιμετώπιση των γηρατειών τους, των όποιων κοινωνικών και οικονομικών τους υποχρεώσεων και προβλημάτων , δικών τους και των παιδιών τους,  επιδιώκοντας – αφελώς βέβαια – να κερδίσουν την εμπιστοσύνη τους , καταθέτοντας και πάλι το βιος τους, τους κόπους και θυσίες μιας ζωής. Η εμπιστοσύνη  όμως, κύριοι, και ο σεβασμός δεν επιβάλλονται, αλλά κατακτιούνται !!!! 
     Ο Έλληνας, κύριε Πρωθυπουργέ  και κύριοι της Κυβέρνησης, -εσείς εξάλλου το ξέρετε πολύ καλά -  έπαψε να φοβάται. Το αποτέλεσμα του πρόσφατου δημοψηφίσματος , το 61% , το έδειξε αυτό περίτρανα . Η Ελληνική ψυχή δεν υπολόγισε κανέναν εκβιασμό και φόβο , κανένα grexit . Υπολόγισε και υπολογίζει μόνο την αλήθεια , την εντιμότητα , τη «ντομπροσύνη», την ειλικρίνεια , τον πατριωτισμό και την αξιοπρέπεια.
     Αυτό το έργο , κύριοι , περί αγοράς ομολόγων «με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου» εμείς τουλάχιστον οι μικροομολογιούχοι – και όχι μόνο – το έχουμε ξαναδεί , το έχουμε ζήσει και το ζούμε σε όλη την τραγικότητά του . Το είδαν παλιότερα οι επενδυτές του Χρηματιστηρίου , στη γνωστή «φούσκα και σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου» , τότε που και πάλι με προτροπές , «διαβεβαιώσεις» και «εγγυήσεις» ο τότε πρωθυπουργός κ. Σημίτης και ο υπουργός Οικονομικών κ. Παπαντωνίου οδήγησαν παραπλανητικά χιλιάδες συμπολίτες μας στην οικονομική καταστροφή και  πολλούς απ’ αυτούς στην αυτοκτονία . Το είδαν οι συνταξιούχοι της Ολυμπιακής Αεροπορίας , που, αντί για εφάπαξ, ήλθε η ίδια η Πολιτεία να τους πληρώσει  με Ομόλογα για να τους τα κουρέψει αμέσως μετά, όπως και ημών των Ομολογιούχων και των Ασφαλιστικών Ταμείων, με το γνωστό PSI . Το είδαμε , λοιπόν, και εμείς οι μικροομολογιούχοι  Αποταμιευτές στις 9 Μαρτίου του 2012 , όταν η κυβέρνηση Παπανδρέου , με   προεξάρχοντα  τον  τότε υπουργό Οικονομικών κ. Βενιζέλο , επέλεξε τα  εύκολα – ευάλωτα θύματά  της,   τους   «μικρομεσαίους»: τους συνταξιούχους, τους εργάτες , τους αγρότες , τους  μισθωτούς , τους μετανάστες, τους  υπαλλήλους, κλέβοντας, στην κυριολεξία, τις περιουσίες και τις ζωές δεκαπέντε χιλιάδων (15.000) οικογενειών φυσικών προσώπων (200.000  συνολικά μαζί με τις οικογένειές τους και τα συγγενικά τους πρόσωπα που βρίσκονται μέσα στα ομόλογα αυτά) .
      Όμως, «το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού» (= το να κάνει κάποιος δυο φορές το ίδιο λάθος, δε δείχνει σοφό άνθρωπο) , έλεγαν οι αρχαίοι μας , «το τρις ουκ ανδρός» (= το να το κάνει όμως τρεις φορές, δε δείχνει καν άνθρωπο ), συμπληρώνει ο σοφός λαός .
     Βλέποντας και πάλι να επαναλαμβάνεται η ιστορία, αυτομάτως στο νου μου ήλθε εκείνο που έγραψε κάποτε ο Ευριπίδης : «΄Ολβιος  όστις  ιστορίης  έσχε  Μάθησιν»      (= ευτυχισμένος είναι εκείνος που  έχει γνώσεις Ιστορίας , που γνωρίζει Ιστορία ). Κι αυτό , γιατί η Ιστορία μάς διδάσκει. Διδασκόμαστε από τα θετικά αλλά και από τα λάθη του παρελθόντος, κι όσες φορές αυτό δε γίνεται, οι άνθρωποι και οι λαοί θα ξαναζήσουν τα σφάλματα και την τραγικότητά τους, είναι καταδικασμένοι σε αφανισμό.
     Η ωμή κλοπή και δήμευση της περιουσίας των μικροομολογιούχων , η δική μας μόνο επιλεκτική καταδίκη από την ίδια μας την Πατρίδα , δε μας αφήνουν περιθώρια εφησυχασμού και αδράνειας. Η μνήμη μας , η συνείδησή μας , το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας , η υπόληψή μας δε μας επιτρέπουν να μείνουμε απαθείς και αδιάφοροι στις προτροπές των βολεμένων πολιτικών μας.
     Γιατί, αν δεν είναι βόλεμα το ότι όλοι εσείς (Πολιτική ηγεσία και Βουλευτές) οι «εκλεκτοί» του λαού δε θέλετε να χάσετε : 1. ένα σεβαστό μέρος των προκλητικότατων μισθών , συντάξεων και προνομίων σας , 2. τις δωρεάν παροχές σας ή κάποιες απ’ αυτές (αυτοκίνητα , κινητά , αεροπορικά εισιτήρια κτλ.) , 3. τα ελάχιστα χρόνια (μόλις 8 ή 12 , αν δεν κάνω λάθος) που απαιτούνται για τη χορήγηση παχυλότατης σύνταξης  ή συντάξεών σας ,  4. την εξομοίωση των μισθών σας μ’ αυτούς των ανωτέρων δικαστικών , 5. (αν δεν είναι βόλεμα) η μόλις πριν από κάποιες ημέρες επαίσχυντη και εξωφρενική χορήγηση αναδρομικών δεκάδων – εκατοντάδων εκατομμυρίων στον καθένα από τους πρώην συναδέλφους σας Βουλευτές , και τόσα άλλα , πώς αλλιώς θα μπορούσε να χαρακτηριστεί , να ονομαστεί ; Και όλα αυτά, μπροστά στον αρμαγεδώνα , των τελευταίων κυρίως ετών , που ζει και βιώνει ο Λαός , μπροστά στην απόλυτη οικονομική φτώχεια και μιζέρια , την ανεργία , τις αυτοκτονίες , τον εξευτελισμό , την απόγνωση και την ταπείνωση εκατομμυρίων συμπατριωτών μας. Σας βόλεψαν οι καταθέσεις , η θυσία των Ομολογιούχων , στο βωμό των συμφερόντων των Τραπεζών και των δικών σας . Σας βόλεψαν τα αιματοβαμμένα χρήματά τους , χωρίς να υπάρχει από μέρους σας «τσίπα» ευαισθησίας και ανθρωπιάς , ούτε καν μια παραίτηση – έστω των υπευθύνων – για λόγους ευθιξίας . Ψάχνατε για ισοδύναμα , χωρίς παντελώς να προσφέρετε έστω και ένα (01) ευρώ  από τις δικές σας αποταμιεύσεις και τους «πενιχρούς» μισθούς σας . Πού είναι οι ευαισθησίες , οι ηθικές – δήθεν – συνειδήσεις σας, ο «Πατριωτισμός» σας; Στην προκειμένη περίπτωση, Πατριώτης , κύριοι , είναι αυτός που προσφέρει και προσφέρεται για την Πατρίδα , αυτός που θυσιάζεται γι’ αυτήν. Ποια είναι λοιπόν, η δική σας προσφορά και θυσία; Βέβαια, από τα τόσα παράδοξα που ακούμε και βλέπουμε, δε θεωρούμε καθόλου απίθανο να βγει κάποιος από σας και να υποστηρίξει ότι «προσφέρει και θυσιάζεται, προσπαθώντας να πείσει τους άλλους, τους πολίτες, να προσφέρουν και θυσιαστούν για την Πατρίδα». Αλλά κάτι ανάλογο δεν κάνουν κάποιοι με τις πρόσφατες και πάλι προτροπές και απειλές για αγορά νέων Ομολόγων;
     Ζητάτε, κύριε Πρωθυπουργέ, από τον απλό πολίτη εμπιστοσύνη και πνεύμα πατριωτισμού, μπροστά στο, για μια ακόμη φορά, οικονομικό αδιέξοδο  της Χώρας κι εσείς τι κάνετε γι’ αυτό; Τι κάνετε, προκειμένου να αποκαταστήσετε το λαβωμένο ήδη κύρος όλων σας; Τι κάνετε, για να επανακτήσετε τη χαμένη αξιοπιστία όλων σας και την εμπιστοσύνη του Λαού στο πρόσωπό σας και στην Κυβέρνησή σας; Πώς αυτά μπορεί να γίνουν, χωρίς πρώτα να αποκαταστήσετε την Αδικία που έχει διαπραχθεί σε βάρος των Ομολογιούχων , των οποίων τις περιουσίες καταλήστευσε, δήμευσε η ίδια τους η Πατρίδα, την οποία μάλιστα μόνο αυτοί από τα φυσικά πρόσωπα προσέτρεξαν να στηρίξουν , να βοηθήσουν οικονομικά , μπροστά στη διαφαινόμενη χρεωκοπία της ; Και αυτό όμως, που είναι εξωφρενικό και παράλογο είναι το ότι η αποπληρωμή όλου του ποσού των Ομολόγων που έχουν στα χέρια τους τα Φυσικά Πρόσωπα (στην τιμή κτήσης  τους) είναι – απ’ όσα γνωρίζω – γύρω στα 1,2 δισεκατομμύρια Ευρώ , δηλ. 1% περίπου του Α.Ε.Π. . Αν υπάρχει έστω κάποιος στην όποια Κυβέρνηση ή σ’ ολόκληρο τον  πολιτικό κόσμο, έστω ένας σοβαρός οικονομολόγος που να πιστεύει ότι ΘΑ ΣΩΖΟΤΑΝ  ή  ΘΑ ΣΩΘΕΙ  Η  ΠΑΤΡΙΔΑ  ΜΑΣ  με 1,2 δισεκατομμύρια , ώστε ΝΑ ΜΗΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΟΥΝ συνάνθρωποί μας , να μη μειώνονται ΜΙΣΘΟΙ και ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ , ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΝΟΥΝ  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ , ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΛΥΟΝΤΑΙ άνθρωποι , ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ  ΔΟΥΛΕΙΕΣ  ΓΙΑ  ΟΛΟΥΣ  ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ  ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ , τότε εμείς τα Φυσικά Πρόσωπα Ομολογιούχοι -το πιστεύω απόλυτα και το δηλώνουμε (και πρώτος εγώ)- θα παραιτηθούμε από τη δικαστική διεκδίκηση των  χρημάτων μας.
          Στο κάτω – κάτω , Ο  ΜΟΝΟΣ  ΚΙΝΔΥΝΟΣ  ΑΠΩΛΕΙΑΣ  ΤΩΝ  ΧΡΗΜΑΤΩΝ  - όλων  όμως ανεξαιρέτως των πολιτών , ο οποίος υπάρχει στην αγορά Ομολόγων με Εγγύηση  του Ελληνικού Δημοσίου - το τονίζω : με Εγγύηση του Κράτους – είναι όταν το ίδιο το  Κράτος χρεοκοπήσει. Η Χώρα μας , όμως , δ ε  χ ρ ε ο κ ό π η σ ε ! Αυτό δε διεκήρυτταν και διακηρύττετε κάθε μέρα πανηγυρικά ; Τότε , γιατί Ε Π Ι Λ Ε Κ Τ Ι Κ Η   Δ Ι Α Κ Ρ Ι Σ Η   ΚΑΙ  Κ Α Τ Α Δ Ι Κ  Η    Μ  Ο  Ν  Ο   ΤΩΝ ΟΜΟΛΟΓΙΟΥΧΩΝ ;  Υπάρχει κανείς άραγε που θα το θεωρούσε αυτό  δ ί κ α ι ο  και  σ υ ν τ α γ μ α τ ι κ ό  ; Μετά , λοιπόν , απ’ αυτό , ποιος θα μπορούσε απόλυτα να εγγυηθεί στους μελλοντικούς αγοραστές αντίστοιχων ομολόγων ότι δε θα συμβεί και πάλι το ίδιο , ότι δηλαδή δε θα χάσουν τα χρήματά τους , ότι δε θα τους τα κλέψει ληστρικά η ίδια τους η Πατρίδα ;
     Τι ξεδιαντροπιά και τι θράσος αλήθεια! Τι υποκρισία και αλαζονεία!  Μόλις πριν από τις γιορτές κιόλας , κύριε Τσίπρα , ο ανιστόρητος και προκλητικός  αναπληρωτής υπουργός  σας των Οικονομικών, ο κ. Χουλιαράκης , εμμέσως πλην σαφώς , μας χαρακτήρισε 200.000 ανθρώπους Ομολογιούχους αφελείς και αναξιόπιστους . Χωρίς να φροντίσει  - ως όφειλε- να πληροφορηθεί αντικειμενικά για το μέγιστο σκάνδαλο των Ομολόγων, για τη διαστρέβλωση της αλήθειας από τις Τράπεζες  και την εξαπάτηση των Ομολογιούχων απ’ αυτές, για τις χιλιάδες αγωγές μας εναντίον τους , χωρίς να ζητήσει να πληροφορηθεί για τις τηλεφωνικές συνομιλίες που είχαμε οι Ομολογιούχοι με κάποιο από τα στελέχη τους στην πρότασή τους να συναινέσουμε και εθελοντικά να δεχτούμε το προτεινόμενο απ’ αυτές κούρεμα των Ομολόγων μας , στοιχεία που αρνήθηκαν να δώσουν – γιατί άραγε ; - ακόμη και σε μας τους ίδιους , στην απάντηση που έδωσε (αριθ. Πρωτοκ. 2320/27-11-2015 έγγραφο του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους) σε ερώτηση στη Βουλή των Βουλευτών της Ένωσης Κεντρώων κ.κ. Σαρίδη και Μεγαλοκονόμου (αριθ. 1273/19-11-2015) για τους Ομολογιούχους , μεταξύ των άλλων αναφέρει κατά λέξη : «Σύμφωνα με την Πράξη του Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος της 9ης Μαρτίου 2012 που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ50/9-3-2012 τεύχος πρώτο , βεβαιώθηκε ότι οι ομολογιούχοι των Επιλέξιμων Τίτλων συνήνεσαν στις προταθείσες τροποποιήσεις των Επιλέξιμων Τίτλων σύμφωνα με το Νόμο 4050/2012 , την Πράξη υπ’ αριθ. 5 του Υπουργικού Συμβουλίου της 24-2-2012 και τις σχετικές προσκλήσεις».
Τι ξεπεσμός, αλήθεια!!! Αυτό θα το περιμέναμε από   τους γνωστούς θύτες μας , το ΠΑΣΟΚ δηλαδή και τη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, αλλά από μια αριστερή Κυβέρνηση ΠΟΤΕ !!! Σαν δεν ντρεπόμαστε !!!!
      Πώς όλοι σας ζητάτε από τους πολίτες εμπιστοσύνη και στήριξη προς το Κράτος ; Κι  εμείς οι Ομολογιούχοι που το στηρίξαμε πώς αντιμετωπιστήκαμε από το Κράτος αυτό ; Με μια ΩΜΗ  ΚΛΟΠΗ και ΛΕΗΛΑΣΙΑ , με μια πραγματική ΔΗΜΕΥΣΗ ! Πολύ φοβάμαι πως αύριο έρχεται - αν δε βρεθεί λύση στο μεγάλο οικονομικό πρόβλημα της Χώρας  μας - και η σειρά όλων των άλλων καταθετών! Το φωνάζαμε και πριν το αντίστοιχο  «κούρεμα» των καταθέσεων των αδελφών μας Κυπρίων. Μας πρόλαβε, βλέπετε, η μαρτυρική Κύπρος! Αλλιώς , θα ήταν η δική τους σειρά , η σειρά των απλών καταθετών . Ο κίνδυνος , όμως , για τη Χώρα μας δεν έχει ακόμη εκλείψει !
       Για ποιον, πράγματι, εσωτερικό και εξωτερικό δανεισμό μιλάτε; ΠΟΙΟΣ  ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ  ΘΑ  ΑΓΟΡΑΣΕΙ  ΞΑΝΑ  ΟΜΟΛΟΓΑ; Μήπως πιστεύετε, αφελώς βέβαια,  ότι θα τρέξουν να βοηθήσουν και πάλι τα φυσικά πρόσωπα, οι συνταξιούχοι, οι εργάτες, οι αγρότες, οι υπάλληλοι κι ο απόδημος  Ελληνισμός; Δυστυχώς , η ΕΛΛΑΔΑ  ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΕ  ΜΟΝΗ  ΤΗΣ  ΤΑ  ΠΟΔΙΑ  ΤΗΣ! ΜΟΝΗ  ΤΗΣ  ΚΛΟΝΙΣΕ  ΚΑΙ  ΔΙΕΛΥΣΕ  ΤΗΝ  ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ  ΤΩΝ  ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΗΣ ! ΜΟΝΗ  ΤΗΣ  ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ! Το πάθημα , όμως  , κύριοι , έγινε για  όλους  μας  μάθημα!!!!! Εκτός, αν κάποιοι  προσδοκούν να το κάνουν οι Τράπεζες και οι ξένοι επενδυτές. Αυτό  όμως, αν δε λέγεται  ξεπούλημα  της Χώρας , πώς αλλιώς λέγεται;
          Η   ε υ θ ύ ν η   β α ρ α ί ν ε ι   ό λ ο υ ς , αλλά κυρίως τους αρχηγούς  των  κομμάτων των προηγούμενων  Κυβερνήσεων , κι όσο δε δίνεται λύση στο πρόβλημα , την ευθύνη θα τη φέρει και η σημερινή. Και οι Ομολογιούχοι, κύριοι, δεν ξεχνούν . Θα βρίσκονται πάντα μπροστά σας και θα σας το θυμίζουν . Θα κραυγάζουν με όση φωνή και κουράγιο τους έμεινε , με όποιον τρόπο αυτοί κι ο Σύλλογός μας κρίνουν σωστό και αποτελεσματικό .
     Και επειδή καμιά Πολιτική ηγεσία δε βγήκε ποτέ να ενημερώσει υπεύθυνα το Λαό και να προφυλάξει τους μικροκαταθέτες της Χώρας από την παραπλάνηση , εξαπάτηση και λήστευση των περιουσιών τους μέσα από την υπόθεση «Αγορά Ομολόγων του Δημοσίου» , και να πει τι πραγματικά έγινε την 9η  Μαρτίου του 2012 , θεώρησα καθήκον μου να το κάνω εγώ  ,όσο εμπεριστατωμένα γίνεται, για  ΝΑ  ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ  ΟΙ  ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ  ΚΑΙ  ΝΑ  ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ  ΟΙ  ΝΕΟΤΕΡΟΙ
     Αντιθέτως , μας έριξαν, εντέχνως βορά στη βουλιμία του κόσμου και ορισμένων   Μ.Μ.Ε., κατηγορώντας και χαρακτηρίζοντάς μας τζογαδόρους , επενδυτές , «άρπαγες»  και τα συναφή , τη στιγμή μάλιστα που και στη Βουλή και στα Μ.Μ.Ε. και παντού  ο  τότε υπουργός Οικονομικών κ. Βενιζέλος  , αλλά και ο κ. Σαμαράς στις προγραμματικές  δηλώσεις τού κόμματός του στο Ζάππειο και  αλλού μάς αποκαλούσαν Αποταμιευτές   και Πατριώτες που «κάναμε το πατριωτικό μας καθήκον» . Τα ηχητικά ντοκουμέντα  από όλες αυτές τις δηλώσεις – αναφορές τους υπάρχουν και βρίσκονται στα Γραφεία  του Συλλόγου μας και θα τους συνοδεύουν .  
           Εμείς , όμως , είμαστε άνθρωποι που εξαπατηθήκαμε από τις ίδιες τις Τράπεζες που καταθέσαμε τα χρήματά μας και από την Πολιτική ηγεσία της Πατρίδας μας . Είμαστε άνθρωποι νοικοκυραίοι, ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΤΕΣ  ΚΑΙ  ΟΧΙ  ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ , είμαστε ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΟΧΙ  ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΖΟΓΑΔΟΡΟΙ .
     Παρά το γεγονός ότι , κατά την περίοδο αγοράς των Ομολόγων μας , οι  Τράπεζες έδιναν πολύ μεγαλύτερο επιτόκιο απ’ ό,τι  το Δημόσιο , εμείς τα φυσικά  πρόσωπα  επιλέξαμε να καταθέσουμε τα χρήματά μας σε τίτλους ΜΕ  ΕΓΓΥΗΣΗ  ΤΟΥ  ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ  ΔΗΜΟΣΙΟΥ , δηλαδή σε ομόλογα . Κι αυτό , για τους εξής λόγους : α) για  ΣΙΓΟΥΡΙΑ , γιατί πιστέψαμε στις εγγυήσεις και διαβεβαιώσεις της πολιτικής  ηγεσίας  της χώρας μας και του τότε υπουργού Οικονομικών κ. Βενιζέλου, ότι «ΔΕΝ  ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ  ΣΕ  ΚΑΜΙΑ  ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ  ΟΙ  ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ» , ότι «ΕΓΓΥΑΤΑΙ  ΓΙ’  ΑΥΤΟ  ΤΟ  ΙΔΙΟ  ΤΟ  ΚΡΑΤΟΣ», αλλά και β) για ΣΤΗΡΙΞΗ (όσο κι αν αυτό ακούγεται κάπως εθνικιστικό) της Πατρίδας μας , στην κρίσιμη εκείνη οικονομικά περίοδο που περνούσε, τη  στιγμή  μάλιστα που μπορούσαμε να επιλέξουμε άλλες πιο ασφαλείς λύσεις .
           Απ’ ό,τι αποδείχθηκε τελικά, κάναμε λάθος, αφού οι τότε κυβερνώντες, με  ασύστολα ψέματα, υποσχέσεις - διαβεβαιώσεις χωρίς αντίκρισμα και με μια  καλοστημένη παγίδα  μ ά ς   ε ξ α π ά τ η σ α ν. Τους εμπιστευθήκαμε    και    ΓΚΡΕΜΙΣΑΝ  ΤΟΥΣ  ΣΤΟΧΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ , ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ , ΕΚΛΕΨΑΝ  ΤΙΣ  ΖΩΕΣ  ΜΑΣ . Μας  έκλεψαν       το  85%  της ονομαστικής αξίας των ομολόγων μας , που  τα περισσότερα έληγαν το 2015 , δίνοντάς μας άλλα , κουρεμένα , που λήγουν  το   2042 , τότε που οι περισσότεροι από μας δε θα ζούμε .
     Οι προηγούμενες Πολιτικές ηγεσίες της Χώρας μας μάς χόρτασαν ψέματα και  υποσχέσεις. Με διάφορες προφάσεις και τεχνάσματα, απέφευγαν τις συναντήσεις με το Σύλλογό μας, απέφευγαν να απαντήσουν στις επιστολές και στα τηλεφωνήματά μας, προκειμένου να βρεθεί κάποια λύση στο πρόβλημά μας, ενώ κάποιες από τις  πέρα για πέρα ειρηνικές πορείες και διαδηλώσεις μας διαλύθηκαν από τα ΜΑΤ, με τη χρήση βίας και δακρυγόνων . Όταν η Υπεύθυνη πολιτική ηγεσία συμπεριφέρεται ως αλαζόνας και κοινός ληστής, ως  πραγματικός  λήσταρχος και απατεώνας, που, αφού    πρώτα εξαπατά, στη συνέχεια     ληστεύει    και    Σκοτώνει    το θύμα του – γιατί αυτό ακριβώς έκανε με τους Ομολογιούχους -Φυσικά Πρόσωπα – τ ι  εμπιστοσύνη ζητά ; Τι περιμένει να εισπράξει ; Τι πρότυπα δίνει και δίνουμε στα νέα παιδιά ;
Δεν τους πιστεύουμε, δε σας πιστεύουμε πια. Δεν είναι, νομίζω, τυχαίο το ότι σε μια πρόσφατη δημοσκόπηση , οι 4 στους 10 πολίτες απεχθάνονται, αποστασιοποιούνται από τα σημερινά πολιτικά κόμματα , ενώ το ποσοστό αυτό στους νέους ανέρχεται στο 6 στους 10, με ανιούσα, δυστυχώς, πορεία .
     Τα χρήματα αυτά δε μας περίσσευαν.Τα δανείσαμε στο Κράτος και τώρα ζητάμε  την επιστροφή τους , την αποπληρωμή τους . Αυτό ορίζει η καλή συμφωνία, αυτό ορίζουν οι όροι δανεισμού. Και αντί αυτού, τι εισπράττουμε; Εισπράξαμε και εισπράττουμε αφερεγγυότητα, ψευτιά, κλοπή, απατεωνιά  και  δ ή μ ε υ σ η .
     Μπροστά σ’ αυτή τότε την απαράδεκτη και προκλητική στάση και αδιαφορία των  Κυβερνώντων, η  μόνη ελπίδα και πίστη που μας έμενε ήταν η προσφυγή μας στη Δικαιοσύνη.  Έτσι : α. Υποβλήθηκαν και συνεχώς υποβάλλονται στα πολιτικά  δικαστήρια της Χώρας προσφυγές των Ομολογιούχων κατά των Τραπεζών για εξαπάτηση , β. έγιναν και γίνονται καταγγελίες τους στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για παραβάσεις των Τραπεζών στη νομοθεσία όσον αφορά τη διαδικασία διάθεσης των Ομολόγων απ’ αυτές – ήδη η Επιτροπή σε τρεις περιπτώσεις επέβαλε πρόστιμο 30.000 ευρώ στην κάθε Τράπεζα - ,  γ. προσφύγαμε στο Συμβούλιο της Επικρατείας (Σ.τ.Ε.), το Μάρτη του 2013 , μόνο κατά της παράνομης και αντισυνταγματικής πράξης του κουρέματος των Ομολόγων των φυσικών προσώπων και όχι  συνολικά, γενικά  κατά του «κουρέματος», δ. προσφύγαμε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Ε.Δ.Α.Δ.) , στις Βρυξέλλες , για τη δικαίωσή μας , μετά την καταδικαστική για μας «απόφαση» του Σ.τ.Ε.
Καταφύγαμε στους δ ι κ α σ τ έ ς του Σ.τ.Ε. ,γιατί πιστεύαμε πως θα έβλεπαν την κ α τ ά φ ω ρ η   α δ ι κ ί α  που έγινε σε ανθρώπους  σ  υ ν  τ  α  ξ  ι ο ύ χ ο υ ς , π ο λ ύ τ ε κ ν ο υ ς , αγρότες , ε ρ γ ά τ ε ς , υπαλλήλους , επαγγελματίες , α ν έ ργ ο υ ς , α ρ ρ ώ σ τ ο υ ς - γιατί απλώς για όλους αυτούς πρόκειται , αυτούς έπιασε το  «κούρεμα», αφού οι πλούσιοι και το μεγάλο κεφάλαιο προτίμησαν άλλες … «λύσεις» ,  σε άλλους «οικονομικούς  παραδείσους» .  
      Δυστυχώς όμως διαψευσθήκαμε !!! Το Συμβούλιο της Επικρατείας (Σ.τ.Ε.)  εξέδωσε την «απόφασή του» για το «κούρεμα» των Ομολόγων μας, απόφαση αρνητική και καταδικαστική για μας , με το σκεπτικό : «καλώς κουρεύτηκαν τα ομόλογα των φυσικών προσώπων» , πως «το κούρεμά τους ήταν νόμιμο, γιατί αυτό επιτάσσει το δημόσιο συμφέρον».  Ωστόσο , οι ίδιοι αυτοί δικαστές του Σ.τ.Ε. έκριναν    αντισυνταγματική και παράνομη    την περικοπή – μείωση   από την Κυβέρνηση μόνο των δικών τους μισθών, καθώς και των Πανεπιστημιακών δασκάλων, και μέσα από το Μισθοδικείο τους, αποτελούμενο απ’ αυτούς τους ίδιους και Πανεπιστημιακούς, δικαίωσαν    ΤΟΝ ΕΑΥΤΟΥΛΗ ΤΟΥΣ  ΚΑΙ  ΜΟΝΟ. Αλλά βλέπετε: «Γιάννης πίνει , Γιάννης κερνά» και «ο παπάς ευλογεί τα γένια του» , λέει ο λαός ! Η δική τους πολλοστή απαίτηση και τελικά λήψη και λύση της μισθολογικής αποκατάστασης και οικονομικής αναβάθμισής τους δεν προσκρούει , άραγε , στο «δημόσιο συμφέρον» ; Με ποιο, λοιπόν, ήθος και  κύρος θα μπορούν στο εξής να δικάσουν;
     Εκεί έξω από το Σ.τ.Ε., βροντοφωνάξαμε, κραυγάσαμε – με όσο κουράγιο μας είχε απομείνει – σε «ώτα μη ακουόντων», σε ανθρώπους που υποτίθεται πως είναι εκεί που είναι, για να προασπίζουν , υπηρετούν και απονέμουν το δίκαιο, να χτυπούν τη διαφθορά και τις κυβερνητικές αυθαιρεσίες και αδικίες εκείνων που καταστρατηγούν το Σύνταγμα και τους νόμους , που κατηγοριοποιούν τους πολίτες , κατατάσσοντάς τους σε πολίτες 1ης και 2ης – για να μην πω 3ης και 4ης – κατηγορίας . Εκεί συγκεντρώσαμε απ’ όλα τα μέρη της Ελλάδας τον πόνο και τον καημό μας , την απογοήτευση και την απόγνωσή μας, το θυμό και την οργή μας εναντίον όλων εκείνων που μας σκότωσαν και εξακολουθούν να θριαμβολογούν πάνω στα πτώματά μας, εναντίον όλων αυτών των ιερόσυλων – «δικαστών» και «πολιτικών» - που δεν ευαισθητοποιούνται μπροστά στην αδικία που μας προκάλεσαν και συνεχίζουν  να προκαλούν.
Σύνταγμα και τους νόμους , που κατηγοριοποιούν τους πολίτες , κατατάσσοντάς τους σε
πολίτες 1
ης
 και 2
ης
 – για να μην πω 3
ης
 και 4
ης
 – κατηγορίας . Εκεί συγκεντρώσα-με απ’
όλα τα μέρη της Ελλάδας τον πόνο και τον καημό μας , την απογοήτευση και την
απόγνωσή μας , το θυμό και την οργή μας εναντίον όλων εκείνων που μας σκότωσαν
και εξακολουθούν να θριαμβολογούν πάνω στα πτώματά μας , εναντίον όλων αυτώνΣύνταγμα και τους νόμους , που κατηγοριοποιούν τους πολίτες , κατατάσσοντάς τους σεπολίτες 1ης και 2ης – για να μην πω 3ης και 4ης – κατηγορίας . Εκεί συγκεντρώσα-με απ’ όλα τα μέρη της Ελλάδας τον πόνο και τον καημό μας , την απογοήτευση και την απόγνωσή μας , το θυμό και την οργή μας εναντίον όλων εκείνων που μας σκότωσαν και εξακολουθούν να θριαμβολογούν πάνω στα πτώματά μας , εναντίον όλων αυτών των ιερόσυλων – «δικαστών» και «πολιτικών» - που δεν ευαισθητοποιούνται μπροστά στην αδικία που μας προκάλεσαν και συνεχίζουν  να προκαλούν . 
     Καταθέσαμε τα χρήματά μας σε Ομόλογα , αλλά , όπως φάνηκε και αποδείχθηκε , αποφασίσαμε χωρίς τους Παπαδήμο , Παπανδρέου , Βενιζέλο , Σαμαρά , Στουρνάρα καιΤρόικα . Αντί όλοι τους, αν μη τι άλλο, να σιωπήσουν και να ζητήσουν δημόσια συγγνώμη από όλους μας, βγαίνουν προκλητικά και αλαζονικά και κόπτονται πως έσωσαν τη χώρα από τη πτώχευση και τη χρεοκοπία, πως «αυτό απαιτούσε το δημόσιο συμφέρον» . Και στον κομπασμό τους αυτόν, λίγο απέχει από το να μας ζητήσουν και εύσημα, από το να τους ανακηρύξουμε – ως άλλους Παπαδόπουλους – «σωτήρες της Πατρίδας και του Έθνους». Και μέσα σ’ όλα αυτά και στην αλαζονεία τους, βρήκαν συμμάχους, συμπαραστάτες και συνεργούς, επίορκους δικαστές του Σ.τ.Ε., νεκροθάφτες μας , που ανέλαβαν να τοποθετήσουν πάνω στον τάφο μας - γιατί περί αυτού πρόκειται - την ταφόπλακά μας . Πού όμως πήγαν κύριε Πρωθυπουργέ  και οι δικές σας υποσχέσεις και δεσμεύσεις προεκλογικά, οι δικές σας επερωτήσεις και προτάσεις του κόμματός σας, το δικό σας σχέδιο επίλυσης του προβλήματος και αποκατάστασης των Ομολογιούχων που καταθέσατε ως Αντιπολίτευση τότε στη Βουλή; Πού πήγαν οι επερωτήσεις και προτάσεις του εταίρου σας στην Κυβέρνηση , του κυρίου Καμένου και του κόμματός του;
Η ΑΔΙΚΙΑ όμως , για μας ήταν και παραμένει ΑΔΙΚΙΑ που δεν έχει χρώμα και διαιωνίζεται, χωρίς κανείς σας – είτε πολιτική είτε δικαστική εξουσία – να ευαισθητοποιείται , να νοιάζεται και να δρα για την αποκατάστασή της .
Μπροστά σ’ αυτό το αδιέξοδο και την προκλητική αδιαφορία και αλαζονική συμπεριφορά όλων σας, δύο (02) κινήσεις μας έμεναν ακόμη να κάνουμε: ή να περιμένουμε ευαισθητοποίηση για πολιτική λύση από την πολιτική ηγεσία του τόπου μας , της Πατρίδας μας ή να προσφύγουμε ως Σύλλογος στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Ε.Δ.Α.Δ.) , για την αποκατάσταση της κατάφωρης αδικίας και την τελική μας Δικαίωση . Και επειδή το 1ο απ’ αυτά όχι μόνο δεν ερχόταν αλλά και απαξιωτικά  αντιμετωπιζόμασταν οι Ομολογιούχοι από την τότε πολιτική ηγεσία , από τον ίδιο τον κ. Σαμαρά, τους συνεργάτες και το κόμμα του, προχωρήσαμε στη 2η και μοναδική επιλογή μας , στην προσφυγή μας στο Ε.Δ.Α.Δ. , την απόφαση του οποίου περιμένουμε με αγωνία, ευελπιστώντας για τη Δικαίωσή μας.
Αν πάλι , έστω και καθυστερημένα , έμεινε στους Κυβερνώντες και στον πολιτικό κόσμο της Χώρας μας κάποια ανθρώπινη ευαισθησία , δεν έχουν παρά να σκύψουν –έστω και τώρα – πάνω στο πρόβλημα των Ομολογιούχων και να δώσουν λύση, λύση πολιτική, αποκαθιστώντας το άδικο, γιατί στην ουσία έτσι αποκαθιστούν την αξιοπιστία και τη χαμένη εμπιστοσύνη των μελλοντικών αγοραστών Ομολόγων και όλων των πολιτών  στο πρόσωπό τους.

Σας ευχαριστώ για την κατανόηση και το χρόνο που διαθέσατε
                                                                                            Τ.Κ.
                                               Ένας εξαπατημένος και προδομένος από την Πατρίδα του       
                                                              Ομολογιούχος καρκινοπαθής  (Α.Μ.Ε.Α.)
Σημείωση :
     Επειδή η αλήθεια είναι πάντοτε σκληρή και αποκαλυπτική , γίνεται μισητή από τους θιγομένους . Γνωρίζω καλά ότι η κομματική ταυτότητα , η κομματική μνήμη «κονταίνει» τη μνήμη και οδηγεί σε αμνησία. Κάποιοι θα προσπαθήσουν να προσδώσουν στα λεγόμενά μου πολιτική και κομματική σκοπιμότητα . Ξέρω πως κάποιοι καιροσκόποι, αυλοκόλακες και πατριδοκάπηλοι θα σπεύσουν να με χαρακτηρίσουν ως κινδυνολόγο, ενδεχομένως ως εθνικό προδότη και δεν ξέρω πώς αλλιώς ! Οι χαρακτηρισμοί όμως τέτοιων ανθρώπων, μόνο γέλια, αδιαφορία, απαξίωση και απέχθεια προς αυτούς προκαλούν .

 
· (ΣΗΜ.: Τα στοιχεία μου στη διάθεσή σας )




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου