Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017

ΒΟΜΒΑ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ! ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΑΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΦΡΟΥΡΟΥ, ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ Ο ΚΟΝΤΟΝΗΣ!

Βόμβα στο Εφετείο: Οι δράστες πυροβόλησαν κατά του φρουρού λέει ο Κοντονής
Άκουσα ένα θόρυβο, μπορεί και να πυροβόλησαν, είπε κατά πληροφορίες..

ο φύλακας που περιέγραψε ότι οι δράστες διέφυγαν με ένα λευκό αυτοκίνητο - Μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί, πάντως, κάλυκας
Νέες διαστάσεις λαμβάνει η υπόθεση με τη βόμβα στο Εφετείο τα ξημερώματα της Παρασκευής καθώς σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή οι άνδρες που άφησαν την τσάντα με τα εκρηκτικά πυροβόλησαν κατά του φρουρού του κτηρίου.


«Υπάρχουν και πυροβολισμοί κατά του φρουρού. Είναι σίγουρο ότι υπήρξαν πυροβολισμοί» δηλωσε χαρακτηρστικά ο κ. Κοντονής μιλώντας στο ραδιόφων του Alpha.

Από την πλευρά του ο φρουρός στην κατάθεσή του είπε ότι αφού άφησαν τη βόμβα, οι δύο τρομοκράτες έφυγαν και μπήκαν στο βανάκι που τους περίμενε. Άκουσα ένα θόρυβο, μπορεί και να πυροβόλησαν, είπε κατά πληροφορίες ο φρουρός που βρισκόταν στο Εφετείο. Μέχρι αυτή τη στιγμή, πάντως, δεν έχει βρεθεί κάποιος κάλυκας

Ο φύλακας έκανε λόγο για ένα λευκό αυτοκίνητο, πιθανότατα βαν, και όχι για μηχανή, όπως ήταν η αρχική πληροφορίες, ότι ήταν το όχημα διαφυγής των δύο ανδρών που άφησαν τα ξημερώματα την τσάντα με τα εκρηκτικά στο Εφετείο.

Αυτό οδηγεί τους αστυνομικούς στο να εξετάσουν το ενδεχόμενο οι δράστες να ήταν περισσότεροι από δύο - τρεις ή τέσσερις στον αριθμό.

Ο φύλακας είπε, επίσης, στους αστυνομικούς ότι είδε το λευκό αυτοκίνητο να διαφεύγει προς την περιοχή του Γκύζη.

Βάσει αυτή της μαρτυρίας οι αστυνομικοί τώρα αναζητούν στην ευρύτερη περιοχή το όχημα καθώς εκτιμούν ότι θα ήταν δύσκολο να διασχίσουν μεγάλη απόσταση με ένα τέτοιο όχημα χωρίς να γίνουν αντιληπτοί και άρα είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο οι δράστες να το στάθμευσαν κάπου κοντά στο Εφετείο.

Οι αναφορές συγκλίνουν ότι η τοποθέτηση της βόμβας έγινε σχεδόν ταυτόχρονα με τα δύο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα που έκανε η τρομοκρατική ομάδα σε ιστοσελίδα και εφημερίδα στις 02:50 τα ξημερώματα, καθώς ο φύλακας του Εφετείου, που απομακρύνθηκε από την αστυνομία αμέσως μετά, δήλωσε πως είδε δύο αγνώστους να ανεβαίνουν τη σκάλα και να αφήνουν την τσάντα. 

Η έκρηξη σημειώθηκε στις 3:25 τα ξημερώματα έξω από το Εφετείο Αθηνών που βρίσκεται στην οδό Λουκάρεως, πολύ κοντά στο κτήριο της ΓΑΔΑ.

Είχαν προηγηθεί τα δύο τηλεφωνήματα του άγνωστου άνδρα στα οποία προειδοποιούσε για την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού δίνοντας  περιθώριο 40 λεπτών ενώ τελικά η βόμβα εξερράγη 35 λεπτά αργότερα. Ο άγνωστος δεν ανέφερε οργάνωση, αλλά είπε: «Δεν είναι φάρσα, δώστε προσοχή. Στην οδό Λουκάρεως, στο Εφετείο Αθηνών, θα εκραγεί βόμβα» και ζήτησε επίμονα να εκκενωθούν και τα δύο κτίρια.

Η αστυνομία κινητοποιήθηκε άμεσα και απέκλεισε το σημείο, ενώ στο Εφετείο έσπευσε από την πρώτη στιγμή ομάδα από το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου