Κυριακή 28 Μαΐου 2017

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ-"ΒΟΜΒΑ" ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΝΟΜΙΚΟΥ! "ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ, ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣTH ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΩΝ..."! ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΟΜΕΝΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ!

Πολιτική παρέμβαση γεμάτη αιχμές και πολλά νοήματα από τον ιατρό-παθολογοανατόμο (Επιμελητή Α' στο Ασκληπιείο Βούλας) και πρώην δημοτικό σύμβουλο Αλέξανδρο Νομικό, στα δρώμενα του Χολαργού-Παπάγου. 
Η παρέμβασή του γίνεται μέσ από την εφημερίδα "Αντίλογος Χολαργού", το άρθρο της οποίας αναδημοσιεύουμε: 

"Τις μέρες αυτές συμπληρώνονται τρία χρόνια από τις τελευταίες...

δημοτικές εκλογές και εύλογα τίθεται το ερώτημα αν ο δήμος μας είναι σε καλύτερη κατάσταση από πριν. Αν αξιολογήσουμε την επικοινωνιακή πολιτική της Δημοτικής αρχής, τις φωτογραφίες, τις εκδηλώσεις και την εικονική πραγματικότητα του Facebook, τότε τα πράγματα είναι καλά! Τι γίνεται όμως στην πραγματικότητα;
Καταρχήν, η κατάσταση των πεζοδρομίων και το επίπεδο καθαριότητας δεν είναι όπως παρουσιάζεται από την δημοτική αρχή. Οι δημότες έχουν πολλά παράπονα που καθημερινά πολλαπλασιάζονται. Τα τροφεία των παιδικών σταθμών παραμένουν υψηλά και η κοινωνική πολιτική μάλλον αποτελεί αφηρημένη και θεωρητική έννοια για την δημοτική αρχή. Επιπλέον, η κατάσταση στην δημοτική κοινότητα Παπάγου αρχίζει και γίνεται μη διαχειρίσιμη για την διοίκηση Αποστολόπουλου. Αν το μεγάλο πρόβλημα το είχε ως τώρα στο Χολαργό, πλέον και οι Παπαγιώτες έχουν αρχίσει και δυσφορούν εκφράζοντας διαρκώς παράπονα για την ανύπαρκτη και στον Παπάγο Δημοτική αρχή. 
Κινήσεις απελπισίας, όπως στο θέμα του γηπέδου, απλά και μόνο για να μετριάσουν τις εντυπώσεις από την υποβάθμιση του Παπάγου, δεν φαίνεται να αναστρέφουν το κακό για την δημοτική αρχή κλίμα σε αυτό το κομμάτι του Δήμου. 
Πέρα όμως από την ανεπαρκή δημοτική αρχή, το ζητούμενο είναι τι πράττει η αντιπολίτευση. Οι παρατάξεις του 2014, όσο και αν το επιθυμούν ορισμένοι πρακτικά δεν υφίστανται. Έχοντας καταστεί κατά το μάλλον ή ήττον παρατάξεις-σφραγίδες δεν εκφράζουν σχεδόν κανέναν και δεν μπορούν να αθροίσουν κοινωνικές δυνάμεις. Η ζητούμενη ενότητα, σίγουρα δεν μπορεί να επιτευχθεί με ατελέσφορες συζητήσεις ή απλά με ανακοινώσεις κατά της Δημοτικής αρχής. Αυτό το οποίο απαιτείται είναι στροφή στην κοινωνία, με ανάδειξη των προβλημάτων και της ανεπάρκειας της Δημοτικής αρχής, αλλά και παρουσίαση μιας ισχυρής ομάδας από πρόσωπα καταξιωμένα στην τοπική κοινωνία, που μπορούν να αντιμετωπίσουν επί ίσοις όροις τα γνωστά στελέχη που απαρτίζουν την δημοτική αρχή. 
Ανάλογα πρέπει να προσεγγίσει κάνεις το θέμα του επικεφαλής μιας τέτοιας προσπάθειας. Ανεξάρτητα από την αλλαγή ή όχι του εκλογικού νόμου, αυτός που φιλοδοξεί να αντιπαρατεθεί στον κ. Αποστολόπουλο, πρέπει να είναι σε θέση να συσπειρώσει γύρω του ευρύτερες κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις, να έχει συγκρίσιμη εικόνα και παρόμοια επικοινωνιακή δεινότητα με αυτήν του δημάρχου και φυσικά να στηρίζεται πρωτίστως στις δικές του δυνάμεις, χωρίς να περιμένει υποτιθέμενα χρίσματα από οποιονδήποτε. 
Τρία χρόνια λοιπόν μετά τις δημοτικές εκλογές και αναντίρρητα ο δήμος μας είναι σε σαφώς χειρότερη κατάσταση από ότι τα τελευταία δέκα χρόνια τουλάχιστον. Οι δημότες και στις δύο δημοτικές κοινότητες το αντιλαμβάνονται καθημερινά. Αυτό που απαιτείται είναι μια πορεία προς το δημότη για ένα Νέο Ξεκίνημα!".

4 σχόλια:

  1. Ο Δήμαρχος δεν διαθέτει επικοινωνιακή δεινότητα αλλά διαθέτει καλοπληρωμένο επικοινωνιολόγο.Ούτε τα πρόσωπα που τον πλαισιώνουν,με λίγες εξαιρέσεις,έχουν ιδιαίτερες ικανότητες για να συζητούμε ποιοί θα σταθούν απέναντί τους.Ναι,απαιτείται στροφή στην κοινωνία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυστυχώς ο δήμαρχος απέτυχε παταγωδώς.Πολλοί είχαμε επενδύσει στο πρόσωπό του επειδή είναι νέος άνθρωπος και περιμέναμε να ξεφύγει από τα "κλισέ" των παραδοσιακών πολιτικών όπου πάνω από όλα είναι η καρέκλα η αυτοπροβολή και το "βόλεμα" των ημετέρων. Και εγώ τον ψήφισα όπως και πολλοί άλλοι Χολαργιώτες περιμένοντας κατι διαφορετικό από Νικολάου και Ξύδη. Αποδείχτηκε πολύ χειρότερος και από τους δύο. Τουλάχιστον οι προηγούμενοι δεν είχαν την ανάγκη να φωτογραφίζονται τόσο συχνά και να αναρτούν τις άχρηστες εκδηλώσεις στα δίκτυα. Από δε έργα ένα μεγάλο μηδενικό .Υπάρχουν και πολλές περίεργες αναθέσεις με έκπτωση 70% που όσο και να κόψεις δεν βγαίνει το έργο. όλα αυτά είναι λυπηρά επειδή κανείς δεν θα ξαναψηφίσει Αποστολόπουλο , τουλάχιστον όσους γνωρίζω εγώ , και περιμένουμε όλοι ένα νέο πρόσωπο για να τον εμπιστευθούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενας νέος άνθρωπος,όπως και ένας μεγαλύτερος,δεν εντάσσεται στα "κλισέ" όταν δεν σκοπεύει να κάνει πολιτική καριέρα αλλά επιθυμεί να εργασθεί για το κοινό συμφέρον,όταν αδιαφορεί για το λεγόμενο πολιτικό κόστος και εκφράζει ελεύθερα την άποψή του αλλά και παίρνει αποφάσεις δύσκολες ή και δυσάρεστες,αν υπάρχει ανάγκη.Πότε ο σημερινός δήμαρχος μίλησε στο δημοτικό συμβούλιο;Μόνον όταν καταψήφιζε κάποια μέτρα του Νικολάου την εποχή της μεγάλης φθοράς Νικολάου.Και ενώ αυτός ο τελευταίος τον ανέδειξε στα δημοτικά και τον τίμησε,αν και άπειρο,με αξιώματα,ο ίδιος δεν δίστασε να προσχωρήσει στον αντίπαλο του Νικολάου,τον Ξύδη,όταν ήταν φανερό οτι οι πιθανότητες ήταν υπέρ του Παπαγιώτη.Στην ιστοσελίδα του ο σημερινός δήμαρχος αναφέρει ως επάγγελμα-ιδιότητα "πολιτικός".Δεν το έκρυψε πριν από τις δημοτικές εκλογές,όλοι το γνωρίζαμε και ήταν γνωστό,πριν τον ψηφίσουμε,οτι σε καριέρα πολιτικού στόχευε.Γιατί απογοητευόμαστε;

      Διαγραφή
  3. Η βρωμιά μας έπνιξε αλλά οι ακριβοπληρωμένες εκδηλώσεις πάμπολλες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή