Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΩΡΕΑ ΟΡΓΑΝΩΝ – ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑΤΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΠΟ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ!

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται από το περασμένο Σάββατο, η κόρη του Νίκου Νικολόπουλου, Νίκη...


– Στο νοσοκομείο της Πάτρας διαπιστώθηκε πως είχε υποστεί πνευμονικό οίδημα, εγκεφαλικό και ανακοπή καρδιάς
– Ο ανεξάρτητος βουλευτής Αχαΐας αναφέρθηκε στην απόφαση της οικογένειας να δωρίσει τα όργανα της 17χρονης, αναφέροντας μεταξύ άλλων, πως: “Ο δότης (…) ενώ προσφέρει, δεν στερείται, χαρίζει όργανα, άλλα δέχεται ζωή…”
– Τηλεφωνήματα στήριξης στον κ. Νικολόπουλο από τον Προκόπη Παυλόπουλο, τον Αλέξη Τσίπρα, τον Παναγιώτη Κουρουμπλή και τον Κώστα Καραμανλή

Στιγμές αγωνίας ζει η οικογένεια του Νίκου Νικολόπουλου από το περασμένο Σάββατο, όταν η κόρη του, Νίκη, εισήχθη εκτάκτως στο νοσοκομείο της Πάτρας, έχοντας υποστεί πνευμονικό οίδημα, εγκεφαλικό και ανακοπή καρδιάς. Η 17χρονη δίνει σκληρή «μάχη» για τη ζωή, την ώρα που ο ανεξάρτητος βουλευτής Αχαΐας και η σύζυγός του, Τασία Μανωλοπούλου, πήραν την απόφαση να δωρίσουν τα όργανά της.
Οι γονείς υπέγραψαν τα σχετικά έγγραφα, απαιτείται όμως ένα συγκεκριμένο διάστημα σύμφωνα με τη νομοθεσία, ούτως ώστε να διευθετηθεί το ζήτημα της λήψης και δωρεάς οργάνων.
Ο Νίκος Νικολόπουλος σε ένα μήνυμα που συγκλονίζει αναφέρεται σε αυτήν την απόφαση, που χρειαζόταν τεράστια δύναμη ψυχής:
«Όσοι, σε προσωπικό ή συλλογικό επίπεδο, γνωρίζουν τι θα πει καθημερινός αγώνας και αγωνία για υγεία και ποιότητα ζωής, δεν έχουν ούτε δισταγμούς, ούτε αμφιβολίες.
Και η Ορθοδοξία, που στο πρόσωπο κάθε ανθρώπου βλέπει την αντανάκλαση του Θεού, μέσω πολλών φωτισμένων μυαλών και εκπροσώπων της, έχει ξεκάθαρα τοποθετηθεί.
Αν δεν πιστεύετε εμένα, πιστέψτε τον μακαριστό Χριστόδουλο που πριν 25 ολόκληρα χρόνια, ως Μητροπολίτης Δημητριάδος τότε, είχε πει: «Ο Χριστιανισμός βλέπει τη μεταμόσχευση σαν πράξη αγάπης και θυσίας χάριν του συνανθρώπου».
Πιστέψτε τον Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, κ.κ. Νικόλαο που και ως πρόεδρος της Συνοδικής Επιτροπής Βιοηθικής, έχει υπογραμμίσει: «Η μεταμόσχευση δεν είναι κάτι που η εκκλησία πρέπει ή δεν πρέπει να επιτρέψει, άλλα κάτι που θα μπορούσε να ευλογήσει […] Ο δότης προσφέρει μόσχευμα που σε λίγο θα πεθάνει – δεν γίνεται αλλιώς. Δίνει όμως και αγάπη, ενδιαφέρον, έκφραση συναλληλίας, και αισθήματα αυτοπροσφοράς, που όχι μόνο ποτέ δεν πεθαίνουν, αλλά και αιώνια τον συνοδεύουν. Γι’ αυτό, ενώ προσφέρει, δεν στερείται, χαρίζει όργανα, άλλα δέχεται ζωή. Αυτό το φρόνιμα και η διάθεση της αυτοπροσφοράς αποτελεί τον πνευματικό άξονα της ηθικής της εκκλησίας στο θέμα των μεταμοσχεύσεων«.
Και δεν είναι οι μόνοι, φυσικά…
Η αγάπη δεν έχει όρια και σύνορα. Όπως και η πραγματική ζωή.
Και πιστέψτε με: Αισθάνομαι ευλογημένος που το έμαθα σε τόσο προσωπικό επίπεδο.
Σας ευχαριστώ όλες και όλους για την αγάπη σας και τις ευχές σας».

Τηλεφωνήματα στήριξης

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.gr, ο κ. Νικολόπουλος δέχτηκε τηλεφωνήματα στήριξης αρχικά από τον Κώστα Καραμανλή, ο οποίος επέδειξε προσωπικό ενδιαφέρον για την κατάσταση της υγείας της δεύτερης κόρης του βουλευτή, μεταφέροντας παράλληλα τις ευχές του για βγει «νικήτρια» από την δύσκολη μάχη που δίνει.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές με τον κ. Νικολόπουλο επικοινώνησαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Κουρουμπλής.
newsit

5 σχόλια:

  1. 1) http://kyprianoscy.blogspot.gr/2016/06/blog-post_18.html

    2) http://kyprianoscy.blogspot.gr/2016/06/blog-post_1.html

    Ο Θεός να μας φυλάξει από χριστιανούς, που ευλογούν τις μεταμοσχεύσεις
    κυπριανός χ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δηλαδή κε Κυπριανέ Χ, δεν πρέπει να υπάρχουν μεταμοσχεύσεις και δωρεά οργάνων από άνθρωπο σε άνθρωπο; Υπό προϋποθέσεις βεβαίως και καταλαβαίνεται τι εννοώ. Όχι το "εμπόριο" οργάνων, που ελέγχεται από το οργανωμένο έγκλημα διεθνώς...!
    ``ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΣ΄΄

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ασφαλώς υπάρχουν και θα υπάρχουν, οφείλει όμως η Εκκλησία, εφόσον της ζητήθηκε η γνώμη της, να λάβει την ενδεικνυόμενη θέση. Δηλαδή, ότι προθανατίως αφαιρούνται τα όργανα. Στην προκειμένη περίπτωση έγιναν τα θεραπευτικώς ενδεικνυόμενα ; Ποια είναι αυτά ; Η προσπάθεια αποσυμφόρησης της εγκεφαλικής ουσίας από την (ενδοεγκεφαλική) αιμορραγία και αναμονή των μετεγχειρητικών - για θεραπευτικούς λόγους - αποτελεσμάτων.

    Η ψευδής δημοσιογραφική διάγνωση, ότι η ασθενής προσκομίσθηκε με πνευμονικό οίδημα, στη συνέχεια έπαθε εγκεφαλικό επεισόδιο με συνέπεια την άπνοια, αφήνει έκθετο το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών. Η σειρά των πραγμάτων επί της ασθενούς Νικολοπούλου είναι εντελώς διαφορετική. Προηγήθηκε η εγκεφαλική αιμορραγία, ακολούθησε το πνευμονικό οίδημα με κατάληξη την άπνοια. Αν η ασθενής παραμείνει στην κατάσταση του εγκεφαλικού "θανάτου", αυτό θα προκύψει μετά από την προσπάθεια αποσυμφόρησης της εγκεφαλικής ουσίας, όπως έγραψα. Αυτό όμως απαιτεί, πρώτον, επέμβαση και δεύτερο, μετεγχειρητική παρακολούθηση της ασθενούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για να δωριστουν οργανα οι γιατροι κανουν ευθανασια ,τραβουν ολα τα σωληνακια!!!!!.Δηλ δολοφονουν τον ασθενη.Ντροπη .Οι μεταμοσχευσεις μονο των διπλων οργανων του ανθρωπου επιτρεπονται.Η ταχαμου πονοψυχη δωρεα οργανων ,δημιουργηθηκε στην Αμερικη ωστε τα ταμεια να πεταν μανι μανι στα σκουπιδια τους ασθενεις.Δολοφονια του ασθενη ειναι.ΝΤΡΟΠΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό είναι σωστό : "Η ταχαμου πονοψυχη δωρεα οργανων ,δημιουργηθηκε στην Αμερικη ωστε τα ταμεια να πεταν μανι μανι στα σκουπιδια τους ασθενεις".
    Η Διάγνωση (! οποία αντιεπιστημονική θέση) του εγκ. "θανάτου" ήταν για να αποσυμφορηθούν οι δαπάνες των ιδ. ασφαλιστικών εταιρειών, κατά πρώτον, και κατά ένα δεύτερο λόγο, να γεμίσουν τα ταμεία (ΔΝΤ και ΕΚΤ) από την πώληση των μέσων τεχνολογίας. Χώρες που μόλις τα έβγαζαν πέρα οικονομικά, υποχρεώθηκαν να αγοράσουν την ιατρική τεχνολογία με δανεικά χρήματα, για να αντιμετωπίσουν την αφαίμαξη που υφίσταντο από τις μεταβάσεις των πολιτών τους (ασφαλισμένοι ΙΚΑ και άλλων Ταμείων) στο εξωτερικό για θεραπευτικούς λόγους. Η στελέχωση των Μονάδων Εντατικής απαιτεί προσωπικό, όπως και τον κατάλληλο τεχνολογικό εξοπλισμό. Η "φτωχομάνα" Ελλάδα πώς να τα βγάλει πέρα ; Φυσικά, μόνο με δανεικά και κατόπιν με Μνημόνια, αφού τα λεφτά (δανεικά) πήγαιναν σε παράκτιους φορολογικούς "παραδείσους" και οι κυβερνήτες μας έκαναν γάμους σε παρισινά ανάκτορα και έκτιζαν "κωλόσπιτα" - με το συγνώμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή