Τρίτη 30 Μαΐου 2017

ΟΡΓΑΣΜΟΣ ΕΡΓΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΟΛΑΡΓΟΥ-ΠΑΠΑΓΟΥ! ΑΝΑΠΛΑΘΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ....

Χολαργός, 26 Μαΐου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ανάπλαση της πλατείας Εθνικής Αντίστασης

O Δήμος Παπάγου – Χολαργού εξασφάλισε τη χρηματοδότηση του έργου...

«ανάπλαση της πλατείας Εθνικής Αντίστασης» στη Δημοτική Κοινότητα Χολαργού, από την Περιφέρεια Αττικής. 
Το θέμα μετά από εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Αθηνών, Γιώργου Καραμέρου ψηφίστηκε ομόφωνα από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής.


Η πλατεία, συνολικής έκτασης 3.700 μ2, οριοθετείται από τις οδούς Δοϊράνης, Γρεβενών και Καρπάθου.

Η ανάπλασή της βασίζεται σε πρότυπη αρχιτεκτονική μελέτη με στόχο η νέα πλατεία να αποτελεί ένα «πράσινο φίλτρο» μέσα στον αστικό ιστό της πόλης και να καθιστά εύκολη την πρόσβαση και ευχάριστη την παραμονή σε αυτήν. Στις καινοτομίες του νέου σχεδιασμού η εγκατάσταση φωτοβολταϊκού σταθμού που θα εξασφαλίζει την ηλεκτροδότηση της πλατείας, καθώς και η τοποθέτηση ενός υδάτινου θόλου, μέσω του οποίου δημιουργείται μια ομπρέλα από νερό, προσφέροντας δροσιά και αισθητική.


Επιπλέον, προβλέπεται η χάραξη νέων διαδρόμων, η κατασκευή νέας πιστοποιημένης παιδικής χαράς, η δημιουργία χώρου στάθμευσης ποδηλάτων και η τοποθέτηση κτιστών καθιστικών με στέγαστρα, στο κέντρο της πλατείας που προσφέρουν σκίαση αλλά και προστασία από την βροχή. Περιμετρικά του υδάτινου θόλου θα κατασκευαστούν κερκίδες, ενώ θα διαμορφωθεί ένα υπερυψωμένο επίπεδο με ξύλινο πάτωμα που θα περιβάλλεται από θαμνώδεις φυτεύσεις και θα χρησιμοποιείται ως χώρος εκδηλώσεων.

Η υφιστάμενη δενδροφύτευση της πλατείας θα διατηρηθεί, με εξαίρεση ένα ξερό φοίνικα που θα αφαιρεθεί, 11 νέα δένδρα και δεκάδες θάμνοι και φυτά θα φυτευτούν, ενώ θα τοποθετηθούν πλήθος παρτεριών με φυτεύσεις που θα περιβάλλουν το μνημείο της Εθνικής Αντίστασης. Σε όλη την πλατεία θα εγκατασταθούν νέα φωτιστικά σώματα, ενδοδαπέδια και γραμμικά,  τόσο στις εισόδους και στους διαδρόμους κίνησης της πλατείας, όσο και κάτω από πέργκολες και στέγαστρα.

Η Περιφέρεια Αττικής αναλαμβάνει την χρηματοδότηση του έργου, συνολικού προϋπολογισμού έως 728.248,98 €, και ο Δήμος Παπάγου - Χολαργού τη δημοπράτηση και επίβλεψή του.

Γραφείο Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων


5 σχόλια:

  1. Ηρεμία και να υπάρχει λογική . Εμείς οι κάτοικοι της περιοχής αυτής θέλουμε να γίνει αυτό το έργο . Θέλουμε επίσης να απομακρυνθεί το έκτρωμα ψευτό γλυπτό που έχουν τοποθετήσει οι κουλτουριάρηδες εδώ και αρκετά χρόνια .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το έργο είναι πολύ καλό .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλοφάγωτα !!! Και εις άλλες αναπλάσεις..με υγεία..και μεγάλη τσέπη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή