Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΠΟΥΚΑΡΑΝ ΜΕ ΤΑ ΤΡΑΚΤΕΡ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ! ΤΡΕΜΟΥΝ ΟΙ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟΙ ΤΣΙΠΡΑΣ-ΚΑΜΜΕΝΟΣ! "ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ"

Η χώρα ζει στιγμές αντίστασης όπως στην περίοδο της χούντας! Μόνο που τη χούντα την έχει εγκαταστήσει στη χώρα μας μια αριστερή κυβέρνηση με τη σύμπραξη ενός κεντροδεξιού...αποκόμματος! "Δεν θα περάσει ο φασισμός" ξανατραγουδά ο κόσμος, με τους αγρότες μπροστάρηδες στον αγώνα για να μην περάσουν τα φασιστικά μέτρα της κυβέρνησης! 
Στην Κρήτη μπούκαραν με τα τρακτέρ στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν....

κωλώνουν μπροστά στον Τσίπρα και τον Καμμένο και σε όσα εγκληματικά θέλουν ννα περάσουν για να εξοντώσουν τον λαό!
Το ρεπορτάζ από το directnews.gr εξιστορεί τα γεγονότα στην Κρήτη, με τους αγρότες να κάνουν επίδειξη ισχύος.  
Αγρότες και κτηνοτρόφοι του Ρεθύμνου κατά τη διάρκεια μηχανοκίνητης πορείας στο κέντρο της πόλης κατά των σχεδιασμών της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό και το φορολογικό, εισέβαλαν φωνάζοντας συνθήματα στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ και στο κτήριο της αντιπεριφέρειας στο Ρέθυμνο και άδειασαν δοχεία...
με γάλα. Το rethemnosnews.gr αναφέρει στο ρεπορτάζ του για την κινητοποίηση των αγροτοκτηνοτρόφων τα εξής:
Μηχανοκίνητη πορεία στο κέντρο της πόλης πραγματοποίησαν οι αγρότες και κτηνοτρόφου του νομού Ρεθύμνου.
Εκατοντάδες τρακτέρ και αυτοκίνητα γεμάτα με διαδηλωτές κινήθηκαν στους κεντρικούς δρόμους διαμαρτυρόμενοι για τα ασφαλιστικά και φορολογικά μέτρα της Κυβέρνησης.
Η πρώτη τους στάση ήταν στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην οδό Ζυμβρακάκη, όπου διάβασαν ψήφισμα, το οποίο παρέδωσαν σε αντιπροσωπεία της τοπικής κομματικής οργάνωσης που τους δέχθηκε στα γραφεία του πρώτου ορόφου.
agrotes-rethimno2 28-1-2016
Παράλληλα, εξαγριωμένοι διαδηλωτές εισέβαλαν εντός των γραφείων και έριξαν ποσότητες γάλακτος στο πάτωμα ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την κυβερνητική πολιτική, ενώ την ίδια στιγμή εκπρόσωπός τους σκαρφάλωσε στο μπαλκόνι και ξεκρέμασε τις σημαίες του ΣΥΡΙΖΑ που κρέμονταν από τους ιστούς.
agrotes-rethimno3 28-1-2016
Η επεισοδιακή «επίσκεψη» των διαδηλωτών στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στο Ρέθυμνο συνεχίστηκε με κάψιμο των κομματικών σημαιών, σπάσιμο κάθε ταμπέλας που έφερε το έμβλημα του κυβερνητικού κόμματος και ρίχνοντας αβγά εναντίον των γραφείων.
agrotes-rethimno4 28-1-2016
Επίσης, ένας από τους διαδηλωτές ξεκρέμασε την Ελληνική σημαία από τα γραφεία, υψώνοντας την ψηλά στους ιστούς των διαδηλωτών, καθώς όπως υποστήριξε και όπως φώναζαν όλοι μαζί οι συγκεντρωμένοι, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποδειχθεί ανάξιος να φέρει την Ελληνική Σημαία.
agrotes-rethimno5 28-1-2016
Ακολούθως, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι επιβιβάστηκαν πάλι στα τρακτέρ και τα αγροτικά οχήματα και κατευθύνθηκαν στο μέγαρο της Αντιπεριφέρειας όπου η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου κ. Μαίρη Λιονή παρέλαβε το ψήφισμα τους, εξέφρασε τη στήριξη της στους αγώνες τους και παρέδωσε με τη σειρά της το ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου με το οποίο εκφράζεται η συμπαράσταση της Περιφέρειας Κρήτης στους αγώνες των αγροτοκτηνοτρόφων.
agrotes-rethimno6 28-1-2016
Οι διαδηλωτές αποχώρησαν αφού πρώτα επανέλαβαν τη ρίψη γάλακτος στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου έξω από το μέγαρο της Αντιπεριφέρειας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κυβερνητική πολιτική.
agrotes-rethimno7 28-1-2016
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΡΟΤΩΝ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
ΨΗΦΙΣΜΑ
agrotes-rethimno8 28-1-2016
Οι αγρότες της Κρήτης σήμερα 29/1/2016 συγκεντρωμένοι στον κόμβο Αστσιποπούλου στο Ρέθυμνο διατρανώνουμε την αντίθεσή μας στα μέτρα της πιο ανάλγητης και άδικης φορολόγησης που έχει υποστεί ποτέ ο πιο παραγωγικός κλάδος στην Ελλάδα. Τα συγκεκριμένα μέτρα τα οποία έχουν υπογραφεί στο τρίτο μνημόνιο η εφαρμογή της εργαλειοθήκης ΟΟΣΑ και η ανακατανομή της νέας ΚΑΠ κυριολεκτικά μας διαλύουν.
Σε μια γεωργία και κτηνοτροφία οι οποίες υποφέρουν: από το μεγαλύτερο κόστος παραγωγής στην Ευρώπη, από την έλλειψη ρευστότητας και χρηματοδότησης του κλάδου, από την κατάρρευση των τιμών των προϊόντων, από την απώλεια των αγορών, από καιρικές αντιξοότητες και καταστροφικές ζημίες στη φυσική και ζωική παραγωγή τα τελευταία χρόνια, έρχονται να προστεθούν και τα ισοπεδωτικά μέτρα της αύξησης του ΦΠΑ των αγροεφοδίων, η αφαίρεση μιας σχετικά μικρής επιστροφής στον Ε.Φ.Κ. πετρελαίου, η κατάργηση του αγροτικού τιμολογίου στο ηλεκτρικό ρεύμα, η αύξηση σταδιακά του συντελεστή του φόρου στο 26% και της προκαταβολής του στο 100%. Και μαζί με όλα αυτά συζητείται και ο διπλασιασμός ή τριπλασιασμός των εισφορών στον ΟΓΑ.
Φαντάζεται κανείς ότι μπορεί να υπάρξει φυτική και ζωική παραγωγή κάτω από τέτοιες συνθήκες;
Φαντάζεται κανείς ότι μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη και παραγωγή Εθνικού πλούτου όταν διαλύεται ο παραγωγικός ιστός της Χώρας;
Φαντάζεται κανείς ότι αυτός είναι ο δρόμος της εξόδου της χώρας από την κρίση; Τηνύστατη στιγμή κάνουμε την πρόταση για έναν ουσιαστικό διάλογο με το Υπουργείο Οικονομικών και την Κυβέρνηση ώστε άμεσα να βρεθούν λύσεις, ώστε απρόσκοπτα να συνεχίσουμε την εργασία μας και τις δραστηριότητές μας συμβάλλοντας ουσιαστικά στην οικονομική ανάταση της χώρας. Ως τότε παραμένουμε μαχητικά στις κινητοποιήσεις μας, διεκδικώντας το δικαίωμα της παραμονής στον τόπο μας, το δικαίωμα στην εργασία μας, το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια. Σε κάθε περίπτωση κάνουμε ξεκάθαρο ότι τα μέτρα αυτά δεν θα περάσουν.
Είτε γιατί θα βρεθούμε δυναμικά απέναντί τους.
Είτε γιατί ξεκαθαρίζουμε ότι «ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος»
agrotes-rethimno9 28-1-2016
ΣΥΡΙΖΑ: Δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι τα επεισόδια εκφράζουν τη μεγάλη μάζα των αγροτών 
Σε ανακοίνωσή της η  Νομαρχιακή Επιτροπή Ρεθύμνου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει τα εξής:
«Στις 29 Ιανουαρίου 2016 το μεσημέρι αντιπροσωπεία της Νομαρχιακής Επιτροπής Ρεθύμνου του ΣΥΡΙΖΑ ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση της επιτροπής αγώνα των αγροτών για να της επιδώσουν ψήφισμα με τα αιτήματα τους. Μετά την παραλαβή του ψηφίσματος, μεμονωμένα άτομα εισέβαλλαν στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ και με φασιστικού τύπου ενέργειες προκάλεσαν υλικές ζημιές στο χώρο κάτι που ποτέ στο παρελθόν δεν έχει γίνει σε γραφεία πολιτικού κόμματος στο Ρέθυμνο.
Δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι τα επεισόδια των τελευταίων ωρών, εκφράζουν τη μεγάλη μάζα των αγροτών. Οι αγρότες είναι άνθρωποι της δουλειάς και της προκοπής. Οι πράξεις βίας και οι τυφλές και αδιέξοδες συγκρούσεις, είναι λογικές προβοκατόρων και δυνάμεων της ακροδεξιάς. Καλούμε τους αγρότες και τους εκπροσώπους τους να απομονώσουν αυτά τα ακραία στοιχεία.
Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι ο διάλογος είναι μονόδρομος και καλούμε και πάλι τους αγρότες να προσέλθουν στον διάλογο με την κυβέρνηση για να αναζητηθούν λύσεις για τα ζητήματα που θέτουν με τον αγώνα τους, τον οποίο σεβόμαστε. Για το ασφαλιστικό, το φορολογικό, αλλά και για λύσεις για την επόμενη μέρα της παραγωγικής ανασυγκρότησης της ελληνικής γεωργίας και κτηνοτροφίας».

1 σχόλιο:

  1. Η ώρα ήρθε . ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ στην αριστερή ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΛΗΤΟΚΡΑΤΙΑ ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ . Δεν υπάρχει έλεος στην ΛΗΣΤΟΣΥΜΜΟΡΙΑ ΠΟΥΣΤΑΡΙΩΝ του Γ...... ΣΥΡΙΖΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή