Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017

ΑΠΑΣΦΑΛΙΣΕ Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΝΟΜΙΚΟΣ: “ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ”


γράφει ο
Αλέξανδρος Ι. Νομικός 
Ιατρός-Παθολογοανατόμος 
Δρ. Πανεπιστημίου Αθηνών 
Επιμελητής Α’ Ασκληπιείο Βούλας 

Αναμφίβολα, διανύοντας τις τελευταίες εβδομάδες του 2017, οι πρώτες ...

συζητήσεις για τις επόμενες δημοτικές εκλογές έχουν ήδη ξεκινήσει με το επίκεντρο να εντοπίζεται σε δύο βασικά ερωτήματα. Το πρώτο ερώτημα αφορά την αξιολόγηση της Δημοτικής αρχής, σε ότι αφορά τις μέχρι τώρα επιδόσεις της, ενώ το δεύτερο, στενά συνυφασμένο με το πρώτο, σχετίζεται με την αναζήτηση αξιόπιστης εναλλακτικής λύσης και μιας παράταξης η οποία θα μπορούσε να διαδεχθεί την σημερινή διοίκηση. 
Σε ότι αφορά το πρώτο ερώτημα η απάντηση είναι εύκολη . Αν αξιολογήσουμε την επικοινωνιακή πολιτική της Δημοτικής αρχής και την διαχείριση της προβαλλόμενης από αυτήν εικόνας, τότε απλά η διοίκηση Αποστολόπουλου δεν έχει αντίπαλο. Αν όμως κοιτάξει κανείς τα προβλήματα της καθημερινότητας, στην αντιμετώπιση των οποίων η διοίκηση του Δήμου μας δεν διακρίνεται για την αποτελεσματικότητά της, την απουσία σοβαρού σχεδιασμού στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής, την κατάσταση των πεζοδρομίων, τον ανεπαρκή φωτισμό αλλά και την έλλειψη οράματος και την αδυναμία εφαρμογής των περισσότερων από αυτά που υποσχόταν προεκλογικά, τότε διαπιστώνει πως η δημοτική αρχή είναι ανεπαρκής. 
Αντίστοιχα μια αξιόπιστη εναλλακτική λύση δεν πρέπει να βασίζεται σε υλικά του παρελθόντος. Υποτιθέμενα χρίσματα, κινήσεις εντυπωσιασμού και παλαιοκομματικές λογικές, μάλλον διευκολύνουν την παράταξη του κ. Αποστολόπουλου, παρά αποτελούν ρεαλιστικές λύσεις. 
Αυτό το οποίο απαιτείται είναι στροφή στην κοινωνία. Χρειάζεται μια ομάδα από κοινωνικά και επαγγελματικά καταξιωμένα πρόσωπα, από ανθρώπους του μόχθου, από άφθαρτα στελέχη, τα οποία πλαισιωμένα από πρόσωπα εγνωσμένου κύρους και εμπειρίας θα αποτελέσουν το αντίπαλο δέος στην ήδη φθαρμένη δημοτική αρχή.
Αν η διοικούσα τον Δήμο παράταξη έχει πολλές ευθύνες για το γεγονός ότι ξεκινώντας από εξαιρετικά ευνοϊκή θέση και παραλαμβάνοντας στέρεες δομές και υψηλότατο ταμειακό διαθέσιμο από την προηγούμενη δημοτική αρχή εν τούτοις δεν κατάφερε να απογειώσει το Δήμο, σημαντική είναι και η ευθύνη της αντιπολίτευσης για το γεγονός ότι ακόμα δεν έχει αναδειχθεί στον ύψιστο βαθμό η ανεπάρκεια της παρούσας Δημοτικής αρχής. 
Συμπερασματικά αυτό που χρειάζεται ο δήμος μας είναι κάτι καινούργιο… Κάτι διαφορετικό από τα ήδη υπάρχοντα, κάτι το οποίο θα εκφράσει την πλειοψηφία των δημοτών και θα προσφέρει όχι μόνο όραμα, αλλά και ουσιαστικές προτάσεις προκειμένου να επιλυθούν τα προβλήματα του Δήμου μας. Η δημοτική αρχή πάρα το γεγονός ότι παρέλαβε το Δήμο μας σε εξαιρετικά καλή κατάσταση, απεδείχθη ανεπαρκής. Η αντιπολίτευση, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, δυστυχώς απεδείχθη κατώτερη των περιστάσεων. Αυτό που απαιτείται πλέον επιτακτικά είναι ένα Νέο Ξεκίνημα. Χρειαζόμαστε κάτι διαφορετικό στο Δήμο μας!!
αναδημοσίευση από τον "Ανεξάρτητο & Διπλωματικό Παρατηρητή"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου