Τρίτη 30 Μαΐου 2017

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΥΒΑΛΟ Ο ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ: "ΑΝΑΖΗΤΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΛΥΣΗ, ΟΧΙ ΜΙΑ ΤΕΛΕΙΑ ΛΥΣΗ"! ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΗ ΛΥΣΗ ΡΕ ΠΡΟΔΟΤΗ; ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΕΙΣ ΤΟΝ ΑΝΕΡΓΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΑΘΛΙΩΝΕΙΣ ΤΑ 3/4 ΤΟΥ ΛΑΟΥ;

Γύρισε τον δίσκο από την άλλη πλευρά και αφού έφαγε τα μούτρα του με τις δήθεν διαπραγματεύσεις, τώρα, ο γελοίος πολιτικά Τσακαλώτος λέει...

ότι...αναζητά μια καλή λύση με τους δανειστές, όχι την τέλεια λύση! Προφανώς καλή λύση εννοεί το αφορολόγητο στα 5.600 ευρώ, την περαιτέρω εξαθλίωση του λαού  (όχι όλου αλλά τα 34 του λαού)! Προδότης και πολιτικό σκύβαλο. 
Το ρεπορτάζ για το θέμα που ακολουθεί είναι από ΤΟ ΒΗΜΑ:
Δεν είχαμε μια καλή λύση στις 22 Μαΐου. Αυτό που αναζητούμε είναι μια καλή λύση, όχι μια τέλεια λύση, ανέφερε σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος μιλώντας με ξένους ανταποκριτές στην Ελλάδα.

«Η ελληνική πλευρά αισθάνεται ότι έχει κάνει τη δουλειά της. Η μπάλα είναι στο γήπεδο των εταίρων και του ΔΝΤ. Η πίεση είναι σε όλες τις πλευρές για την επίτευξη συμφωνίας. Δεν βλέπω να μην υπάρχει όρεξη να επιτευχθεί συμφωνία. Αυτό που ήταν στο τραπέζι δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό» υπογράμμισε ο κ. Τσακαλώτος.

Κανείς δεν ζητά τα μέτρα για το χρέος να εφαρμοστούν το 2017, αλλά να διευκρινιστούν. Χρειάζεται διευκρίνιση ώστε ο επενδυτής να γνωρίζει. Θα ήταν περίεργο να πληρώσουμε το τίμημα για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα για μετά το 2018 και μετά το ΔΝΤ να φύγει. Αυτό θα ήταν ίδιο με ένα πρόγραμμα του ΔΝΤ χωρίς τη συμμετοχή του, άλλη μια παγκόσμια πρωτοτυπία για την παγκόσμια οικονομία, επισήμανε ο υπουργός Οικονομικών.

Ανέφερε ακόμη πως νομίζει ότι ο Γερμανός υπουργός των Οικονομικών, όπως και όλοι οι άλλοι υπουργοί. θέλουν μια λύση. «Κανείς δεν θέλει η Ελλάδα να χρεοκοπήσει, περισσότερο από όλους ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Είμαι σίγουρος ότι εργάζεται για μια λύση παρά τα όσα είπε στο Eurogroup στις 22 Μαΐου» ανέφερε ο κ. Τσακαλώτος.

Για το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ ανέφερε πως δεν είναι ξεκάθαρο τι θα κάνουν. Aυτό που είναι απολύτως ξεκάθαρο είναι η δική μας βούληση να βγούμε στις αγορές.

«Αν είστε ένα κράτος που έχει δανείσει μια χώρα θέλετε αυτή η χώρα να μπορεί να έχει πρόσβαση στις αγορές, αλλιώς βάζεις και το δικό σου χρέος σε κίνδυνο. Το πώς θα δουλέψει αυτό με την ποσοτική χαλάρωση, με το ΔΝΤ μέσα, το ΔΝΤ έξω ή με το ΔΝΤ μισό μέσα, μισό έξω, δεν ξέρω».

Οι ευρωπαϊκοί θεσμοί πρέπει να έχουν τη δική τους στρατηγική και τη δική τους άποψη. Δεν είναι σωστό να κρύβονται πίσω από την άποψη και τις αναλύσεις άλλων θεσμών, ανέφερε και υπογράμμισε πως και χωρίς την ποσοτική χαλάρωση δεν σημαίνει ότι η Ελλάδα δεν θα έχει πρόσβαση στις αγορές.

Συνάντηση με τους πρεσβευτές των κρατών-μελών της ευρωζώνης

Στην επισήμανση ότι η κυβέρνηση έχει ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις της στο ακέραιο στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης και αναμένει πλέον από τους εταίρους έναν οδικό χάρτη για την έξοδο στις αγορές και άρα την έξοδο από το πρόγραμμα το καλοκαίρι του 2018, προέβησαν οι υπουργοί Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, προς τους πρεσβευτές των κρατών-μελών της ευρωζώνης με τους οποίους συναντήθηκαν νωρίτερα σήμερα. 

Μόνον έτσι –επισημάνθηκε- οι διεθνείς επενδυτές αλλά και οι Έλληνες πολίτες θα αναγνωρίσουν την αλλαγή σελίδας που τόσο έχει ανάγκη η ελληνική οικονομία.

Σύμφωνα επίσης με το υπουργείο Οικονομικών, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι υπουργοί ενημέρωσαν τους διπλωματικούς εκπροσώπους των κρατών-μελών της ευρωζώνης για την πορεία και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και ανέπτυξαν τις ελληνικές θέσεις αναφορικά με το ζήτημα της ρύθμισης του ελληνικού χρέους, όπου αναζητείται μία «καθαρή λύση».

4 σχόλια:

  1. Αυτός πράγματι είναι ΛΟΥΛΟΥ και κομμουνιστής .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και να σκεφτεί κανείς ό,τι αυτός ο...
      ``κομμουνιστής(sic)΄΄ είναι ανιψιός του Μεγάλου Στρατηγού Θρασύβουλου Τσακαλώτου, διοικητή της "Ταξιαρχίας Ρίμινι" και εκκαθαριστής των κομμουνιστοσυμμοριτών της περιόδου 1943-1949!!!
      Δλδ, ο θείος του πολέμησε τους Ναζί Γερμανούς, για την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ της Πατρίδος και για τους Έλληνες και αυτός ο αχρείος, "διαπραγματεύεται" με τους Γερμανούς νεοΝαζί, την σκλαβιά των Ελλήνων και την κατοχή της Ελλάδος από αυτούς!!!
      Αυτό και αν είναι παραδοξολογία...

      Άντε χάσου ρε "Ευκλείδη"!! Δεν είσαι άξιος να..."φέρεις" ούτε το όνομα του Τεράστιου Αρχαίου Έλληνα Μαθηματικού, ούτε το επίθετο του Ήρωα Στρατηγού!!!

      Αν "συναισθανθείς" ποτέ το μέγεθος της προδοσίας σου...πρέπει να αυτοκτονήσεις!!! Και όχι μόνο εσύ, αλλά και όλη η κομμουνιστοσυμμορία στην οποία ανήκεις...

      ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΣ

      Διαγραφή
  2. το μούσμουλο έπεσε κάτω από την μηλιά.
    συμφωνώ Ανδρόνικε 100%

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ντροπή σου Ρε άχρηστε ελεεινέ Ραγιά . Κρίμα το όνομα σου Χατζατζάρη του ΣΥΡΙΖΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή