Δευτέρα 29 Μαΐου 2017

ΜΑ@ΑΚΑ ΕΛΛΗΝΑ, ΣΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΣΕ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ! ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΑΛΛΑΖΕΙ ΑΦΜ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗ ΣΚΑΠΟΥΛΑΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΦΟΡΤΩΣΕΙ ΟΛΑ ΤΟΥ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥ!

Αυτά συμβαίνουν μόνο στην Ελλάδα-Μπανανιστάν! Αν ο λαός σήμερα ...

είναι εξαθλιωμένος οφείλεται στο ότι οι εγκληματικές κυβερνήσεις τού φόρτωσαν όλα τα χρέη των τραπεζών να τα πληρώσει ο ίδιος ο πενόμενος λαός. Γι' αυτό του αρπάζουν το σπίτι και τους μισθούς-συντάξεις. Γιατί όλη η πολιτική μούργα τον εξανάγκασε να πάρει στις πλάτες του τα χρέη των τραπεζιτών. 
Δεν είναι όμως μόνον αυτό: αντί οι πολιτικοί που κατέστρεψαν τη χώρα να μπουν φυλακή, τώρα κάνουν και την άλλη λαμογιά: φορτώνουν τα χρέη των κομμάτων τους στον λαό! Έτσι, το ΠΑΣΟΚ που ευθύνεται στο μεγαλύτερο ποσοστό για την καταστροφή της χώρας, θα εξακολουθήσει να ζει και να βασιλεύει, παρά το ότι χρωστά ένα σκασμό λεφτά στο κράτος, μια και άλλαξε το ΑΦΜ του! Και βεβαίως τα χρέη του πάνε στις πλάτες του λαού! 
Ιδού τι αναφέρει το newsbomb.gr:

ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΚΟΛΠΑ ΤΩΝ «ΠΤΩΧΕΥΜΕΝΩΝ» ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΣΤΗ ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ
Με τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης θα πορευτεί το ΠΑΣΟΚ καθώς τα οικονομικά του κινήματος βρίσκονται στο «κόκκινο» και ουσιαστικά το παλαιό ΑΦΜ μπλοκάρεται, λόγω των νέων ρυθμίσεων για το πολιτικό χρήμα που κατά απαίτηση της Τρόικας ψηφίστηκαν στη Βουλή.
Του Σπύρου Πάνου 
Τα «άθλια» οικονομικά του άλλοτε κραταιού Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος οδήγησαν τον γενικό διευθυντή του κόμματος Νίκο Σαλαγιάννη σε δύο κινήσεις-προσπάθειες απεγκλωβισμού από το οικονομικό αδιέξοδο. Η πρώτη αφορά το αίτημα για ένταξη των κόκκινων δανείων του κόμματος στις ρυθμίσεις που σχετίζονται με τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, στο πλαίσιο του νομοσχεδίου που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή και θα ισχύσει από την 1η Αυγούστου 2017.
Η δεύτερη λύση-«τέχνασμα» προκειμένου να μπορούν να καλύπτονται οι λειτουργικές ανάγκες του κόμματος είναι η χρήση ενός άλλου «καθαρού» ΑΦΜ, αυτού της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.
Κι αυτό προκειμένου τα όποια έσοδα μπορεί να έχει το ΠΑΣΟΚ(δωρεές, έσοδα από οικονομικές καμπάνιες, καταβολή μέρους της αποζημίωσης βουλευτών και ευρωβουλευτών) να περνάνε στον λογαριασμό της ΔΗΣΥ διότι οποιοδήποτε ποσό εισρέει σε λογαριασμούς με το παλαιό ΑΦΜ του ΠΑΣΟΚ θα πηγαίνει για τα παλαιά χρέη. Η επιστολή του πρώην Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος Στέφανου Ξεκαλάκη, έχει πυροδοτήσει «εμφύλιο» στο κόμμα καθώς αποδίδει πολιτική «ομερτά» στην αναζήτηση και στον καταλογισμό ευθυνών σε αυτούς που χρεωκόπησαν το κίνημα.
Το περιβόητο πόρισμα των Ορκωτών λογιστών για τα οικονομικά του κόμματος δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα ούτε επί ηγεσίας Ευάγγελου Βενιζέλου ούτε επί Φώφης Γεννηματά, κι έτσι παραμένει αναπάντητο το ερώτημα ποιοι και που διοχέτευσαν τα ιλιγγιώδη ποσά της «μαύρης» οικονομικής τρύπας που εντοπίστηκε και ποιος θα πληρώσει τελικά τα χρέη του ΠΑΣΟΚ.
ΟΙ ΝΕΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ
Οι αλλαγές από την άλλη μεριά που πέρασε η Κυβέρνηση πρόσφατα σχετικά με το πολιτικό χρήμα και οι οποίες προβλέπονταν στα προαπαιτούμενα για να κλείσει η αξιολόγηση, φέρνει τα «πάνω κάτω» στην χρηματοδότηση των κομμάτων. Προβλήματα ωστόσο δημιουργούνται κυρίως στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που επιβαρύνονται με δάνεια εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ και έχουν ήδη εκχωρήσει την επιχορήγηση μελλοντικών ετών.
Μεταξύ άλλων προβλέπεται «μπλόκο» στη χρηματοδότηση πολιτικών κομμάτων, όχι μόνο από ιδιοκτήτες Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης αλλά και από συγγενικά τους πρόσωπα, απαγόρευση οικονομικής ενίσχυσης από ιδιωτικές εταιρείες, δραστικός περιορισμός του ποσοστού του ακατάσχετου της κρατικής χρηματοδότησης στο 10% και σχεδόν «εξαφάνιση» των ανώνυμων κουπονιών.
Ιδιαίτερο «ενδιαφέρον» θα έχουν το επόμενο χρονικό διάστημα δύο γεγονότα. Το πρώτο αφορά την ολοκλήρωση της ανάκρισης μετά τη δίωξη που ασκήθηκε στον πρώην οικονομικό διευθυντή του ΠΑΣΟΚ Ροβέρτο Σπυρόπουλο για τη «μαύρη» τρύπα που φαίνεται να διογκώθηκε επί ηγεσίας Γιώργου Παπανδρέου αλλά και τα αδήλωτα 15 εκ. ευρώ που εντοπίστηκαν μετά τον έλεγχο στο χρηματοκιβώτιο της Χαριλάου Τρικούπη.
Το δεύτερο αφορά την εξέλιξη της εκδίκασης της υπόθεσης της Siemens, όπου ο πάλαι ποτέ «Στρατηγός» του ΠΑΣΟΚ Θόδωρος Τσουκάτος και alter ego του Κώστα Σημίτη, κάθεται στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για το 1 εκ. μάρκα που δέχτηκε από τα «μαύρα» ταμεία της γερμανικής εταιρείας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου