Κυριακή, 17 Δεκεμβρίου 2017

Η ΧΕΙΡΑΨΙΑ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ – ΡΟΥΧΑΝΙ – ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΠΟΥ ΣΟΚΑΡΕ! (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

putin-erdo-rouxani
Εκλεισε η συμφωνία Ιράν-Ρωσίας και η Τεχεράνη γίνεται μέλος της ...

Ευρασιατικής Ένωσης με την Τουρκία να αποτελεί το επόμενο βήμα κάτι που αποτυπώθηκε και στην «περίεργη» χειραψία που έδωσαν οι Β.Πούτιν- Χ.Ρουχανί και Ρ.Τ.Ερντογάν.

Στο 0.41 του Βίντεο θα δείτε τον πρόεδρο της Ρωσίας να ξεκινά αυτή την περίεργη χειραψία χρησιμοποιώντας και τα δύο χέρια του, δημιουργώντας μια «βάση» θέλοντας να δείξει πως η Ρωσία αποτελεί την καρδιά αυτής της τριπλής συμμαχίας. Είναι η εικόνα που σόκαρε την Δύση-ΕΕ-ΝΑΤΟ καθώς η κυριαρχία στην Ευρασία σημαίνει κυριαρχία στον κόσμο.

Ιρανικά ΜΜΕ μετέδωσαν πως Ρωσία και Ιράν έδωσαν τα «χέρια» και η Τεχεράνη θα εισέλθει στην Ευρασιατική Οικονομική Ενωση αρχές του 2018 και συγκεκριμένα τον Φεβρουάριο.

Η EAEU (Ευρασιατική Οικονομική Ενωση) δημιουργήθηκε το 2014 με στόχο τις αγορές της Ευρασίας. Μια κοινή αγορά χωρίς εμπόδια.

Τα πρώτα μέλη ήταν η Αρμενία, η Λευκορωσία, το Καζακστάν και το Κιργιστάν.
 Ο οργανισμός αυτός θεωρείται βασικό συστατικό των γνωστών πλέον «BRICS», μια Ένωση που περιλαμβάνει την Βραζιλία, την Ρωσία, την Ινδία, την Κίνα και την Νότια Αφρική.
Οι δυο Οργανισμοί αλληλοεπικαλύπτονται σε επιδιώξεις, μέσα και στόχους.

Επίσης η Ευρασιατική Ενωση έχει υπογράψει Συμφωνία ελεύθερου Εμπορίου με Βιετνάμ, Ουζμπεκιστάν, Μολδαβία ενώ σε διαπραγματεύσεις βρίσκονται η Ταυλάνδη, η Ινδονησία και η Σερβία.

 Ιδιαίτερα αναφορά γίνεται στις Φιλιππίνες καθώς η Ρωσία την θέλει «μέσα» ώστε να βελτιωθεί η συνεργασία με το μπλοκ των χωρών ASEAN.
Το Ιράν βρισκόταν εδώ και καιρό σε συνομιλίες με την Ρωσία.

Ως βασική Ευρασιατική δύναμη και βασικός συνεργάτης της Ρωσίας, η κίνηση αυτή θα βελτιώσει το εμπόριο και την στρατηγική συνεργασία των δύο χωρών σε όλους τους τομείς συμπεριλαμβανομένης και της Ενέργειας.

Επιπλέον η Τεχεράνη με την είσοδο σε δύο περίπου μήνες στον Οργανισμό «τινάζει στο αέρα» τις Αμερικανικές κυρώσεις καθώς θα δημιουργηθούν νέες εμπορικές ευκαιρίες με τις οικονομίες χωρών που συμπεριφέρονται και ταιριάζουν καλύτερα στο Ιράν σε αντίθεση με αυτές της Δύσης.

Ομως η Ευρασιατική Οικονομική Ενωση έχει ακόμη ένα στόχο:

Οι χώρες μέλη να μην χρησιμοποιούν το δολάριο γι αυτό και στο απώτερο μέλλον θα δημιουργηθεί ένα Νομισματικό Ταμείο απελευθερώνοντας τις χώρες από το αμερικανικό νόμισμα.

Ηδη υπάρχουν διμερείς συμφωνίες Ιράν-Τουρκίας, Ιράν-Ρωσίας και Ρωσίας-Τουρκίας που απαγορεύουν τη χρήση του δολαρίου.

Μετά την εισδοχή του Ιράν, η Τουρκία αποτελεί το επόμενο βήμα.

Τι έγραφε ο Ζ.Μπρεζίνσκι.

« Για την Αμερική το μεγαλύτερο γεωπολιτικό βραβείο είναι η Ευρασία… Η Ευρασία είναι η μεγαλύτερη ήπειρος του πλανήτη και γεωπολιτικός άξονας. Η δύναμη που κυριαρχεί στην Ευρασία θα ελέγχει δύο από τις τρεις πιο προηγμένες και οικονομικά παραγωγικότερες περιοχές… Περί τα 75% του παγκόσμιου πληθυσμού ζουν στην Ευρασία και εκεί επίσης βρίσκεται το μεγαλύτερο μέρος του φυσικού πλούτου του κόσμου, τόσο σε επιχειρήσεις όσο και υπό το έδαφος. Η Ευρασία αντιπροσωπεύει τα 60% του παγκόσμιου ακαθάριστου εισοδήματος και τα τρία τέταρτα των ενεργειακών πηγών. Εκεί βρίσκονται οι έξι μεγαλύτερες οικονομίες και καταναλωτές αμερικανικών όπλων» ….MAKELEIO.GR 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου