Κυριακή 28 Μαΐου 2017

ΠΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΣΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ; ΑΘΩΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΑ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΕ ΒΟΥΛΕΥΜΑ ΤΩΝ ΕΦΕΤΩΝ! (ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΑΠΟΨΗ ΤΗΣ ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑΣ ΧΡ. ΡΩΜΕΣΗ)! ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΣΤΟ ΑΚΡΟΑΤΗΡΙΟ, ΟΠΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΑΝΘΕΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΔΙΑ ΤΗΣ ΑΚΡΟΑΜΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΜΑΡΤΥΡΩΝ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΩΟΤΗΤΑ ΤΟΥ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΨΗΦΟΥΣ 2-1 ΤΟΝ ΑΠΑΛΛΑΞΑΝ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ!

Παρά την αντίθετη εισήγηση της εισηγήτριας Χριστίνας Ρωμέση

Στην οριστική απαλλαγή του πρώην επικεφαλής, Ανδρέα Γεωργίου και δύο ακόμα στελεχών της ΕΛΣΤΑΤ (Κωνσταντίνος Μολφέτας και Αθανασία Ξενάκη) προχώρησε με βούλευμα του το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών...

σχετικά με την κατηγορία της τεχνητής διόγκωσης του ελλείμματος το 2009, προκειμένου η χωρα να μπεί στα μνημόνια. Το δικαστικό Συμβούλιο παρά την αντίθετη εισήγηση της εισηγήτριας Χριστίνας Ρωμέση που ψήφισε υπέρ της παραπομπής του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ για ψευδή βεβαίωση σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του δημοσίου, αποφάσισε τη μη παραπομπή του. Την πλειοψηφία απαρτίζουν οι δικαστές Κων/νος Σταμαδιάνος και Κωσταντία Αγγελάκη, ενώ μειοψήφισε η εφέτης κα Ρωμέση.
ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ
Είναι η δεύτερη απόφαση του Συμβουλίου Εφετών που απαλλάσσει τον κ. Γεωργίου για τις καταγγελίες περί τεχνητής διόγκωσης του ελλείμματος του 2009.
Συγκεκριμένα, το δικαστικό συμβούλιο με το υπ΄ αριθμόν 969/2017 βούλευμα του αποφάνθηκε-κατά πλειοψηφία-να μην παραπεμφθούν οι τρεις κατηγορούμενοι στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας για την κατηγορία της ψευδούς βεβαίωσης κατά συναυτουργία σε βάρος του Δημοσίου, υπό την ιδιαζόντως επιβαρυντική περίσταση της ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας του αντικειμένου του εγκλήματος.
Η πλειοψηφία του δικαστικού συμβουλίου υιοθέτησε την πρόταση του εισαγγελέα εφετών, Ιωάννη Κούτρα ο οποίος είχε ζητήσει την απαλλαγή των κατηγορουμένων.
Η υπόθεση επέστρεψε στο Συμβούλιο Εφετών μετά την απόφαση του Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου (υπ΄ αριθμ. 1331/2016) με την οποία αναιρέθηκε το υπ΄ αριθμ. 1149/2015 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, κατά το σκέλος εκείνο που έκρινε να μη απαγγελθεί κατηγορία κατά του κ. Γεωργίου και των δύο προϊσταμένων της ΕΛΣΤΑΤ. 
Την ώρα που ο οποιοσδήποτε απλός πολίτης κάθεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου για ψύλλου πήδημα, η Ελληνική Δικαιοσύνη, διά Βουλεύματος απαλλάσσει τον κ. Γεωργίου , χωρίς να στείλει την υπόθεση στο ακροατήριο και εκεί με την ακροαματική διαδικασία να αποδειχθεί η αθωότητά του ή όχι! Μετά από αυτά, μπορούμε να καταλάβουμε για το αν έχουν χάσει και κατά πόσο την εμπιστοσύνη τους οι πολίτες προς τη Δικαιοσύνη. Αν και κατά ποσον οι θεσμοί λειτουργούν με ισονομία για όλους.
πληροφορίες από https://paradrasi.gr

2 σχόλια:

  1. ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ? ΤΟΣΗ ΑΓΝΟΙΑ ? ΚΑΙ ΟΙ ΣΑΜΑΡΑΣ-ΤΣΙΠΡΑΣ ΤΙ ΥΠΕΓΡΑΦΑΝ ΣΤΟΥ ΙΣΙΛΟΓΙΣΜΟΥΣ, ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ? 15,6% ΕΛΕΙΜΜΑ ΓΙΑ ΤΟ 2009 !!! ΤΟ "ΨΕΥΤΙΚΟ" ΥΠΕΓΡΑΦΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ !!! ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΠΟ ΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ ΤΕΤΟΙΩΝ ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΤΟΝ ΑΓΥΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΠΑΡΑΠΕΡΑ !!!!
    ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ "ΠΑΙΧΝΙΔΙ" ΤΗΣ ΑΡΠΑΧΤΗΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΠΙ ΠΤΩΜΑΤΩΝ,ΕΞΑΘΛΙΩΝΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΕΝΑΝ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ.ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΑΝ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΜΑΣ ΕΝΤΟΣ-ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙ ΤΑΥΤΑ.ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ Ε???

    ΑπάντησηΔιαγραφή