Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018

"ΜΙΑ ΤΟΥ ΚΛΕΦΤΗ, ΔΥΟ ΤΟΥ ΚΛΕΦΤΗ"! ΙΔΙΟΧΕΙΡΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΟΝ ΦΡΟΥΖΗ ΤΗΣ NOVARTIS! ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ...

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που διαβιβάστηκαν, ο Κ. Φρουζής φέρεται...

να έχει στείλει δύο επιστολές στον Αντώνη Σαμαρά γιά θέματα σχετικά με τις προβλέψεις του μνημονίου και την φαρμακευτική δαπάνη.

Στα νέα στοιχεία ο Α. Σαμαράς φέρεται να έχει απαντήσει με ιδιόχειρη επιστολή στην οποία περιλαμβάνονται δύο ονόματα και ένα τηλέφωνο. Το όνομα και το τηλέφωνο αντιστοιχεί σε κορυφαίο υπουργό της κυβέρνησης Σαμαρά εκείνη την περίοδο.

Στην εισαγγελία τα στοιχεία αυτά φαίνεται πως περιήλθαν μέσω του προστατευόμενου μάρτυρα με το κωδικό όνομα Αικατερίνη Κελέση.
Ακόμα στα στοιχεία υπάρχουν CD με 165 αρχεία από ηλεκτρονικούς υπολογιστές , κυρίως υπαλλήλων της Novartis.

Δεν αξιολογούνται, από τη Νέα Δημοκρατία, ως σημαντικές οι δύο επιστολές της Novartis προς τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά που διαβιβάστηκαν στην ειδική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης από την προϊσταμένη της εισαγγελίας Διαφθοράς.

Βουλευτές της ΝΔ, μέλη της ειδικής επιτροπής, ανέφεραν νωρίτερα σήμερα ότι πρόκειται για επιστολές που έγιναν παραμονές του Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός, με στόχο να υπάρξει συνάντηση στελεχών της εταιρείας μαζί του, αλλά ο κ. Σαμαράς δεν πήγε στο Νταβός, ούτε τη μια ούτε την δεύτερη φορά, δηλαδή δεν πήγε ούτε το 2013 ούτε το 2014.

«Συνεχίζεται η γελοιότητα από τη γνωστή συμμορία«, ανέφεραν συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Σημειώνοντας πως προτού δουν τα στοιχεία τα μέλη της επιτροπής, είχε γίνει διαρροή σε «γνωστό έντυπο» που επιτίθεται στον κ. Σαμαρά.

Ανέφεραν ακόμη πως η γελοιότητα είναι τέτοια, που ενώ ο πρώην πρωθυπουργός κατηγορήθηκε από την προστατευόμενη μάρτυρα με την κωδική ονομασία Αικατερίνη Κελέση, ότι χρηματίστηκε το 2013 από τροχήλατη βαλίτσα που πήγε στο Μαξίμου, η επιστολή από τη Novartis με σκοπό να υπάρξει συνάντηση μαζί του πήγε στον Αντώνη Σαμαρά το 2014.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου