Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2017

ΕΚΟΨΑΝ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΧΗΡΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΟΡΦΑΝΑ! ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ! ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ Ο ΑΥΤΙΑΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕ "ΟΝΕΙΔΟΣ" ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΙΣ ΧΗΡΕΣ!

Το ρεπορτάζ ανέδειξε πριν από λίγη λώρα ο ΣΚΑΪ και ο Γιώργος Αυτιάς ο οποίος χαρακτήρισε "όνειδος" τη στάση της κυβέρνησης προς τις χήρες...

και τα ορφανά. Μιλάμε για κανονική γενοκτονία που επιβάλλεται από τους τοκογλύφους, με την κυβλέρνηση Τσίπρα-Καμμένου να παίζει τον ρόλο του δήμιου. 
Σχετικό ρεπορτάζ έχει κάνει και η Αμέλια Αναστασάκη στο newsbomb.gr:
Με την τροπολογία που κατατέθηκε χθες, Πέμπτη 2/11/2017, από το αρμόδιο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, θεσμοθετείται ελάχιστο ποσό σύνταξης ύψους 384 ευρώ για τον/την χήρο/χήρα και επιπλέον 384 ευρώ για τα τέκνα, εφόσον ο θανών είχε συμπληρώσει 20 έτη ασφάλισης. Τα ως άνω ποσά μειώνονται κατά 1,25% για κάθε έτος ασφάλισης που υπολείπεται των 20, με κατώτατο όριο τα €360.

 Ωστόσο, αυτό που προκαλεί ενδιαφέρον είναι η αποκάλυψη της ΕΝΥΠΕΚΚ ότι, η κυβέρνηση χθες, Πέμπτη 2/11/2017, κατέθεσε με τη μορφή τροπολογίας στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών «Ρυθμίσεις για την αγορά παιγνίων», «ρύθμιση με προφανή σκοπιμότητα να αμβλυνθούν οι αδικίες που προκάλεσε το περίφημο άρθρο 12 του ν. 4387/2016 και αφορούσε τις συντάξεις λόγω θανάτου και όχι χηρείας, όπως κακώς αναφέρεται στο δημόσιο λόγο».

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο Newsbomb.gr, ο Αλέξης Μητρόπουλος, «η τροπολογία που κατατέθηκε από την κυβέρνηση για τις συντάξεις λόγω θανάτου (χηρείας) στην πραγματικότητα αποτελούν όνειδος και ντροπή για σύγχρονη κοινοβουλευτική δημοκρατία! Είναι ο απόλυτος εμπαιγμός από τη σημερινή κυβέρνηση, για δεύτερη φορά, χιλιάδων οικογενειών που είχαν την ατυχία να χάσουν τον προστάτη τους είτε σε θανατηφόρο εργατικό ατύχημα, επαγγελματική ασθένεια, αναπηρία είτε από άλλο ατύχημα.

 Ήδη από το πρώτο τρίμηνο του 2016 είχαμε επισημάνει την κοινωνική κατακραυγή που πρόκειται να δημιουργήσει το συγκεκριμένο άρθρο, αφού είναι προφανές ότι αντίκειται στην αρχή της αναλογικότητας, παραβιάζει το άρθρο 1 του Πρώτου Πρωτοκόλλου της ΕΣΔΑ και θίγει τον στενό πυρήνα του συνταξιοδοτικού δικαιώματος. Εξάλλου πιθανολογείται ότι η ρύθμιση αυτή θα κριθεί αντισυνταγματική από το Συμβούλιο της Επικρατείας, την απόφαση του οποίου αναμένουμε τους προσεχείς μήνες σε σχέση με τον ν. 4387/2016».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου