Τετάρτη, 20 Δεκεμβρίου 2017

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΝΕΙ ΠΛΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΕΕΙ "ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟΥΡΚΟΙ", ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ! Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΞΕΦΤΙΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΔΟΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ!


Ένα πρωτοφανές περιστατικό, το οποίο καταγράφηκε από κάμερα...

κινητού δείχνει τον Τούρκο πρόεδρο Ρ.Τ. Ερντογάν να απευθύνεται σε μαθητές του μειονοτικού σχολείου «Τζελάλ Μπαγιάρ» και στους οποίους ευθαρσώς να λέει από ελληνικού εδάφους πως «Όλοι μαζί είμαστε Τουρκία». Το βίντεο έφερε στο φως της δημοσιότητας η γνωστή ιστοσελίδα tourkikanea.gr και η δημοτική παράταξη Κομοτηνής «Σπάρτακος», που πρωτοστάτησε κατά της πρόσφατης επίσκεψης του «σουλτάνου» στην Θράκη. 

Η συνομιλία Ερντογάν με μειονοτικούς μαθητές καταγράφηκε με κάμερα κινητού τηλεφώνου και προκαλεί αίσθηση, αφού ακούγεται να εξηγεί στους μαθητές το νεο-οθωμανικό δόγμα του, με τις ανάλογες χειρονομίες. Τους εξηγεί τι είναι η ραμπιά, το σύμβολο που έκανε με το που έφτασε στην Θράκη με τα τέσσερα δάκτυλα του χεριού υψωμένα και τον αντίχειρα κλεισμένο στην παλάμη.

«Μια σημαία, μια πατρίδα, ένα κράτος. Τι σημαίνει; Ένα έθνος, μια σημαία, ένα κράτος. Εντάξει; Δεν υπάρχουν διακρίσεις, δεν υπάρχουν διαφορές. Θα είμαστε ένα, θα είμαστε ισχυροί, θα είμαστε ζωντανοί, θα είμαστε αδέρφια. Όλοι μαζί θα είμαστε Τουρκία» λέει συγκεκριμένα, χωρίς ενδοιασμούς ο Ερντογάν, σαν να απευθύνεται σε μαθητές τουρκικού σχολείου της Άγκυρας.

Δίπλα στον Τούρκο πρόεδρο βρισκόταν και ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης, ο οποίος προφανώς και δεν αντιλήφθηκε την «κατήχηση» Ερντογάν στους μαθητές του μειονοτικού σχολείου. Όσοι έδωσαν το «πράσινο φως» για την επίσκεψη του νεοσουλτάνου στην Θράκη, θα πρέπει σίγουρα να κάνουν την αυτοκριτική τους.

https://www.pentapostagma.gr (τίτλος: δικός μας)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου